bugün

Kış gündönümü 21 Aralık 2022 Çarşamba günüdür. Astronomik kışın ilk gününü işaret eder ve gündönümünün kesin zamanı 21:47 GMT'de olacak.

görsel
görsel

Stonehenge anıtı, ingiltere’nin başkenti Londra’nın 130 kilometre batısında bulunur. Searsen ve Linten olarak iki ayrı gruba ayrılan 30 büyük taştan oluşan bir yapıdır. Searsen taşların her biri 26 ton ağırlığında ve 3 metreyi aşkın boya sahiptir. Araştırmalara göre M.Ö. 3100 yılında yapıldığı düşünülüyor.

Uzun yıllar süren araştırmalar sonunda güneş ve ayın hareketlerinin Stonehenge içindeki yansımaları keşfedilmiştir. 21 Haziran yaz dönümü ve 21 Aralık kış dönümünde güneşin batışları tam bu yapının merkezine denk geliyor. Bu sebeple; Stonehenge’in güneş ya da ay tapınağı, yıldız takvimi için gözlem ve çalışma alanı, ölü ataların mabedi veya şifa merkezi gibi amaçlar için inşa edildiği düşünülüyor. bu yüzden insanlar özellikle bu dönemde burayı ziyaret ediyor.
çok önemlidir.
şahsım için kışın başlangıcı değil bitişidir.
kış, son enerjisini harcamaya başlamıştır ve tükenmeye yüztutmuştur.

olayı basitçe anlatmaya çalışırsak, kuzey yarumküre olarak güneş ışınları bizi teğet geçerken şimdi yarıküremize direk vuracaktır.
günler uzayacak, güneşli sabahlara uyanılacaktır.
en uzun gecedir. Bu günden sonra yaz geldi diyebiliriz.

Bundan sonra kara geceler değil, aydınlık günler gelecektir.
Kış gelmedi ki yaz gelsin aq. Yanlış hesaplamışlar.
Oldukça soğuktur.
Gündüzlerin uzamaya başladığı tarihtir. Şahsıma ve vatana millete hayırlı olsun.