bugün

2024 de akp kalırsa gerçekleşmesi ihtimaller dahilinde olabilecektir.
2024 e akp kalırsa o zaman konuşuruz.

döviz bu derece rekor seviyelerdeyken belediye konuşmak ancak kötü bir akp stratejisidir.
düşük bir ihtimaldir. öte yandan büyük ihtimalle üçünden birinde yine binali bey aday gösterilecektir.
Sakarya konya kayseri alır.
en yakın erken seçimde bana göre
istanbul, yüksek ihtimal ak parti
ankara, yüksek ihtimal chp
izmir, kesinlikle chp
elindeki 15 Büyükşehir, 24 il, 535 ilçe ve 202 belde belediyesini kaybetmesin de...3 büyükler eksik kalsın... bu saatten sonra istanbul - ankara geri dönmez...izmir hayali ile daha çok namaz kılarsınız siz...
izmir ve ankara'yi alamaz da istanbul buyuk bir soru isareti.
3 ün 1 ini bile alamaz.

akparti dönem partisidir ve miadını doldurmuştur. dyp gibi anap gibi. akp dönemi biter ama sizin yalakalığınız baki kalır. yalamaya bi kez alışınca sanırım bırakamıyorlar.
iyesta derin rüyalarda. Ben imamoğlu'na oy verip "pişmanım" diyenine rastlamadım. Şu an dünyanın en çok metro inşaatı devam eden kenti istanbul. Adam iktidarın ve pandeminin tüm engellerine rağmen çalışıyor. Kaldı ki bu önünü kesmek isteyen iktidar adamları (en başta Tevfik Göksu ) olduğu sürece hiçbir şey yapmasa bile o 800.000 fark ikiye bile katlanır. Bizim millet ezilenin tarafındadır. Bu yüzden Anadolu'nun küçük illerinin insanları yine AKAPE tercih edebilir; ancak metropollerde "geçti borun pazarı sür eşşeğini Niğde'ye!" diyebiliriz. Niğde'yi alır, istanbul hayal olarak kalır.

Bu arada: ben tam 31 Mart öncesi "üçün birini alır; ama kim, orasını bilmem" diye üç büyük şehrin seçimi hakkında tahminde bulunmuş ve yanılmıştım. Üçün birini bile alamayan AKAPE, üçün birini almak için YSK'ya başvurup seçimi yeniletmiş; sonra da 24 Haziran'da baba... şey yani baba Binali Yıldırım'ın mağlubiyet haberini almıştı. Böyle de bir kehanette bulunmuşluğum vardır yani :-)
(bkz: peki).
görsel
Ak parti büyük bir şeyi alacak ama o şehir olmayabilir.
https://i.hizliresim.com/4epgpiy.gif
Üçü de alır birinide alır alır.
(bkz: hayallerde yaşıyor bazı ibneler)
Üçünden birini alacağı kesin.
(img:#2166946)
iyi kötü yaşım var gözlem sahibi olmak için.

geçmişten bu yana bir hükümet ya da parti yükselirken de giderken de önce yerel seçimde belli ederdi. ve bu sinyal hiç değişmedi.

hele de 3 büyük şehri kaybedipde hemen sonrasında geri alan da yok... nada...none!
Peki akp'nin bundan haberi var mı?
Mevcut yerel seçim sonuçları baz alınırsa, zor görünüyor.
üçün birini bile alamayacaktır.
(bkz: hayallerde yaşıyor bazı ibneler)
2024'te o dediğin organize suç örgütü kalacak mı ki yerel seçimleri kazansın?
o 3 büyükşehir şunlar:
konya.
erzurum.
sivas.

ak parti ideolojiye değil lidere dayalı partidir ve miladını doldurmuştur. dyp gibi, anap gibi, refah gibi lideriyle beraber tarihe gömülmeye mahkumdur. chp ve mhp ideoloji temelli parti olduğu için yarım asır ayakta kalmıştır.
chp bu belediyelerde tek bir taş üstüne taş bile koymasın, halk bu belediyeleri size yine vermez.
istanbulda ekoyu, ankarada mansuru halk çok seviyor. Zaten çoğu insan gerçekleri de gördü artık. Kaybedince seçim tekrarlatmaları, metro konusunda koskoca bakanlığın belediyeyle sidik yarıştırması, vakıflara tahsis edilen bina vs olaylarında insanlar açıkca neyin ne olduğunu gördü.

Bakmayın siz 3-5 tane sik kırığının sabahtan akşama kadar bunları bokladığına, onlar da farkında aslında. Akp artık 3 büyük sehri ancak rüyasında görür.
akp temsili. ⁴³¹³²⁴
görsel
görsel