bugün

allah bir önce ailesine kavuştursun dediğimiz mehmetçiklerdir.
(bkz: başlık parsellemek)
ağusot itibarı ile resmen asker olacak ve 12 ağustos 2011'de birliklerine katılacak olan yazarlardır.

işin ilginç tarafı 1 ay kalmışken daha kimsenin buralara yazmamış olması ve başlığın 2009 yılında doldurulmuş olmasıdır. *

askere gidecek arkadaşlar kafanıza bir şey takmayın çok eğlenceli geçiyor. iyi arkadaşlıklar, güzel anılar kalıyor geriye. evet olumsuzluklar olmuyor değil ama teris olduğunuz günün sabahı nizamiye kapısından elinize valiziniz ile çıktıktan sonra hiç birini hatırlamıyorsunuz.

ayrıca edirne keşan'a ve akabinde yunan hududuna yolu düşecek arkadaşlara elimden geldiğince yardımcıyı olmaya hazırım. hakkınızda hayırlısı baylar.

sarı zarflar alınsın temmuz ayı içerisinde ihmal edilmesin. 1-3 ağustos'ta yedek subaylık sınavı ile askerlik başlıyor.

(bkz: let the game begin)
yedek subaylık sınavına ilk gün gireceklerden haber beklediğimdir.
(bkz: 341 dönem kısa dönem ve yedek subay adayları)
içerik bulunamadı.
yolları açık olsun yazarlarıdır.

geçen sene ağustos döneminde (335. dönem) askere gittim ve bu yüzden bu kardeşlere karşılaşacakları bazı durumları ve almaları gereken önlemleri belirteyim.

- öncelikle, devletimiz kısa dönem askerlerine tek tip kamuflaj veriyor. dolayısıyla, siz de orada, sonbahar ve biraz da kış mevsimini daha çok yaşayacağınız için, kışlık kamuflaj alacaksınız. kışlık kamuflaj da, acemiliğinizi yapacağınız, ağustos günlerinde sizi çok zorlayacak. bu aklınızda bulunsun. (3,5 haftada 9 kilo vermiştim net)

- kışlık kamuflajınızın bol olması iyidir; daha sonra benim gibi gece nöbetlerine giderseniz, bunun değerini anlarsınız. ayrıca, soğuktan korunmak için en güzel yöntem, kamuflaj altına kazak değil, üstüste 4-5 ince haki fanila giymektir. (komutan tavsiyesi)

- acemi askerlik döneminiz boyunca, yani 3,5 haftalık sürede çarşıya çıkamayacaksınız. dolayısıyla yaz döneminde uygulanan akşam 19 00'a kadar olan çarşı izin hakkınız olmayacak. bir iki defa usta asker iken böyle çarşıya çıkabilirsiniz ama eylül ortasından itibaren akşam 17 00'da dönmüş olmanız gerekiyor ve bu da her seferinde 2 saat önceden bölüğünüze dönmeniz demektir.

- hiç izin kullanmazsanız 18 ocak 2012'de tezkerenizi alacaksınız. yol izni alanlar, 17 ocak'ta tezkerelerini alırlar.

- yaz döneminde sizi zorlayacak bir diğer şey de kışlık botunuz olacaktır. bana, "botu iyice ez" filan demişlerdi gitmeden evvel. siz de bunu yaparsanız rahat edersiniz. zaten oradaki komutanlar da bunu size söyleyecektir. iyice bir önünü arkasını ezin ki ayağınızı vurmasın botlar.

şimdi sıradan önerilerime geçeyim.

- yanınızda bozuk para oldukça bulunsun. çünkü müthiş bir acemi yığılması ve bozuk para ihtiyacı doğuyor oralarda. kağıt paranla rezil olabiliyorsun. küçük su 15 kuruş, büyük su 30 kuruş gibi bir şeydi mesela. ona göre yanınızda kağıt paradan çok bozuk para almanızı tavsiye edebilirim.

- ayaklar yaz sıcağında sürekli terleyeceği için ve kantinlerde çorap sıkıntısı olabileceğinden, yanınızda birkaç çift çorap götürmenizi de tavsiye ederim. ayrıca ayaklar için pudra da elzem oluyor. pudra ciltte kaşıntı yapıyor ise, kullanmayın tabii.

- yanınıza fazladan ıvır zıvır getirmeyin. küçük bir valiziniz olsun. ilk gittiğinizde, gece yatmak için askeri eşofmanlarınızı alamayabilirsiniz. o yüzden bir şort, fanila filan da alın yanınıza gece yatmak için. ayrıca, klasik kale kilit gibi kilitler kullanmayın. gidin şifreli kilitlerden bir tane alın ve onu kullanın. çünkü, diğer kilitler rahatlıkla açılabiliyor. (biz acemiyken, kalabalık yüzünden, kendimize ait dolabımız olamamıştı ve sürekli valizimizde eşyalarımızı çıkardık filan)

- 2 tüp diş macunu, diş fırçası, bir tane büyük havlu, 2 çift çorap askeri eşya olmayan istihkaklarınızdır. o yüzden küçük bir havlu almanızı, traş bıçağı götürmenizi, diş fırçanızı ve diş macununuzu kendiniz seçmenizi ve sabun götürmenizi de tavsiye ederim. (kantindeki kıtlığı göreceksiniz)

ayrıca ağustos dönemi asker olmanın iki avantajı vardır. birincisi, gelen asker sayısı, bir önceki bahar dönemine göre daha azdır. daha rahat etme imkanınız var. ayrıca, kışın soğuk bastıracakken ve tam kıçlar donmaya başlarken, sizin askerliğiniz bitecek ve rahat bir nefes alacaksınız.

ayrıca dostlarım, orayı sevmeye çalışın. sivil hayatı düşünmeyin. uzun dönem yapan adamlara bakıp halinize de şükredin. kısa dönem yaptığınız için ne kadar sevindirik olacağınızı tahmin bile edemezsiniz.

ve de, kısa dönem askerlik kalkacak muhabbetine; şafak muhabbetine filan da hep hazırlık olun, torunlarım benim.

torun torun
geceler uzun
ötmez borun...

aslında çok eğlenceli lan.
bunlardan biri de benim. arz ederim.
yolları açık olsun bir 337 olarak hepsine hayırlı tezkereler diliyorum
ayriyetten kütahya hava er eğitim tugayına düşenler bilgi için ulaşabilirler dahası dağıtım yeri kütahya merkez komutanlığı olanlar bana ulaşabilirler faideli bilgiler verebilrim sanırım.
'en büyük asker bizim asker!' naraları ile uğurlanacak olan şanslı sözlük yazarlarıdır.
zorlanacak yazarlardır.
337. kısa dönem olarak diyebilirim ki...
"ben mi gideyim?"
yanınıza tuvalet kağıdı alın.
kars a gidecek olan varsa öneri ve tavsiye verebilirim.
(bkz: #12709911)
(bkz: hoşçakalın)