bugün

ilk cümle olarak ifade etmek isterim ki, niyetim asla körü körüne ak partiyi savunmak değil. Ancak haklı ve haksız eleştirileri de tarafsızca ortaya koymak gerekiyor. Yoksa ortalık trollere kalıyor...

1- başkanlık sistemi konusu:
Öncelikle ülkemizde başkanlık sistemi isteniyorsa, önce "şu anki sistemin neden kötü olduğu" ve "yeni cumhurbaşkanlığı sisteminin neleri daha iyi hale getireceği" halka anlatılmalıdır. Evet gerçekten de yangından mal kaçırır gibi bu sistem getirilmemelidir. Üstelik içinde bulunduğumuz elim şartlarda... ayrıca referandum olacaksa da, insanlar bilerek, farkında olarak oy vermelidir. Erdoğan istediği için evet değil, ya da kılıçdaroğlu dedi diye hayır değil.

2- fetö konusu:
Bu konuda en çok yapılan eleştiri şu: "bunları akp besledi büyüttü. Şimdi ne oldu da böyle oldu?". Şimdi burada hata şurada; fetö 2000li yıllarda ortaya çıkan bir örgüt değil. 1960-70 yıllarına, hatta belki daha eskilere dayanıyor. Kadrolaşma, soru çalma o yıllarda dahi var. Yani en az 50 yıllık bir örgütlenmeden bahsediyoruz. Bu 50 yılda kaç parti, kaç hükumet, kaç başbakan ve kaç cumhurbaşkanı geldi geçti. Şimdi olayı bu hükumete yıkmak, olsa olsa fırsatçılıktır. Olayın gelişimine bakalım:
1- rte dersaneleri kapatacağını açıkladı
2- fetö buna şiddetle karşı çıktı
3- dinlemeler, tapeler ortaya döküldü
4- rte fetöyü temizlemeye başladı
5- 15 temmuz darbe girişimi gerçekleşti
6- olay tüm türkiye tarafından anlaşıldı ve fetö için tam bir temizlik kampanyası başladı.
Şimdi burada 2002de dersaneler direk kapatılsaydı ne olurdu? Aynı şeyler, yine aynı sıralama ile olurdu. Çünkü 2002de de fetö aynı güç ve yapılanmayı, aynı kadrolaşmayı çoktan gerçekleştirmişti. Hiçbirşey fark etmezdi.

3- pkk sorunu:
Yine yıllar öncesine dayanan, ülkenin kanayan yaralarından biri. ve yine akpye yıkılmaya çalışılıyor. Ülkemizde ak partiden önce de pkk vardı. Hemen her gün birer ikişer şehit haberleri gelirdi. Zaman zaman da büyük şehirlerde bombalı eylemler olurdu. Şimdi deniyor ki, vay efendim açılım niye yapıldı? Açılım pkk için değil kürt halkı için yapıldı. Hükumet doğu ve güneydoğu için iyiniyetini gösterdi. Ancak bu karşılığını bulmayınca tekrardan mücadele daha kuvvetli şekilde başladı. Unutmayın ki pkk nın siyasi kolu olan hdp bu ülkede %13 oy almıştı. Bugün bu desteği bulamıyorlarsa, kürt halkının belli bir kesiminin pkkya verdiği destek azalmışsa, işte bu açılımın başarısıdır. Artık kürt halkı pkknın kendilerini savunmadığını, temsil etmediğini haykırarak söylüyor.

