bugün

Çok yorucu ve üzücü bir yıl oldu kendi adıma. 2021 nasıl olacak hiç bir fikrim yok. Bazen iyice karamsarlık kaplıyor. Her an yeni bir sıkıntının olacapı hissiyatı var. Bu sene içinde yaşadıklarımız bir çoğumuz için kötü bir tecrübe oldu. Time dergisi bile tüm zamanların en kötü yılı seçti. Umutlarımızı 2021 bağladık.
Ananı da al git 2020. Forum başlık oğlum burada yorum şart değil bence!
hazin geliyor.
--sürprizbozan--
"kötü günler bitti"
"sırada daha kötü günler var"

"kudur, hihiha ha"
--sürprizbozan--

- bir şerefsiz cümlesi.
bu yıl bana ilk kez birini kaybetme korkusu yaşattı. daha kötü zamanlar geçirecek olsam bile bu yılı hep hatırlayacağım.
Sırada daha kötü yıllar var. Önce musluktan su akmayacak mesela. Su uzun süre akmayınca yeni hastalıklar başlayacak.
görsel
gider ayak bir suprüz yapma çabuk bit ve git. ha 2021 daha pok olacak gibi bir his var. ama 2020 gerçekten kötüydü.
Önceden de dediğim gibi 2019 beni hiç güldürmeden ağlatmıştı. Bir şey umut edemeyecek hale getirmişti. 2020 ise evet ağlattı ama güldürdü de. 2021'e yaklaştıkça yine 2019'da olduğu gibi boka sardığımı hissediyorum.. bu yüzden 2021'den pek umutlu değilim.

Ama yine de 2020 için söylemek istediklerim şunlar; öyle bir yıldı ki, bir şey istiyorsan bunu sana vereceğim ama senden de en sevdiğin şeyi alacağım kuralını uyguladı üstümde. 2019'da günahlarım için kefaret öderken; 2020'de isteklerim için kefaret ödedim. 2021'de neyin kefaretini ödeyeceğimi düşünmek istemiyorum.
Bir sene ne kadar yorabilir ki diye dusunurken 2020'nin uzerimizden buldozer gibi gecmesiyle ogrenmis olduk. 2020'ye cok baska dusuncelerle girmistim. En az 5 avrupa ulkesine gidecektim, is degistirecektim vs vs ama olmadi. 2021'den de beklentim kalmadi gibi. Artik 2022, 2023'e kismet.
Gardaş hemen bırak git bizi yoksa elimizden bir kaza çıkacak. Fazlasıyla deprem, yangın, sağlık sorunları getirdin yandan yandan hadi abicim demek istiyorum.
Daha iyisinin geleceği yok ama insan bekliyor işte.
Teşekkür ederim, kaygılarıma kaygı eklettin.
Henüz bitmemişken bir şeyler söylemek istemezdim, ama arkandan konuşmuş gibi olmasın sayın 2020. Belki kalan 12 günden birinde, tek birinde güldüreceksin beni ve "değdi" diyeceğim. evet evet köprüden önce son çıkış, lütfen toparlan güzelim.

Neyse, biz de Yaşamıştık diyeceğiz işte. Böyle maskeler, karantinalar, canlı dersler falan. Ben de katılıyorum, ucuz bir bilim kurgu filminde gibiyiz evet. Tabi bu anıların da özgün bir yanı var elbet. Belki "karneyle ekmek almaya gidiyorduk" falan diye anlatamayacağız ama; "bizim kızlarla şöyle, maskeli beşler gibiydik yavrum." diyeceğiz. Anılardan prim kasmalıyız, en azından bu hakkımızdır diye düşünüyorum.

ilgi alanlarımın da müthiş geliştiğini söylemeden edemeyeceğim. Hep isterdim ama, kendi elimden bir şeyler yetiştirmek mi? Yalnızca hayaldi. Gerçek oldu, "işte yol yaptık falan".
Bir de 3x3 = 9 yavru kedi büyüttük. Bizimkiler 9 canlı olayını yanlış anladı sanırım, olsun. Kitaplar ve filmleri saymıyorum ayrıca, bunlar sanki bir uzvuzumuz gibi oldu, yapacak bir şey yok. Senaryonun hasını yaşarken, değişik bir şeyler görmeye özlemimiz daim.
Hem ben oldum olası "evde kal"mayı severdim, bu çağrı genetik kodlarımda doğuştan işlemiş sevgili bakanım.

