bugün

Aslında düzeltmek gerekiyor, fed aralıkta faiz arttırımına gidecek ve bunun yansıması 2017 yılında ciddi anlamda hissedilir. Bakın başkanlık, iktidar hırsı derken şişirilmiş ekonomi tamamen patlamak üzere. Krizi rant halin getirip 2002 yılında seçilen bu hükumet sanırım bir başka krizle ülkeye veda eder gibi duruyor. Bizim insanımız paraya tapar, cebinde ki o şişirilmiş ekonominin parasının suyu çektiğinde babasını bile vurabilir. kardeş kardeşi kıçı kırık tarla yüzünden vuruyor bu ülkede. para yoksa hiçbir şey yoktur. 1999 depremi sonrası ülkede dolar 1.40 seviyesine çıktığında ortalığı kasıp kavuran, yazar kasa fırlatan adamlar artık yoklar ama emin olun şuan nemalandıkları için. ama bu böyle gitmeyecek, ilk darbeyi o kesimden yiyecek iktidar.

Göl kurudu artık, bütün tatlı su leylekleri göç edecek yeni liman aramaya başlar yakında.
Kimsenin ağzına alamadığı, söylemekten çekindiği kriz. Korkmayın olum, siz söylemiyorsunuz diye kriz yok olmuyor. şiddeti arta arta devam ediyor. Bir çok firma ya küçülme yada iflas açıkladı. iflas açıklaması tabi ki ohal çerçevesinde imkansız olduğundan dolayı beklemede duruyor. Dur bir hadisle sonlandırayım.

(bkz: Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır)
Bütün maaşı ve alacağı dolar üzerinden borcu lira cinsinden olan ben ve benim gibiler için sorun teşkil etmeyen krizdir.

(bkz: Aklımı kullandım yaptım neden beyin bedava)
Etkilerinin görülmesinin 2017'ye sarkması muhtemeldir.
iliklerime kadar hissettiğim kriz. iş yok, gıda fiyatları yükseliyor, şirketler maaşları geciktirmekten bir tuhaf olmuş.

bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılar o yılan büyüyor ve sizi de sokacak malesef bu gidiş devam ederse haberiniz olsun.

ne yapmamız gerek onu da hiç bilmiyorum.
Bugun itibariyle yil sonuna kadar dolarin 3.50-4 arasi bir banda oturacagi kesinlesmis gibidir.kesin bir rakam vermek zor.
Not:dolarla egonomik griz ne alaka diyenler sakince basligi kapatsinlar.
BEn bu tür başlıklarda gelişigüzel ideolojik yazanı ya da salt döviz kurundan bahsedenleri çok açıklayıcı bulmuyorum. Bizzat piyasadan doneler verenler daha aydınlatıcı oluyor.

Turizm ve inşaat sektöründeyiz. Daha önce bu ve * Başlığında turizmin nasıl bittiğini ve yerle bir olduğunu anlatmıştım. 2015 sezonunda günde 500-600 Euro ciro yapan adamlar şimdi bize 6-7 bin liralık borçlarını 9 aydır ödeyemiyorlar. Neyse; detayını merak eden o başlıkta entrylerime bakabilir. Ben bugün inşaat sektörünün batmak üzere oluşunu anlatacağım...

Öncelikle karşılıksız çekler havada uçuşuyor. Müteahhidinden, yapı marketçisine herkesin elinde patlayan Çekler, kimse ne yapacağını bilmiyor. Şimdi 3 tane binaya başladık, başlangıç için malzemelerini topladık. ilk etapta 6-7 ton Demir alalım dedik ki bunun külfeti bu Demir fiyatlarıyla 10 bin lira falan. Abartmıyorum, 4 tane malzemeci gezdik, kimseden bulamadık. Satıldığından değil, malzemeciler batmış. Hem de arkasında holding desteği olan, 5-6 ayrı sektörde 5-6 şirketi olan malzemeciler... eskiden ellerinde olmasa bile siparişi alır, sağdan soldan getirtirlerdi. Şimdi onu bile yapamıyorlar çünkü sağdan soldan getirirler dediğim yerlere bir sürü borçları var. Biz daha nerden baksanız 40-50 bin liralık Demir alacağız ama satacak adam bulamıyoruz, kılı kırk yarıyoruz. Millette ne malzeme ne de para var.

Banka mesaj atıyor. Az önce 1800 tl harcadınız, bunun 1000 lirasını bedavaya getirmek ister misiniz? Diye... nasıl diye soruyorsun, 18 ay boyunca ayda 5600 tl toplamda yanlış hatırlamıyorsam 108.000 tl harcama sözüne... milletten böyle taahhütler koparmaya çalışıyorlar bunu yaparken de komik 3-5 kuruş indirim verelim diyorlar.