4- suriye-ırak politikaları:
Buradaki eleştirilerin odak noktası ise şu: "bizim suriyede- ırakta ne işimiz var?" Gene olayların başlangıcına gidersek, hemen her gün bu bölgeden ülkemize gelen bir zarar vardı. Pazartesi kilisin bilmemne köyüne bomba düşüyor, salı suriyeden gelen bir kişi ülkemizde bomba patlatıyor, bir sürü ölü, bir sürü yaralı, çarşamba antepin filanca köyüne roket mermisi isabet ediyor... her gün bir olay... insanlarımız 2şer 3şer ölünce değersiz oluyor da, bir patlamada 30 kişi ölünce mi değerli oluyor? ister birer ikişer, ister onar yirmişer, her bir insanımız çok değerli. Her biri bir can. Bu şartlarda sınırımızda oturup beklemek de bir politikadır, rusya ve amerika gibi oraya girmek de bir politikadır. 13 saat mesafeden amerika geliyor, kendi güvenliği ile uzaktan yakından alakası olmayan bir bölgede baş aktör oluyor, kuzeyden rusya geliyor, yine komşuluğu olmayan, sınırı olmayan bir bölgede baş aktör oluyor, biz ise sınırımız olan ve birebir aktif zarar gördüğümüz bir bölgeden bahsediyoruz.

Konular tartışmaya açıktır. Eleştiriye de açıktır, ancak lütfen "fikirlerinizle" gelin. Koyun/çomar trollemelerinizle değil...
yunanistanda, bulgaristanda falan olsa parti binası ateşe verilecek iken burada sadece eleştiriliyor olmasının bile öpülüp başa konulması gereken mevzudur. sınırların güneyinde olanları örnek dahi vermiyorum hesap et orada biraz diktatörlüğe evrilince neler yapılıyor bizzat kendi halkları tarafından gördük işte..
bir kısmı hariç çoğu mantıklı eleştiridir. sağolsun yazar kardeş açıklamış. 15 yılda 1 milim ilerleme yoksa üstüne gerileme varsa az bile olan eleştiridir onlar. kısaca ben de ekleme yapacağım;
1-başkanlık konusu: on yirmi madde var, anlaşılmayan bi şey de yok ,oku ve hemen hayır diyeceksindir, tek adamlığı işaret etmektedir.
2- fetö konusu: yok önceden vardı yok öyleydi yok mücadele edildi falan, geçiniz efendim. önceden de var dediğiniz adam türkiyeye gelemedi korkudan yicekler beni diye. amerikaya erdoğan döneminde kaçmadı sanırsam. 10 cm lik kar birikintisi iken çığ olmasına sebep akp iktidarının destek olmasını görememek ise tam bir aptallıktır.
3- pkk sorunu: yıllar öncesinde vardı gene var,15 yıllık güçlü bir iktidar zerre 1 milim ilerlememiş bu konuda. 2 yıllık koalisyonların yapamadığı tek bir farklı yol çizememiş, çizmeye çalıştığını da eline yüzüne bulaştırmış.
4- suriye-ırak politikası: başta yaptığın atarları yedin, hamlelerde sürekli hata yaptın ve bugün bm nin ve abd nin at koşturduğu yerde senin askerin ölürken onlar biranda yok oldu. saygı duymamı beklersen halt edersin.

sen tartış tartış olan bize olsun.
ak parti kendisine yakışanı yapmıştır bu konuda eleştirim söz konusu olamaz.

fetocu vekiller ile başkanlığı desteklemeleri şartıyla anlaşılmıştır.
dün yediği hurmaları bugün eskiden de hurma ağaçları vardı diye savunan kişi psikolojisi.
aptalsınız bu yüzden de hain olanın kendiniz olduğunu göremiyorsunuz. bok ettiniz nesilleri de ülkenin her türlü ilişkisini de kurumunu da.
1-'cumhurbaşkanlığı sistemine' karşıyım diyenler neden karşı olduklarını biliyorlar ama karşı olmayanlar neden karşı olmadıklarını bilmiyorlar. arada böyle bir fark var. otoriterleşmenin, tek adamlığın sınırlarının aşıldığı noktadır bu getirilmek istenen sistem!

2-herkes fetö'den yararlandı ihale akp'ye kaldı demek zaten başlı başına rezalet. fetö ne zaman akp ile iktidarı paylaşmaya yeltendi akp o zaman diklendi. yoksa, tüm hukuksuzluklara rağmen bir sıkıntı yoktu!

