bugün

bize düşeni yapmadığımızdan ötürü çok ağır bir vebalin altına giriyoruz. yediğimiz yemeği instagram da paylaşacağımıza keşke açlıktan ölen çocuklarla paylaşabilsek... allah bizleri affetsin, açlıkla cebelleşenlere yardım etsin.
not: sen, ben değil hepimiz aynı gaflete düştük. birileri açlıktan uyuyamazken, çok yedik diye yatakta kıvranır olduk. allah bizleri affetsin...

tanım: acı bir gerçek.
edit:yıl 2018 oldu hâla durum aynı, bi bok değişmemiş.
Malesef gerçektir ve Tüm insanlığın hatasıdır.
hala suçluyu kendi gibi fakirlerde arayan "fazla iyi niyetli" kardeşler yüzünden gerçekleşen olay. devletin, ayak üstü adam siken vahşi kapitalistlerin, 3 kuruşa işçi çalıştırıp milyarder olan para babalarının hiç mi suçu yok?
Normaldir. Komunist bir düzende yaşamıyoruz. Kapitalizmin kötü yanları bu.
Bazılarının ağzını sulandırıp, başını döndüren batının, nasıl bu lüks hayatı elde ettiği sorunun cevabını oluşturur.

Afrika nın yer altı ve yer üstü kaynaklarını sömüren batı aynı zamanda mevcut sömürünün devamı için oralara savaş, mafya, iç çekişme gibi kaos ortamı oluşturmaktadır.

Buna yerli halklar karşı koymadığı müddetçe, bu düzen devam edecektir. Yani Afrika da olsa insanlar açlıktan ölürken batı dünyasında ise obeziteden patlamaya devam edecektir.

Onun aç olan insanları doyurmak dar görüşlü ama gerekli olan çözümdür. Asıl çözüm açlığı oluşturan,kan emici, dolar için savaş çıkaran emperyalist güçleri etkisiz hale getirmektir.
Adaletsizliktir ve bu gidişle son bulacağı yok.
Peygamber efendimiz(s.a.v)'in dediği gibi;
"Komşusu açken tok yatan bizden değildir"
Dünyanın çirkin ve kötü bir yer olduğunun kanıtıdır.

Öyle insanlar görüyorum ki sokaklarda.Küçücük çocuklar mesela.Ne ceplerinde para ne de üstlerinde giyecekleri bir palto var bu soğukta.Geçen dolmuşa bindim bir kaç çingene çocuğu da bindi benden bir kaç durak ötede.Onlar için o kadar büyük bir mutluluktu ki dolmuşa binmek,gözlerinden okuyabildim bunu.Açtılar belki,bir ekmek alabilmeye zor yetiyordu paraları.Ama bu kötü dünyada bile kendilerince küçük mutluluklar yaratarak devam etmeye çalışıyorlardı,bunun farkında bile değillerdi hem de.Özendiğim oluyor bu mutluluklarına yalan değil fakat genelde üzüldüğüm zamanlar daha fazla .insanların hele de daha masumiyetini yitirmemiş küçük çocukların kendilerini böyle bir hayatın içinde bulmasını,bazen açlık yüzünden ölüme mahkum olmasını kaldıramıyorum.Çokca kızıyorum kendime çünkü bende bir filmi izler gibi bakıyorum sadece çoğu kişi gibi.

Dünya kötü bir yer ve bu biraz da bizim yüzümüzden.
Sistem öyle ki zamana göre açlıktan ölen insan sayısı gittikçe artış göstermektedir.
amerikada zayıflamaya harcanan parayla afrikayı doyurabileceğimizi,

senede 2 milyon insanın açlıktan öldüğünü,

avrupa ülkelerinin yaptığı sömürücülük dolayısıyla afrikada ve orta asyada açlık sınırında milyonlarca insanın olduğunu biliyoruz.

insan , insan bunu yapar mı lan.
Birilerinin yaptıklarını şikayet etmekle değil, kendi üzerimize düşen görevi yapmamız gerektirdiğini ortaya çıkarmıştır.