Sektörde kalıpçı müteahhitten, demirci kalıpçıdan, betoncu kalıpçıdan, mimar müteahhitten parasını alamıyor. Bakmayın siz peynir ekmek gibi ev yaptıklarına... maslak 1453 çok prestijli, Araplar falan alır. Ama senin müteahhitinin sokak arasında yaptığı 3+1 lüks daireler şimdi teker teker elinde patlıyor. Normal şartlarda bankalar bu kadar ödenmeyen kredi üzerine o müteahhitlerin hepsine teker teker çökerdi. Hükümet baskısından ötürü gevşek davranıyorlar. Ama bankalar da sermayeleri azaldıkça, alacakları arttıkça ve kredileri düştükçe bir müddet sonra hükümet falan dinlemeyip çökecek o rizeli müteahhitlerin tepesine. O zaman da rte çıkıp faiz lobisi diye girdiğimiz ekonomik krizi bankaların üzerine atacak. işi bilen ve epeydir hükümeti uyaranlar bu krizin bizzat Akp yüzünden çıktığını kolaylıkla anlayacak. Çomarlar ise rte'nin peşinden koyunluk yapmaya devam edip bu krizin bankalar yüzünden çıktığını zannedecek.

Ben kendi adıma krizin etkilerini göze aldım. O Çomarlar açlıktan ölsünler ki 15 senedir yaptığımız tercihlerin ceremesini çekelim. Bunu hak ediyoruz çünkü.
biraz dişimizi sıkalım 2023'te bor yiyeceğiz.
gümbür gümbür gelen ve etkisi daha önceki krizlere göre daha net hissedilen krizdir.
döviz piyasaları bunun en büyük habercisidir zaten.
işin acı tarafı kapıdaki büyük krize rağmen dünya sikinde olmayan ve koca bir ülkeyi bu bokun altına sürükleyen yöneticiler ve bu olanlara alkış tutan kara cahil bir halk var çevremizde.
freni patlamış bir kamyon gibi gidiyoruz yokuş aşağı, umarım fikirlerimiz sadece fikir olarak kalır.
o 3 milyon küsur işsiz sadece resmi iş arayanlar.

Bi de artık iş aramaktan vazgeçen, bulamadığı için usanıp başvurularını çeken, evde oturup ana baba koca karı evlat parası yiyen onlarca insanı düşünün, gelin biz bu rakamı 5 milyon yapalım.
bugün bulgaristan levi hariç dünyadaki tüm para birimleri türk lirası karşısında değer kazandı farklı bir pencereden bakarsak türk lirası lev hariç tüm para birimleri karşısında değer kaybetti. 3.50 sınırı geçilirse otomatik olarak 4 e kadar gider dolar ki 3.50 den sonra zaten ülke sarsılır.

yermi anadolu çocuğu ha meclisten tecavüz yasaları falan geçirip gündem değişikliğini yermi anadolu çocuğu?

(bkz: ekonomik kriz is coming)
artık akp bile saklamıyor. başbakan, bakanlar çıkıp "önlem alacağız" diyor. yani kriz var diyorlar açıkçası.
yandaş dediğimiz yani havuz medyası denen kepaze kesim ise "dolar dünyada yükseliyor" , "ekonomiz aslında çok iyi" veya "ekonomiye darbe" gibi iğrenç ve ahlaksızca haberler peşinde.

zaten piyasada durgunluk var. bir çok kurumsal firma bile küçülmeye gidiyor, işçi çıkarıyor.
bir çoğu ise işçi alımını dondurdu. özellikle nakit akıışı durdu ve çek ve senetler dolaşmaya başladı. bu krizin ayak sesi değil, gümbür gümbür sesidir.

ama beyinsiz ak döller hala yok yaptı, 15 temmuz, faiz lobisi diyor. ulan pezevenk; evine kim bilir et sokamıyorsun, bu kriz en çok senin sülaleni sikecek. sen aç köpek gibi gezerken, savunduğun adamlar amerikalarda, oğulları ile, gemicileri ile, milyon dolarları ile keyif çatacak.
doların 5 tl, avronun 6 tl, benzinin 8 tl, işsizliğin %20'lere ulaşmasıyla sonuçlanabilecek büyük bir kriz kapıda olabilir, dikkat edin şimdiden bir yerlere stok yapın.
Olmadığını iddia edene kafam falan girsin.
2010 dan beri kriz var.
Öncesi de göz boyama.
Ama yol yaptı...
Göte yaptı o yolu kardeşim farkında değilsiniz.
Bir çok kişi gibi benim de işimi kaybetmeme neden olmuştur. Gerçi yenisini buldum ancak bu yine de hayvan gibi bir yokluk yaşandığı gerçeğini değiştirmiyor. 2 sene önce çatır çatır iş yapan şirketin kasasına 100 lira girmediğine, piyasada para diye bir şeyin dönmediğine birinci elden şahit olan biri olarak diyorum ki; allah belanızı versin.