3-pkk konusu, akp'nin boyunu aşan bir mevzudur. açılım açılım dendi, ancak tamamen oyun oynandı. bu açığa çıkınca da türkiye'de eski tas eski hamam oldu. 80'ler 90'lar neyse ülkede yine aynı noktadayız. ki hatta daha kötü noktadayız!

4-suriye politikası zaten tam bir facia. şehirlerimize bombalar gelmeye başlamış da ondan karışmışız suriye'ye. yok efendim öyle değil, sen zaten karışmıştın da ondan o bombalar geldi senin topraklarına.

ayrıca, tüm bu konularla ilgili bildiğin tek şey ana akım ve yandaş medyanın sana aktardıklarıyla sınırlı, bundan eminim. kusura bakma ülkenin geldiği hal feci. ve bu halde 14 yıllık hükümetin rolünün olmaması imkansız!
ak partiye yapılan eleştiriler 4/5 maddeyle sınırlandırılamaz.
mesela

1- muhalefetin sesini kısmak! başkanlık sisteminde sen dahi eleştirmişsin! anlatılmıyor! ne 2007 cb referandumu ne 2010 referandumu ne de akp nin kritik işlerde yaptığı her seçim, her meclis oylaması anti demokratik şekilde olmuş ve insan hak ve özgürlüklerini kısıtlamış muhalefeti susturmaya çalışmıştır.

2- fetö terör örgütü olduğunu en çok akp bilir. neden? büyük ortadoğu projesi eşbaşkanı chp değil çünkü! evet fetö terör örgütü çok uzun zamandır var fakat hiç bir parti onlarla tamamen birleşmedi! her partide adamları oldu ama akp kadar bir olmadılar! devlet kadroları, askeri kadrolar, polis kadrolarına bu kadar rahat sızmaları sadece kandırılmakla açıklamak burada yatan hainliği resmen gizlemek ya da daha kötüsü görememektir! ne istediniz de vermedik diyenler kandırıldık diyenler hala aklımızda

3- pkk diye bir örgüt kalmamışken terör başı yakalanmış, sınır güvenliği sağlanmış ve güneydoğu milli toprakların güvenliği sağlanmışken 2003 den itibaren artan şehitlerimiz ve bunun yanında pkk yı özgürleştiren ihanet süreci bunlar akp ve amerika arasında ki gizli anlaşma sına uygun türkiye cumhuriyetini bitirmeye yönelik amerikancı bir hamledir. yok öyle kürt halkı için yapıldı yalanı!
valilerin pkk ya müdahaleye izin vermeyişi
bülent arınç'ın : pkk nın yığınak yaptığını biliyorduk ama dokunmadık sözleri hala kayıtlarda !

4-suriye ve ırak sorunlarına sadece işid'in kilis e ve farklı şehirlerimize attığı bombalardan başlamak tarih bilmezlik ve büyük bir kısır tartışma konusudur.

ırak'ın işgaline yönelik 1 mart tezkeresi nin geçiremeyen gül akp'sinin yerine gelen tayyip erdoğan akp sinin 19 mart 2003 tezkeresi ve gül powell arasında li akp ve amerika arasında ki gizli anlaşma olmadan anlaşılamaz. 1 mart tezkeresi sonrası george w. bush'un parti başkanı olan recep tayyip erdoğan'ı amerika'ya çağırıp konyştuklarını bilinmeden anlaşılamaz büyük ortadoğu projesi ve eşbaşkanı nedir ne iş yapar bilmeden ırak ve suriye' de ne işimiz var bu havada kalır.

