bugün

ekmeleddin olabilir.

şaka şaka, ilker başbuğ veya ümit özdağ kazanabilir , başkası çıkarsa kaybeder.
https://www.youtube.com/watch?v=ka4HVIAkMas
Sözlükten bir aday belirleyelim. Bir de halkın içinden deneyelim lan.
Başlarına bi iş gelmeyeceklerini bilseler, Abdullah gül, Ahmet Davutoğlu olabilirdi.
(bkz: Acun ılıcalı)
Yeni sistemde ilk on yılın başkanı belli tabi ömrü yeterse ama ondan sonraki süreçte isimler karşılıklı olarak önem kazanacak zaten sisteme de alışan siyasiler daha yumuşak ve kapsamlı olacak %51 oy almak bir kitleyi hedef seçip onun üzerinden siyaset yapanların harcı değil.
bahçeli ya da kılıçdaroğlu olursa hatta onların gösterdiği ortak aday bile olursa erdoğan kafadan kazanır.

kim olduğunu bilemem ama milliyetçi - cumhuriyetçi bir profilde olmalı. ayrıca fazla seküler imajlı da olmamalı.
OSMAN PAMUKOĞLU.
Şu anda kimse yoktur. Ancak akp dışında diğer partiler ortak ve tanınmış bir aday çıkarırlarsa kazanabilir ler. Alenen!
toplanın, 2019 seçimleri için en umut vaad eden düşük olasılıklı senaryoyu yazıyorum.

tanım: herhangi bir parti ile yakın ilişkileri olmayan, hukuk zemininde yetişmiş, cesaret sahibi ve ağzı kaliteli laf yapan adaydır (bkz: metin feyzioğlu).

dünden beri üzerinde düşündüğüm olası senaryo şu şekilde gelişiyor:

2019 seçimleri için cumhurbaşkanlığı adaylığı başvuruları başladığı gün metin feyzioğlu adaylığını bağımsız olarak ortaya koyar ve bir basın açıklaması yaparak ak partiye dur demek isteyen her vatandaştan ve partiden oy talep eder. muhalif partilerden, kendi adaylarını öne sürmektense, kendisinin cumhurbaşkanlığını desteklemelerinin avantajlarını birer birer açıklığa kavuşturur (uzun uzun yazıp bu kısımlarda ayrıntıya girmek istemiyorum. aradaki boşlukları dolduracak mantığa sahip olduğunuzu varsayıyorum. tamamen özet bir senaryo yazıyorum).

recep tayyip erdoğanın diktatörleşmesinin neler doğuracağını ve tek çıkar yolun alternatif aday sunmaktansa metin feyzioğlunu desteklemek olduğunu fark eden partiler, çeşitli kurum ve kuruluşlar birer birer metin feyzioğluna desteklerini açıklarlar. partiler milletvekili seçimine yine katılırlar, ancak cumhurbaşkanlığı konusunda tek adamda sözleşmiş olurlar. sonrasında metin feyzoğlu için gelsin tv programları, sosyal medya desteği vs.

ve seçim yapıldığında bu senaryoda metin feyzioğlu cumhurbaşkanlığını alır, seçimden önce söz verdiği üzere hukukun üstünlüğünü kurmak adına elinden geleni ardına koymaz. bitti.

özeleştiri: bu senaryo ülkenin mevcut durumu göz önünde bulundurulduğunda, gerçekleşmesi pek mümkün olmayan bir senaryodur(açıklamaya gerek duymadığım boşlukları, benim milletim doldurmasını bilir)

senaryonun gidişatı göz önüne alındığında rte tarafında rahatlıkla trollenebilir. en kötü ihtimalle rte, metin feyzioğlunu, adaylığının devam ettiği süreçte hapse attırabilir. bir başka ihtimalde ise rte, yalancı bir muhalif aday çıkartarak karşı cephenin oylarını bölebilir. daha önceki seçimlerden oy bölme konusunda tecrübesi vardır (bkz: ekmeleddin ihsanoğlu)

