faşistlerin inkar etmemesi gereken bir tarihtir.
isterse 10000 yıllık olsun bugüne ışık tutan , bizi hakettiğimiz noktalara getiren bir tarih olmadığı sürece ancak bir masal olarak anılır .
açıkçası kimsenin şeyinde olmayan bir tarihtir. önemli olan şu anki gücün ve ekonomindir. daha terör sorununu bile çözememiş bir ülkenin 5000 yıllık tarihi kimsenin şeyinde olmaz.
(bkz: kürtlerin ata mesleği).
''tarih'' diyebilmek için na böyle kapı gibi yazılı kaynağa ihtiyaç vardır. Oysa ki Türkler, MS 8.Yy'da yazı yazmaya başlamışlardır. Yani günümüzden kabaca 1300 yıl önce. Başta Çin kaynakları ve diğer kaynaklar Türk adını daha erken tarihlere götürebilse de bildiğimiz kadarıyla kendini Türk olarak niteleyen ilk devlet Göktürk ya da Köktürk Devletidir. 5000 yıl demek MÖ 3000 yılları demektir. Ki ilk yazılı belgelere MÖ 3200 yıllarında Sümerlerden ulaştığımız için 5000 yıllık Türk tarihi tamamen hikayedir. Kültür, gelenek, dil vs. gibi unsurların benzer ve hatta ortak olduğu orta asya'da henüz modern anlamda ulus kavramının ortaya çıkmadığı tarihlerde tüm bu unsurları sadece türklere ve türklüğe atfetmek komik bir hatadır.
Türk tarihi uzun yıllardır var olan tarihtir.
Türk düşmanları her ne kadar yalan propaganda yapsa da Türk tarihinin gerçekliğinden kimse şüphe edemez.
Hala türklerde yazıyı M.S. 8.yy’dan başlatanlar var. Buna gülüyorum.
En basitinden Altın Elbiseli Adam Kurganı’ndan çıkan ve M.Ö.6.yy’atarihlenen ve üstünde yazı olan kaseyi ne yapacağız? (Saka Dönemi).
Sakaların türk olduğunu iddia etmekle sümerlerin türk olduğunu iddia etmek aynı bilimsel safsata örneğidir. sakaların bir hint- avrupa insanı olduğu bilinen bir gerçek. irani bir halk olduğu ise en yaygın ve kabul edilen görüştür. geçin bu milli tarih tezi yalanlarını.