bugün

kalktı zaten ama siz oturdunuz üzerine, inmez daha...
TCK Madde 130- (1) Bir kimsenin öldükten sonra hatırasına en az üç kişiyle katılıkonuşma ortamında hakaret eden kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Ceza, hakaretin alenen işlenmesi halinde, altıda biri oranında artırılır.
sanılanın aksine dönemin chp'si tarafından değil, adnan menderes (demokrat parti) tarafından çıkartılmıştır. chp'ye bu yüzden laf atanlara duyrulur.
ülkede çok sayıda cahil, çomar islamcının olduğunun anlaşılmasına versile olur...
Çok iyi bilmiyorum ama bu kanun Atatürk'ü siyaseten eleştirmeye engel değil sanırım.

ama Atatürk'e hakaret eden bu kanun yüzünden hapse girer.

Normal vatandaşlarda birbirine küfür etti diye hapse giren yoktur. Sadece mahkemeye gider gelirsin.

Ama Atatürk'e hakaret, hele hele küfürde hapishane kesin oluyor ve epey yatar icerde. Yani üç gün yat çık olmaz.

Sonuç olarak ülkemizin birinci cumhurbaşkanı Atatürk'ü siyasetçi kimliği ile eleştirmek yasak değil tahminimce. Yani olmaması lazım.
(bkz: demokrasi)

Asker olarak bakarsak zaten ülkemizin için savaşmış hiçbir askere laf eden olmaz, Pkk'dan başka.
ulan insanlar rte ye tek kelime yazmaya korkuyor da...

aha buyur hendek burda... atatürke diyeceğin tüm lafların başına rte yazıp içinizi dökün de görelim noluyo.
sike sike uymak zorunda olduğunuz kanun.
sadece türkiyede olan başka hiçbir ülkede uygulanmayan kanundur. gerçekten çok yazık.
bir adamı korumak için neden kanun çıkarılırki. emin olun bir gün bu kanun kaldırıldığında yer yerinden oynayacak. cumhuriyet tarihi sil baştan yeniden ama bu sefer gerçekler ile beraber yazılacak.
Dünyada tektir.
Bu kanuna rağmen Böyle yazılar var

https://selanikasliyehuku...press.com/2014/02/10/152/

Eğer iftiraysa bunu yapanlar en adi orospu çocuğudur. yok gerçekse tarihimiz bitmiş de ağlayanı yok.
atamızın suçu olduğu için değil o kanun. bazı şerefsiz, karaktersiz, haysiyetsiz, yobaz cahillerin şeriat emellerine balta vurduğu için yapacağı asılsız suçlamalarına karşı bu ülkenin atasını korumaktır. saygıdandır...
bence kaldırılması gereken kanundur.
hem atamın ne suçu var ki kötü
yönde geçmişi çıksın. siz düşünün lan.
Menderes hükümeti tarafından 1954 yılında tasarlanıp yürürlüğe girmiş kanundur.
kişiye özel! kanun.
Bir ataturk sevdalisi olarak kaldirilmasini istedigim kanundur.
Ataturkun ne yaptigi, ne yapmadigi ortada.
Saklayacak birsey yok.
Sonucta elmasi boka soksanda, elmas degerinden birsey kaybetmez.
Ataturke saldirmak isteyen kansiz arap dolleri zaten cobanlarindan guc alarak gene saldiriyorlar.
Onlar icin ataturk hakkinda yazilmis her aleyhteki yazi gercek tarih, dunyanin obur ucunda heykeli dikilecek kadar saygi duyulmasi ise sahte.
Sonucta kurt ulur, kervan yurur.
Bu kansizlar yakin zamanda cobanlariyla beraber gecer giderler ama turkiye cumhuriyeti var oldugu surece ataturk gene hakettigi saygiyi gorur.
büyük lider rte nin ayasofya hamlesinden sonra bikaç yıla kalmadan yeni kanun yasasıyla kaldıracağı maddelerden biridir. evet hatta net ötesi..
görsel

beklenen hoca efendi aşığı da gelmiş. adamlar rte ile atatürkü karıştırıyorlar. eleştirildi diye hapse attıran şimdiki cumhurbaşkanı. siz iyice kafayı yemişsiniz. hele bu fetocu arkadaş. günde 5 defa atatürke hakaret eder ama bırak ceza evine gitmeyi hesabı bile silinmiyor. genede ağlıyor bize mobbing uygulanıyor diye. ahlaksızlık zor iş zor..
Madem eleştirmek serbest ise neden her eleştirilenler linç edelip itibar suikastine uğruyor; madem son derece demokratik bir kanun peki neden Atatürk hakkında olumsuz ne konuşulursa konuşulsun susturmak için bu kanuna başvuruluyor?

madem bu kadar varlığı ile yokluğu bir bu kanunun niye var o zaman?

Sizin gibi olgunlaşmamış armutlar daha bunu kanunun lafının geçmesini bile hazmedemezken...