Ayrıca Şimdi karşılaştırmak gibi olmasın, ayrım yapmayı sevmem pek bilirsin ama 2019'da hayatımın en büyük çılgınlığını yapmışken bunlar da pek aksiyon yaratmadı tabii ki bünyemde. kaderimizde bu da varmış deyip hacdan yeni dönmüş komşu teyzelik yapmış da olmayayım: bir parça, her şeye rağmen sevdim seni. Gidenleriyle, kalanlarıyla..

Bak gör, hep güzel yanlarından bahsettim. Çünkü gideni güzel uğurlamak adetimiz, bilirim. Ama özetle rica ediyorum, lütfen bak, yalvarırım: Bi çektir git artık. Belki bir parça rahatlarız..

Gidişini yarısında sönecek sigara, yüze vuran soğuk rüzgar, belki bir bira ve son ses açılmış bir şarkıyla kutlayacağız. Dördünü de severiz.

https://youtu.be/kQ72Wvs31V0
Valla ben bir şey söylemek istemiyorum lanet yıl daha bitmedi ya bi son dakika golü atacak ya da uzatma istiyorum falan diyecek gibime geliyor.
gelenin gideni aratmaması dileğiyle !..
görsel
güle güle.

görsel
Felaketin felaketi varmış öğrettin.
kesinlikle tarihe geçmiş bir yıldır.
Öyle bir git ki senden sonraki her yıl daha güzel geçsin..
Arada güzel şeyler de olmadı değil ama çoğunlukla keşke ölsem dedirten bir yıldı. Sonuna geldiğimiz için çok da hızlı geçmiş gibi geliyor ay ben bu yılın başlarında sırbistandaydım aq sanki gitmemişim gibi ne güzel siliniyor bakın lol amaaan ne çok şey oldu be inş 2021 sakin bir yıl olur bıktık toplumsal dertlerden
tek bir güzellik bekliyorum senden bitmeden. hadi be.
Yorgunum hemde çok. Yaptığım tüm planların tersini yapmak zorunda olduğum bir yıl oldu. insan istemediği şeyleri yaparken daha farklı yoruluyor. Dinlenmekle geçmiyor bu. Kafamın içinde büyük kavgalar var. Depresyon böyle mi oluyordu?
covid19 senin ananı bacını seveyim, tıktın ya olm bizi eve, koca bir senemizin içine acılı ketçap sıktın sen ya, bugünlerde bitecek ama hep seni anacağız covid19
anana bacına ailendeki tüm kadınlara çiçek yollayacağız
hemde kimden geldiği belli olmayan, o kadınlar acabalar içinde kurdeşenler dökecek.
la olm nasıl bir virüssün sen , hiç kafa yok mu sende, nerde doyduysan orada kal.
biz zaten ülkede don paça geziyoz, bizden sana bişey çıkmaz.
hele sen bi dur yaşlanayım, pipim çişten başka bir işe yaramasın , o zaman göreceksin sen gününü, hep anlatacağım bastonumdan destek alarak seni,
bi virüs vardı, eve tıktı bizi, dışarıda gezmek bile lüks oldu be ya
hey gidi günler diyip anlatacağım.
küfür edeceğim, dilime vuracak bende dilimi sana değdireceğim.
koca 1 yılımı yedin lan namussuz, arka cebine kodumun virüsü.

ohhh be bi rahatladım ahmet mehmet kudret.