bugün

Dolarım yok diye Beni teğet geçti çok şükür.
yok arkadaş yok. bu koyun tayfaya bir şey anlatılmıyor. yatırımcı kaçıyor diyoruz "doları boz oyunu boz" diyorlar. reis halleder diyorlar, fetö diyorlar, faiz lobisi diyorlar. kesinlikle akp'nin yanlış politikası değil. cehape nin suçu tamamen, çünkü gılıçdaroğlunda başkanlık vasfı yok. 2017 şubat mart da görürüm ben sizi.
Derin bir nefes alir gibi batiyoruz, yukumuz agir.
2017 de gerçekleşecek asıl kriz öncesi aparatif olarak gerçekleşen krizdir.
Bugun itibariyle yil sonuna kadar dolarin 3.50-4 arasi bir banda oturacagi kesinlesmis gibidir.kesin bir rakam vermek zor.
Not:dolarla egonomik griz ne alaka diyenler sakince basligi kapatsinlar.
dolarla ekonomik kriz ne alaka ki gavurun parasından bize ne abiş.

bizi ilgilendirmeyen krizdir.

(bkz: şimdi onlar düşünsün)
(bkz: güçlü türkiye)
Kaç yıldır geldiği söylenen kriz.

2017 yi bekleyin artık.
ülkenin durumu şuan yunanistan, ispanya gibi ülkelerden daha iyi durumda değil. yalnız şöyle bir durum var ki; normal bir iktidar olmadığı için başımızda, insanlar - küçük bir kesim hariç - ülkenin durumu 100 dolar bozdurarak duzelebilecegini düşünüyorlar. malum şahıs o kadar güzel yönlendiriyor ki insanları, sanki diş mihraklar yüzünden bir ekonomik kriz varmış da, kendilerinin hiç suçu olmayıp, yine bu kriz kendileri olmadan onlenemeyecekmis gibi bir izlenim yaratiyorlar. insanlardan kanıyor tabi. fakat ülkenin durumu malum şahsında bildiği üzre çok felaket durumda. malum şahıs insanların algisini yonetememeye başladığı vakit, ülkede kaos ortamı olusup, ülkenin toparlanması için kemal dervisler gibilerden yardım isteyemecek çünkü tek bir kişinin reformlariyla duzelebilecek durumda olmayacağız. he tabi şunu da söylemekte fayda var. asıl dış mihraklar neymiş o zaman göreceğiz.
akp'nin en büyük kozu idi ekonomi. şimdi o da gitti elinden. bu yüzden açıklamalara bakarsanız, akla yatkın hiç bir şey duyamazsınız. panik içinde ve ne yapacaklarını bilmez bir haldeler.
çünkü hala "dış güç, bizi kıskanıyorlar, darbe" diyen kitle olsa bile kriz etkisini hoyratça gösterdiği zaman bu kitlenin kime hesap soracağını çok iyi biliyorlar.
o yüzden nifak eken, düşman yaratan söylemler ile safları sıklaştırma derdinler.
ekonomik kriz bir yana bu söylemlerde de ekonomiyi etkiliyor aslında.
tuik'in o kadar kasmasına rağmen yurtiçi hasıla 3. çeyrekte küçülme göstermiştir ki bu bizimki gibi gelişmekte olan ülkelerde gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında daha yüksek çıkar.
devletin maşası olan istatistik kurumu bile saklayamayacak konuma gelmiştir. hatalı yürütülen ekonomi politikası sayesinde son yıllarda yapılan özelleştirmelerden gelen canlı para beton ve inşaat olarak yurtiçi hasılaya dahil olmuştur, beton ölü yatırımdır kanıtını şu an canlı yaşıyoruz.
özel sektörün devlet kurumlarının veya halkın dolar satması ile sadece günü kurtarma yoluna gidilmiştir.

ihracat ekimde bir önceki yılın aynı ayı için 1.6 puan gerisinde iken ithalat bir önceki yılın aynı ayından 4 puan üzerindedir. yani satamıyoruz ama daha fazla alıyoruz.

şimdilik bu darboğazın çıkışı görünmüyor, en azından ben öyle yorumluyorum.

kayıtdışı likit girişine göz yummaktan başka bir çare kalmamış gibi (bkz: kara para aklama)
babamdan bana kalan para üzerinden bile para kazanmaya çalışan bir zihniyet var oldukça bu krizin adı ekonomik degil zihinsel olarak kalacaktır.manterite değişmediği sürece öpülen sadece halk olacak..

3 kişi 3 farklı uçakla aynı yere gidiyorsunuz sonra halk tasarruf yapsın diye açıklama yapıyorsunuz..
SiNiR KRiZi OLARAK YERiNi YENiDEN ALMIŞTIR. iÇiMiZDEKi ARAPLARI GÖSTEREN ALi AĞAOĞLU ÖKÜZLÜĞÜNDEN SONRA NE KADAR BÜYÜK VE NE KADAR ANLAMSIZ BiR ÜLKE OLDUĞUMUZU YENiŞDEN GÖSTERMiŞTiR. BEŞ PARA ETMEZ iNSANLAR AĞA OLDU. GERÇEK AĞALAR YERLEBiR OLDU. ALLAH BELANI VERSiN iÇiNDE OLDUĞUMUZ BU DÜZEN.
güncel Önemli Başlıklar