Siz bimer, cimer, şu, bu diye ağlayacaksınız, Atatürk'ü sevmeyenler fetöcü diye çingene yaygarası koparacaksınız ondan sonra da bu kanunun kime ne zararı varmış ki diye miyavlayacaksınız!

Lolipop olmayın oğlum, delikanlı olun.

Madem zararsız iptal edilsin deyiverin de görelim sizin olmayan samimiyetinizi.

Bunlar hep böyledir, başkalarına hakaret etmek için 40 takla atarlar kendilerine gelince lolipoplar gibi uzlaşma peşinde koşarlar...
orospu evlatlarının kaldırılsın diye umut ettiği kanun.
kore değil bura lider eleştirilmelidir diyorlar utanmadan.
sevr ile sattığınız bu vatanı ingilizlerden üstün zekası ile çekip aldığı için kuduruyorsunuz. osmanlı osmanlı diyorsunuz şu an bile osmanlı torunları ingiltere de kraliyetin finanse etmesiyle hayat sürdürüyor.
cahillerin ve feto yalakalarının kaldırılması için bir yerlerini yırttıkları kanundur. o kadar cahiller ki tüm gün internette ifşa sitelerinde gezerler porno izlerler ama "google" a "atatürkü koruma kanunu" yazarak arattırıp karşılarına çıkan şeyi okumaktan acizler..

ulan kanunun tamamı 5.maddeyi saymazsan ( adalet bakanlığı yürütür ) 4 madde zaten. o 4 maddenin içerisinde atatürk eleştirilemez eleştirenler cezalandırılır diye tek bir kelime yazmıyor.

https://tr.wikipedia.org/...A7lar_Hakk%C4%B1nda_Kanun

peki bu arkadaşlar neden bir yerlerini yırtıyorlar sürekli "eleştiremiyoruz gerçek tarihi öğrenemiyoruz" diye ? çünkü paçalarından bile cehalet akıyor. amaçları üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. ama nasıl döveceklerini bile bilmiyorlar. bizim mahallede böylelerine süzme deriz. hepsi birer süzme. hem hiçbir şey bilmiyorlar hemde çok şey biliyor gibi sağda solda sümükleniyorlar.
atatürk'e hakaret etmek isteyenlerin kaldırılmasını istediği kanun. yoksa mevcut durumda atatürk'ü sonuna kadar eleştirebiliyorsunuz. mustafa armağan, kadir mısıroğlu vb ile bazen şahsımında yaptığı gibi.

adam bana öyle şeyler söylüyor ki akıl almaz. aramızda geçen diyaloglar;
mesela bir tanesi;

müfteri- her gittiği yerde bir genç kız istermiş yanına.
ben- delilin ne. bu konuda. kim görmüş.
müfteri- kanundan dolayı konuşamıyoruz
ben- boşver kanunu. sen bana söyle delili. bende bileyim.
müfteri- yok. gizleniyor. diyor
ben- gizleniyorsa sen nerden öğrendin. ben yıllardır araştıyorum bu adamı.
müfteri- falan abi/hoca söyledi
ben- falan abi hoca peygamber mi. yanlış biliyor olamaz mı?
müfteri- sen nasıl müslümansın. savunuyorsun adamı. müslümanlara en çok zararı verenlerden.
ben- savunmuyorum. müslüman adildir herşyeden önce. hakkında bilgi sahibi olmadığı delilsiz şeyi düşmanı için bile söylemez. yoksa iftiracı olur.
kanunun adı atatürk'ü karuma kanunu değildir, "Atatürk Aleyhine işlenen Suçlar Hakkında Kanun"dur, 25 Temmuz 1951 tarihinde kabul edilmiştir...dönemin baş bakanı Adnan Menderes'dir...vatan haini ilan edilerek idam edilen adnan menderes...
bu kanun hakkında falza bıdı bıdı yapmayın bence çomarlar ucu size dokunuyor çünkü...

kanunun çıkma sebebi ise, o dönemde Atatürk'ün heykel ve büstlerine yapılan saldırıların artmasıdır. > ne tesadüf bu gün de büstlere ve heykellere saldıranlar var...
Bir yahudi olan Ernst Hirsch tarafından hazırlanmıştır.
eleştiriyi ve özgür düşünceyi kısıtlıyor diye naval okuyanlar deli kadirin yalancı mustafa armağının yazıp cizdiklerine bir baksın.eleştiri adı altında alternatif tarih ayağına atmadıkları iftira yapmadıkları ahlaksızlık kalmadı tutuklandılar mı hayır. istiyorsunuz ki türk milletinin halaskarına türk milletinin başbuğuna istediniz gibi küfür edebilmek. ama ingiliz dölü kokan nefesiniz türk milletinin gönlünden gazi hazretlerini silmeye yetmez. türk milleti nefesinizi keser. buna inancım akpye oy verip atatürk rozeti takan babamdan.