bugün

Film beklentinin çok altında cem yılmaz çok iyi komedyen kalbini kırmayalım diye filme güzel demek yerin dibine sokulan birçok filme hakaret olur.
Öncelikle film çok renkli ve nostalji öğeleri gereginden fazla abartı ve gerçekciliği çok düşük.
Gereksiz karışık çok sahne var. Filmin ilk yarısı bitince çıkıp giden insana zerre suç bulamazsınız. Kalanlarda bir umut belki 2. Yarı hareketlenir umuduyla izledi. Gora ile arasında 15 yıl olması çok daha iyi iş beklenmesi gayet normal.
Görsel efektler hele final sahnesi çizgi film izlenimi ve insanı filmden olabildiğince sogutucu.
Filme gülmek için gidenler öyle katıla katıla gülmeyi beklemesinler. Çok az sahne var oralarda da tebessüm ediyorsunuz.
iyilik güzellik kuşlar , ağaçlar temelli saçma bir filim olmuş. Hayatın bir gerçegi var. 1960- 1980 arası filmleri güzel fakat ülkede ölümün , fakirliğin , siyasi katliamların, ermeni suikastlerinin kol gezdiği teknoloji tv olmadığı için insanların sadece kendi hayat ve çevresine bakabildiği sorumlu olmadığı dönemler.
Bugün internet , tv , cep telefonu olmasın saygınlık birşeylerin kıymeti , dünyadan olanlardan bi haber yaşamak insanlara mutluluk verecektir.
Sonuç olarak film izlemeye inanın değmez gora ya 3 kez giden biri olarak birçok insan bu neydi şimdi diyerek filmden çıktı. Çok sıkıldı insanlar çünkü gereksiz diyalog ve zorlama sahneler insanları baydı.
1- (bkz: Gora)
2- (bkz: herşey çok güzel olacak)
3- (bkz: arog)
4- (bkz: yahşi batı)
5- (bkz: hokkabaz)
6- (bkz: pek yakında)
7- (bkz: arif v 216)
8- (bkz: ali baba ve 7 cüceler)
ilk 5 kesinlikle değişmez son 3 sıra kendi arasında değişir. Objektif gerçekci analiz budur. Katıla katıla güldüm ne adam ya diyen aşırı yalan söylüyodur. Bu filme çok güldüm diyen süperdi diyen bir çok filmin hakkını yer. insanları yanlış yönlendirir.
Genel olarak beğenilmeyen Cem Yılmaz filmi, cidden ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye düşünüyorum. Film bence Gora’nın devamı olarak görüldüğü için büyük beklenti vardı bu beklenti karşılanmadığı için eleştiriler gelmeye başladı. Yoksa türk komedi filmlerinin ortalamasını aşan bir film. Ama hani öyle yere göğe koyulmalık, açıp tekrar tekrar izlemelik bir şey değil.
cem yılmazın vizyona giren yeni filmisi .
Son 10 dakikasını çıkarsanız izlenebilecek film beklentimin altında kaldı...
Cem Yılmaz’ın daha çok politik mesaj verme kaygısı güderek yaptığı film. En son o toplu mesaj olayına girmemiş olsa daha çekilebilir olabilirdi ama o son sahne çok gereksiz olmuş. 7/10 luk bir film.

