bugün

ekonomik kriz ve milyonlarca sığınmacı istilasi yüzünden min. 300 binden başlıyor.
300 binse uygun bir aday bulunması durumunda Temmuz 17 de düğünü yaparız.
Niye Temmuz 17? Aklıma o gün geldi sadece.
500 den aşağı değildir. Adım attığınız her yere 20 binden aşağı sıkmazsınız.
300 bin Bosna Hersek bam'ı olabilir.
yüksektir. en az 160.000 tlye çıkar. isteyene detay veririm.
2021 de evlendim. Evlilik masrafını geçtim bizim aydan sonraki ayda tüm kiralar 2 katına çıktı. 2500 kiraya girdiğimiz evler şu anda 4500 TL. Evlilik masrafı da 50 000 TL ye yakın. 2022 de ise evlenenler bence biraz tasarruflu alırlarsa 70 000 TL ye evlenebilirler gibi
En iyisi kaçmak..
Nikahi kabul edecek kiz ile biraz daha maliyet dusebilir. Tabi sade nikah isteyeni bul.
Bize sade nikah isteyen düğün, kına, nişan masraflarından hoşlanmayan biri gerek. iş Kaynanalara kalırsa valla iliğini kemiğini sömürürler. Ben size diyeyim efendiler. Bir maliyet.
Düğün, kına, nişan daveti gibi saçma sapan geleneklerin oluşturduğu görgüsüzlükleri aradan çıkarır, sadece ev, ev eşyası ve nikah masrafını hallederseniz 100-150 bin (en iyi eşyalarla) arasına evlenirsiniz.

Ya da evleneceginiz kiz ve ailesi çok da dert etmiyorsa, eşya kalitesini biraz daha düşürüp, maliyeti biraz daha düşürebilirsiniz.
Sıfır tl aslında.yeterki iki gönül gerçekten bir olsun.
işte bu yüzden nikah.

Sülaleden hiç görmediğim ve bir daha görmeyeceğim kişilerin ismail türüt teriyle halay çekmelerini görmek için bunca masrafa girmek akıl karı değil.
300 bin.
Akraba bir kızla beni seviyor zannederek sevmemiş ailesinden tiksinmiş olsam da sözlendim.

Sonradan öğrendim ki benden habersiz 13-14 tane cumhuriyet altını istemişler başlık parası diye.

Kıza maaşımın yarısıyla telefon hediye ettim brn iphone istiyordum samsung bilmemne istiyordum dedi.

Bir oldu iki oldu en son bak dedim benim aldığım maaş yaşadığım hayat belli ayağını denk al.

Aynı şeyleri yapmaya devam edince senin niyetin belli oldu dedim ayrıldım gitti.

Bütün niyetlerinin kızlarını mümkün mertebe en çok miktarda altına peşkeş çekmek olduğunu benim ailem de görmüş oldu en sonunda.

Evet hayat tecrübesi oldu ama artık sözlendi söz attı diye fişlenmiş haldeyim.

Hayat bok çukuru kardeşim.
Maliyetler yükseldikçe, Kız kaçırıp dağa kaldırma olayları meydana gelebilir.
(bkz: eşkiya)
Nikah ve evrak masrafları, o kadar. Devamı fantezi.
akp ve mhp türk hakkını soyarak halkı zinaya mecbur bırakıyor.ha sorsanız bunların biri dinci biri de milliyetci öyle mi. lan var ya sizi çok güzel kandırmışlar vatan millet din diye .
Bir kadına 200 bin lira harcayıp saadeti beklemek, banko bir maça 200 bin lira bahis oynamaktan daha ileri derecede kumardır.
bu başlık, "kara erik habbesi" ile, "para var huzur yok" arasında henüz adı konmamış bir yakınlaşmaya vesile olabilir mi diye merak uyandırır.
Kız tarafı ne kadar çok harcarsa o kadar. Seviyoruz diye göt siktireceksek önümüzdekini kestirip atalım damat adayı bulalım kendimize aq.
Sene oldu 2100, hala bizim milletin düğünlerde göbek atma, nişan, gelinlik, kına gecesi, yarrak adeti, kürek geleneği gibi sik sok alışkanlıklarını bitiremedik. Bunun sebebi de tamamen kendini piremses sanan ve bütün hayatını etrafındaki diğer kadınlara nispet yapmaya adamış kezolarımız, kimse kusura bakmasın.

Sürekli batıya öykünüp türk erkeklerine bok atarlar ama iş bu tarz şeylere geldiğinde doğunun 1000 yıllık adetlerine de ilk onlar yapışır.

Batıda millet kot pantolonla tişörtle evleniyor amk. Biraz da bunları örnek al.
Erkeğin anasi bilezik istemeyecekse çok da pahalıya malolmaz.
150 bin diyorum... ağustosta evlenecek biri olarak
Düğün yapmayın; nikahtan sonra yakınlarınıza bir yemek ısmarlayın. Eşyalarınızı alın, kız tarafı da altın istemesin o zaman 60.000-70.000'e hallolur bu iş.
Düğündü adetlerdi bırakın bunları bu pahalılıkta. En sade en güzel şekilde evlenin balayını uzun tutun. Aileleri minimum seviyede işe sokun. Allah mesut etsin.