bugün

Atatürk insandır aranırsa herkes gibi eksikleri bulunabilir istenirse olmayan şeyler olmuş gibi gösterilip manevi kimliğe zarar verilebilir.ancak böylesine özel bir insanı herşeyden önce bir kahramanı iyi niyetle dahi olsa eleştirirseniz kötü niyetli insanların beklentilerini karşılamaktan başka bir şey yapmazsınız.
Dahada önemlisi mustafa gibi amacını tam çözemediğimiz yapımlar sayesinde dünyayı dize getirmiş bir adamın karanlıktan korktuğu gibi bir izlenim uyandırmasına vs izin verirsiniz bu bizim yaşımızdaki insanları etkilemesede atatürkle ilgili ilk filmini izlemiş yada daha gördüğü duyduğu herşeyi hafızasına kazıyan çocuklarımızın aklına o zaman atatürke ne gerek vardı şu paşa vardı bu komutan vardı gibi alternatif saçmalıklar üretmelerine sebep olur gelişme çağında.
Ve belkide en önemlisi dünyada ki diğer ülkelerin kendilerine kahraman yaratmaya çalıştığı dünyanın en faşist insanlarının bile kahraman ilan edildiği bir dönemde gerçek bir kahramana sahip olan bizler bu insana zarar vermemeliyiz.
ataturk'u dusunsel anlamda degil fiziksel anlamda ele alan dogma sever insan cumlesi.
atatürk ü Allah a eş koşmaktır bu güşüncenin altında yatan.

Atatürk de herkes gibi eleştirilebilir.

Bu cümlelerden eleştirinin götümüzden saçma salak şeyler uydurmak olduğu anlaşılmasın.

Varsa kişiye ters gelen bir şey çıksın eleştirsin. Desinki böyle yapmış. Ama öyle yapmasaymış ne yapması lazım gelirmiş sonuçları neler olurmuş bunları da sunsun. Futbol yazarları gibi mantıksız cümleler kurmasın.
eleştiri denince "içki içerdi kafirdi," gibi zırvalar anlaşılmıyorsa, kendisinin tasvip etmeyeceğini düşündüğüm önerme. atatürk askeri alanda ve liderlik konusunda bir deha idi, aksininin iddia edilebileceğini düşünmüyorum bile. ama yine de o kendi düşüncelerini ve eylemlerini "belli bir zaman dilimine göre" ifa etti herkes gibi.

bu yüzden o'nun yaptıkları da geçmişte yapılmış her şey gibi bu zamana uygun olmayabilir. zaten bir insanı eleştirirken, bulunduğu zamanın ve mekanın şartlarına göre değerlendirme yapılır, diğer türlü ona eleştiri denemez.

her şey değişir; bu zamanda durum çok daha farklı. belki önceden düşündükdüklerini (bkz: köylü milletin efendisidir) şimdi de düşünürdü. ama kesinlikle her yaptığını şu anda olsa yapmazdı. hayatta en hakiki mürşit ilimdir demiş bir insan kendisi. ilim de boş inançlarla ya da sallamasyon karalama kampayalarıyla yürüyen bir şey değil, bunu çok iyi biliyordu.

dediğim gibi, eleştiri aşağıdaki bakınızdaki gibi algılanıyorsa, kendisi dahi tasvip etmezdi bunu bence.

(bkz: elestiri/#4304654)
daha güzel bir dünya için herkesin eleştirilmesi gereken şu ortamda, örümcek kafalı zihniyetin saçma bir fikridir. eleştiri iyidir, dozunda tabi.
Atatürk'ün özel hayatını eleştirmek kişinin kendi alçalmasıdır. Eğer kendine güvenen varsa onun askerlik yönünü, devlet adamlığını, insanlığını, Türklüğünü, ileri görüşlülüğünü eleştirmeye kalksın bakalım ne bulabilecek.
Hiçbir ulusa nasip olmamış büyüklükte bir insanı kalkıp eleştirmek budalalığıdır.
herkes haddini bilsindir.
ulusuna en az o'nun kadar hizmet eden,

atatürk kadar şerefli,

o'nun kadar dürüst,

kadın haklarında atatürk kadar hassas,

bilgiye, bilime en az atatürk kadar önem veren,

milletinin şerefini, onurunu mustafa kemal atatürk kadar koruyan,

haram yememiş,

atatürk'ün içinde bulunduğu şartları idrak edebilen,

bu vatanı en az o'nun kadar seven kişiler

mustafa kemal atatürk'ü eleştirsinler.
bir kişiyi eleştirmek için ona denk özelliklerimizin olması gerektiğini savunan komik bünyeleri karşımıza diken tespitimsi. sen tanrıya denk misin de sen muhammed diyerek aşağıladığını sandığın adama denk misin de eleştirebiliyorsun? hadi onu geçtim hakaret edebiliyorsun. faşizanlığın alemi yok. ne dediğini kendin anlamıyorsam bi' sus lütfen.
yanlış fikir. istisnası bahanesi yok.

oksimoronun allahı desek yanlış olmaz konuyu ortaya atan zatın fikirlerine.