kısıtlı vaktim ve aklımla ancak bu kadar yazabildim. yazım ve imla hataları için şimdiden özür. senaryo genişletilmeye açıktır. istediğiniz gibi evirip çevirebilirsiniz. hiç bir hakkı saklı değildir. saygılar.
Onu da tayyip erdoğan belirler rahat olun.
pasta için pastalattın bey uyabilir.
Barack obama yı transfer etsek yine gelecek götelek.
(bkz: fatih terim)
(bkz: şenol güneş)
(bkz: aziz yıldırım)
şaka deyip geçme büyük oy potansiyelleri var.
Şuanda kim çıkarsa çıksın yenilgiyle karşılışacak olan adaydır. (bkz: acı ama gerçek).
O kadar parlak bir insan göremedim daha.
Olmayan aday.
Obama gelse kaybedecektir tayyipe.
Zeki insan düşünmeyin o koltuğa. Mesela fatih Terim diyin. gaza getirir ve çok güzel kutuplar. Aynı zamanda kendi adamını savunup (çevresini) diğerlerini sikinin ucuna takmaz, az paylaşır çok ister, kendisini futbolcunun çabası ile yapılan icraatin tek mimarıymış gibi tanıtır. Geldi mi bi yerden tanıdık? Ben söyleyeyim sana rte; halkı galeyana getirir ve seçmenini diğer seçmenin düşman olduğu yargısı ile uyutur, partililerinin farklı görüş benimseyen insanlara iş vermeyeceğini açık açık söyler kendi adamlarına iş imkanı tanır, bir ara fetöyle paylaşılanlar yetmediğinden alicengiz oyunlarla ayağını kaydırıp tek adam olmuştur, Halkın verdiği muazzam vergilerle yapılan ve aslında zaten yapılması gereken şeyleri babasının hayratı gibi tanıtır.

Örnekler uzatılabilir ama o koltukta akıllı adam oturamaz...
Liderler efsanelerden doğarlar.

daha kimse Tayyip Erdoğan'ı doğru düzgün tanımıyorken efsaneleri dilden dile dolaşıyordu, büyükşehir belediye başkanlığı dönemindeki başarılarını herkes biliyordu.

ben chp'nin yaptığı yegane yanlışı söyleyeyim sizlere;

1. si Kılıçdaroğlu'nun bu kadar süre başta kalması, seçim kaybedeceği biline biline adamı tuttunuz.

2. si Efsane arıyorsanız artık epey geç oldu ama chp kanadının dsp den devşirdiği, bana kalırsa içi boş da olsa, Türkiye'de efsaneleşmiş tek isim var, o da yılmaz büyükerşen. Bu adamı genel başkan yapsaydınız emin olun Türkiye'de chp'nin oylarında ciddi artışlar olurdu.

unutmayın, liderler efsanelerden doğarlar.
maltepe ilçe belediye başkanı ali kılıç. bu da chp lilere son kıyağımdır.
görsel

Yanlış anlaşılma olmasın onuru ile ölüme yürüyen ned reyizdir.

(bkz: Üşüyoruz reis)
Ben. Yasaya Göre Belirlenen imza Miktarını Sözlükten Çıkardığım An Ver Elini Adaylık.
isim veremem lakin bu zamana kadar çıkmışlar gibi, sessiz sakin bir tip olmamalıdır, bunlara kendileri gibi bam bam vuracak insan gerek kuracak meydanlara standları dev ekranları, hocaefendileri, megrileri, davul zurnaları, pkkya müdahale etmeyin emrini ben verdimleri akşama kadar bangır bangır herkese dinletecek birisi gerek.
ünal aysal olabilir aslında..
kimlerin çıkaracağından mütevellit hükmen mağlup olacak adaydır .

ekmele ney ney ?