ırak'ın işgaline izin verdik, suriye'yi karıştırdık! buradan pyd ve işid türedi öso türedi konu bize vurdu asker durmadı akp izin vermek zorunda kaldı yani orda olmamızın sorulmasını cevabı işid attığı bombalar değil, akp'nin amerika ile işbirliği yapıp büyük ortadoğu projesi kapsamında ırak ve suriye karıştırıp bize dönünce sıkıştılar!

akp ciddi anlamda bu ülkeyi gece yarıları geçirdikleri yasalarla ülkeyi uçuruma götürüyor. bilmeden savunmayın bu vatan hepimizin ve yalanların bu kadar yaygın ve gerçekleri bulmanın çok zor olduğu bu günlerde sadece hitler ve mussolini değil, bu topraklarda bu kafayla kurulan başkanlık ülkeyi felakete götürür!

eğitim sistemi

yıllardır iyi bir eğitimimiz olmadı fakat kör topal bi' şeyler çıkardık. yine de köy enstitüleri nin çıkardığı insanlardan aziz sancar ve bir çok aydın insan cumhuriyet'in biricik değerleridir! cumhuriyet'in eğitim sistemi bizleri aydınlığa ve gelişmişliğe götürürken, şu an ki eğitim sisteminin sonuçları;

https://m.youtube.com/watch?v=AXK9ayTVq6c

kadın hakları

eşitlik insanlığın doğultan gelen yaşam hakkıdır. fakat akp yeri geldi fetvalarıyla yeri geldi yadalarıyla, eğitimcileri ve destekleyicileri ile kadına saygı yerlerde, kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz davaları ve bunların arkasında ki güçleri tartışılmaz bir gerçek!

çocuk hakları

tarikat ve cemaatleri eline bırakılan türk çocukları küçücük yaşlarda beyinleri yıkanarak ve tacizler ve tecavüzlere maruz kalıyor bunlar sadece basına çıkan değil çıkmayanlarda önemli. ki karamanda ki ailelerin davadan geri çektirilmesi şaibeli ve endar vakfını kimlerin koruduğunu gözler önüne seriyor!

işçi hakları

doğa katliamları

özelleştirmeler

polise verilen olağanüstü haklar!

insanlar arasında ayrım

adalet
bak arkadaşım ben siyasetten falan anlamam. düşünen bir birey olarak sana fikirlerimi anlatayım:

1) şu anki sistemin bir sorunu yok. sistemi uygulayanlar uygun insanlar değil. şahsen beni lise mezunu millet vekilinin temsil ettiğine, mecliste kadın millet vekiline el kaldıran birilerinin beni temsil ettiğine, anlaşamayınca yumruklaşan insanların beni temsil ettiğini kabul etmiyorum.

eğer başkanlık geşlecekse de başkanın şimdiki cumhurbaşkanımız olmasını kabul etmiyorum. daha yakışır biri olmalı. daha tarafsız, her topluma eşit yaklaşabilen, akademik kariyeri olan birileri. ilkokul seviyesinde laf oyunları yapan, medyada sadece görülmesini isteyen şeyleri gösteren insanlar değil.

2) fetö meselesinin sadece dersane kapatma ile ortaya çıktığını düşünecek kadar saf olduğunu görüyorum. benim kapasitem sana laf anlatmaya yetmez. daha bu konuda tecrübeli birileri anlatsın ki anlatmışlar sanırım hepsini okumadım. ama buraya kadar da yazdım silmeyeceğim..
1. şık haricinde katılmadığım eleştirilerdir.

sistem değişikliği gerekiyor mu o da ayrı bir tartışma konusu. velev ki gerekli sistem değişikliği gibi önemli bir konuda şeffaf olunmalıdır. halktan gizlenerek, gecenin bir vakti torba yasalar gibi kimsenin ruhu duymadan böyle bir değişiklik kabul edilemez.

diğer icraatlerin hepsi fiyskodur. suriye'de esed'e komşu olmak istemeyen akp, pyd ile komşu olmamıza neden olmuştur.

fetö geçmişi daha eski diye akp döneminde kanser gibi devletin tüm kademelerine yayılması gerçeğini değiştirmez. aralarında husumet çıkmasa şimdi fetistan'da yaşıyor bile olabiirdik.

pkk silah bırakmadan, teröristlerle masaya oturmak, sınırlarda mahkemeler kurup terçristleri aklamak da aynı fetö olayı gibidir.