bugün

düşer la düşer banko. ben bu işten anlıyom bak bana danışabilirsiniz lisesliler sırf size yardımcı olabileyim die sınava bile girdim lan daha nabıyım.
düşer. geçen sene öğrenci 250 puanla 250 binde iken bu sene 250 puanla 200 binlerde.
sıralamaların genelde değişmeyeceği için önemli olmayan sorunsal.
hukuk hakkında konuşmak gerekirse ankara hukuk ile koç hukuk sıralamalarının yükseleceğini düşünüyorum. ankara yükselirse istanbul da yükselir, hacettepe'ye yığılma azalır.
(bkz: eyyorlamam bu kadar)

edit: hacettepe muhteşem bir okuldur. hele ki hukuk fakültesi çok güzel bir konumdadır.
önemsiz olan konudur.Düşer mi düşer ama sınava girenler için puan değil sıralama önemlidir.düşme nedeni de ygs ve mat2 sınavı olma ihtimali yüksektir
bakıyorumda hala puanla tercih yapan cahiller var. sevgili liseliler ve üniversiteli adayları. tercih sıralamaya göre yapılmalıdır. zira puanın pek bir anlamı yoktur sıralama kadar.
Herkes burada tutturmuş puan değil sıralama önemli diye ulan o puanı almazsam sıralamam nasıl olacak? Puan önemli ama sıralama ile giriş yapılacak.
Ygs puanı ile alan yerlerde kesinlikle düşer. Sıralamaları gördük. Lys ise matematik zorlugu ve edebiyat kolaylığı arasında sabit kalır. Düşerse de en fazla 5 puan düşer. Yani sıralamanız ufacık daha iyi gelebilir. Minicik. Bu tm icin geçerli idi, sayısal da aynı kalır ya da en fazla 4 5 puan. Ama sözel müthiş basitti bence geçen senenin puanlarına nazaran daha yüksek puanlar gelecek. Gecen yıl 350 alan insanın sıralaması ile bu yıl 350 alan aynı olmayacak. Puanlar yükselecek haliyle sıralamalar biraz gerileyebilir.
Her sene tekrarlanan sorunsal. Amk her sene puanlar düşüyor. Ben liseyi kazandığımda da düşerdi. Üniversiteyi kazandım düşer dendi. Mezun oldum halen düşer deniyor. 10 senedir eksiye falan düşmesi lazım artık.

Artık anlayın arkadaşlar. Tercihlerde puan değil sıralama baz alınıyor. Herşey yüzdelik dilimde bitiyor.
Geçen sene 400 alan adamla bu sene 400 alan adam aynı sırada olmayacak. Burada seni one geçirecek en önemli şeyse milletin çok zorlandığı yani belirleyici dedikleri sorulardan birkaç tane yapmış olmandır.
düşer mi düşmez mi bilmem ama bu yıl da 360 puanla tıp kazandı haberini görmek istemiyorum. mahallenin serseri gençleri bile üniversite okuyor. adam diyor "bilecik üniversitesi turizim ve otel kazandım amunaagoyim". hem de 180 puanla. senin ben ırkını sikeyim. sorsam sekiz kere yedi kaç yapar diye suratıma bakar, parmaklarıyla sayar. neymiş üniversite kazanmışmış.

adam gibi sınava çalışıp istediği bölümü kazanmak isteyen yazarlara iyi şanslar.
ilk 30binden sonrası düşer dedirtir.
hukuk fakültesi için tecrübeli abiniz diyor ki şu zamana kadar her yıl düzenli olarak başarı sıralaması düşüyor. fakat bu sene hukuk ve tıp kontenjanları düşürüldü. bu da puanların değişeceği demek. yani geçen 2 sene ile kıyaslayın. onun yarısı kadar sıralama düşer.