bugün

daha fazla odaklanmak için yapilan harekettir. kaybolduğunu anlayınca müziğin sesini kısmak gibi birşey işte. ben ve etrafimdaki birçok kişi bunu yapsa da, çok deneyimli şoförlerin bazıları yapmamaktadır. deneyim derken 20+ yıldan bahsediyorum.
Park sensorunun sesini duymak icin olabilir.
genelde birisi hooooop diye bağırırsa duymak için yapılır.
arkadaki araca tıklayıp, tam yanaştığımı anlamak için kısarım bende. sonuçta bi tıktan bişey olmaz.
Üniversal şüfer hareketi.
sürücü kisi arac icerisindeyken yürürken gördügünün %50 - %60´ini görmektedir.
geri kalan %40-50%´lik kismi göremedigi icin diger duyu organlarini kullanmaktadir. buradaki en etkili duyu organi da kulaktir.

bu yüzden de modern veya son model araclarda bulunan park sensorleri devreye girdigi anda, müzik sesi otomatik olarak kisilir ve pip-tonu devreye girer. bu sekilde sürücü park ederken, stres altina girmez ve kaza yapma olasiligini da azaltmis olur.
Odaklanmak içindir. Ben trafikli yolda bile genellikle müziğin sesini kısarım, birisi korna çalıyorsa duymak, bir çarpma veya çok yaklaşan bir araç olduğunda farketmek ve kendi aracımın motor sesini duyabilmek için. Uzun ve boş yolda tabiikide sesi açıp keyif yapılmaya devam edilir.
Demek ki tek ben değil mişim .
Spikere saygidir.
olmayan durumdur. geri geri giderken park senserü zaten ötüyor bu sırada müzik otomatik kısılıyor öne hamlede de gerek kalmıyor. doğan mı kullanıyorsunuz amk ne yapıyorsunuz anlamadım ki. evet.