Gidin Fazla uçarlı kaçarlı beklentiye girmeden izleyin.
recep ivedik serilerinin son ikisi de kötüydü ama arkadaş bu aşırı boktan olmuş yani, bombok resmen. nedir bu cem yılmazdaki ozan güvenle özkan uğur hastalığı.
Hala gidemedim ama giden herkes beklentiyi çok düşük tut diyo.
ister emek var deyin ister demeyin sinema biletine kıyıpta para vermeye değmeyen bir film,saçma sapan espriler arada sırada “amı*na koy*im”ler insanların zoraki gülüşleri arasında izledik ahhaha “amı*na koy*im” dedi gülelim bari boşa gitmesin şeklindeydi.
araya ufak tefekte mesaj sıkıştırmışlar yabancıyla iş görmeyin,eskisi gibi orjin olun,saygılı sevgili olun diye ayrıca filmde deli star wars,mad max ve kara kule imgeleri sezdim karman çorman bir yapım olmuş yani orjinaliteyi parodileştirmek adına filmin orjinalitesini bozmuşlar.
yorumlara göre beğenilmeyen film. asla izlemeye gitmeyeceğim, param bu filme vermek için çok değerli. korsan olarak da izlemem, zamanım değerli.
hikayelerden ve storylerden gördüğüm üzere gitmeyenin kalmadığı, fragmanını dahi izlemediğim, merak bile etmediğim film.
Kültür sanat olarak ön plana çıkan ve eşi benzeri olmayan emek görülen film fakat komedi yönüyle pek tatmin edici değil diyaloglar zayıf.
genel olarak bu kadar acımasız eleştirin sebebini içeriğindeki politik göndermeler olduğunu düşünmekteyim. film dekor&kostüm ve tarz olarak türkiye'de eşi benzeri olmayan bir yapım.

muhtemelen birilerine çok dokundu bu siyasi duruş.
Boş film. Evet.
açıkçası pek tutmadığım bir film oldu. kaliteli, akılda kalıcı bir espri göremedim. cem yılmaz her ışınlanmadan sonra çıplak buluyor kendini ve sinemadakiler de 10 kere gülüyor buna. cem yılmaz, ''amına koyim'' diyor, millet gene kahkaha patlatıyor. tuhaf.

zevkler, renkler tartışılır demiyorum elbette ama kalite tartılışır. cem yılmaz'ın askerlik anılarındaki mizah ile bu filmdeki amına koyim mizahı arasında dağlar kadar kalite farkı var.
filmin adı çıktığından beri adım arif ten level atladı arif v 216 oldu sanki ben oynuyorum.
Arog gora bunlar mı efsane, doktora görünün.
cem yılmaz'ın yeni keriz silkeleme işi.
beklediğim kadar güzel değildi. güldüm pek çok kez ancak, cem yılmaz denince insan daha iyisini bekliyor.
katıla katıla güldüğüm ince detayların çok ağırlıkta olduğu her açıdan doyurucu bir film. sadece ikinci bölümlerin ortasında bir sakinliğe giriyor o da çok normal.
Çağlar çorumlu nun kendini aştığı film. Tebrikler cemeyelemeze güzel filmdi yalnız bizim gittiğimiz yerin kültür seviyesi düşüktü sadece gittiğim iki arkadaşla hunharca güldük. Millet, 216 nın bob marley in çocukluğuna "kaç yaşındasın sen" dediğinde bön bön bakarken biz kahkalar atıyorduk.
Çok harıkaydı. umarım 2 side aynı olur arkadaşlarla birlikte izleriz
gişesi beklenenin üzerinde çıkmıştır. ilk 2 gün 1 milyon 331 bin kişi izlemiş. 5'i aşması mümkün.
Bi tek çağlar çorumlu' nun zeki müren hallerine güldüm sanırım.çok yakışmış ve başarılı her zamanki gibi. Onun harici oldukça tırt zayıf diyaloglu filmdi gerçekten.
biraz önce izlediğim film. kostüm, dekor, efekt haliyle mükemmeldi. nostalji duygusunu sonuna kadar hissettim ve bu çok güzeldi. gitmeden önce hayvansal şekilde gülmeyi beklemiyordum. çünkü filmin fragmanından böyle bir film olmayacağı belliydi. bu yüzden beklentilerimi de karşılamış oldu. cem yılmaz'ın çoğu eski filmine olan göndermeler de süperdi. tam bir renk cümbüşü, müzikal havasında bir film. kesinlikle izleyin.
gayet keyifli bir cem yılmaz filmi. göndermeler gayet yerindeydi.

--spoiler--

kerem alışık'ın babası sadri alışık'a, "hakkını helal et be baba" dediği sahne insanın yüreğini parçalayan cinstendi.

--spoiler--