bugün

Parti olarak seçime girmelerinin sebebi bellidir:

1.) Girebilirlerse "biz şöyle seçildik biz böyle seçildik" diyerek TBMM'DE kürtçülük yapacaklardır.

2.) Giremezlerse de Diyarbakır'da gayrimeşru bir Meclis kuracaklardır.

2015 genel seçimi Türkiye için dönüm noktası olacaktır. Ülkenin bu duruma gelmesinde iktidar kadar muhalefetin de hatası ve beceriksizliği vardır.

Ya Türk milleti başa ya da Kuzgun leşe diyeceğiz. Ülkeyi kurtaracak tek parti:
(bkz: hak ve Eşitlik Partisi)
Kaçarak özgür olunmaz.
kuma piçleri gider sokakları birbirine katar, polis araçları, belediye otobüsleri ve başta bim olmak üzere birçok türk mağazalarını yakıp yıkarlar sonra da bu ülkede demokrasi yok türkler bizi eziy, dövlet bize bahmiy diye diye ortalığı bulandırırlar ve utanmadan sıkılmadan yarın gidip kaymakamlıklardan kömür yardımını, işsizlik parasını alıp çatır çatır keyiflerini çatarlar olacağı bu maalesef.

ha kaçak elektriği de unutmamak lazım tabi.
bir kaç gün isyan ederler sonra sağlam iki üç küskü yerler ardından 40-50 kürt geberir devamında hayat normale döner.
2015 genel seçimlerinden sonra öğreneceğimiz durumdur.

(bkz: #26332963)
sevinirim. demokrasi bu değil.
1. uluslararası alanda türkiye de ki rejimin meşruiyeti daha ciddi bir biçimde tartışılmaya başlanır.
2. bir kürt parlemantosu kurulur. (geçmişte leyla zana vs. kişilerden oluşan sürgünde ki kürt parlemantosu örneği var.)
3. kürt hareketi özerklik söylemine daha çok ağırlık verir.
4. hdp dağılabilir. (ya da en azından ayrılmalar olur.)
5. sokak eylemleri artar.
bu daha da artırılabilir.
girerse kürtlerin tek temsilcisi olduklarını savunacaklar.
giremezse seçim barajı başta olmak üzere belki yapılan seçimi komple protesto edeceklerdir. meclisi ve akpyi tanımamaya kadar varabilir bu mesele. tabii ki sokak olayları, bölgeden çıkan diğer millet vekillerini tanımama gibi başka bir sürü şeyler. yukarıda söylenildiği gibi belki bir bölgesel meclis.
aslına bakılırsa bu tutumların akpnin şu an uyguladığı fiili başkanlık sisteminin mantığından pek farkı yok. yasal olarak bir türlü ulaşamadıkları isteklerine fiili dayatmalarla ulaşmak istiyor iki partide. başkanlık sistemini yasal bir zemine oturtamayan akp ile demokratik bir özerklik isteyen hdp fiili olarak uyguluyor bunu. yasal süreçler karşısında halkın tamamından destek alamayan iki partide yasaların etrafından dolanarak, onları değiştirerek, yeniden yorumlayarak isteklerine ulaşmaya çalışıyorlar.

belki türkiyeye bir katkısı seçim barajları konusunda olabilir.
akp'li kardeşleri onlar adına bölmeye devam eder.
pek birşey değişmez yani.

sadece böğürenler değişir, böğürtü baki kalır.
bunu şöyle cevaplayayım: koltuklar ak parti'ye kalır, ak parti de yeni anayasayı tek başına hazırlar. hdp ise isteklerini iktidara kabul ettirebilmek için yasal olmayan yollara başvurur.
türkiye hdp zihniyetinden yıllardır çok çekiyor. ancak itiraf etmek gerek ki chp ve mhp bunların yaptığı muhalefetin onda birini yapamıyor. o yüzden meclise güçlü bir iktidardan çok güçlü muhalefet partileri gerekli. chp kürtçülükten, mhp de pasiflikten kurtulamadıkça hiç kimse bu partilerden muhalefet beklemesin. chp'nin görüşlerini iktidarın açık bulamayacağı kadar rasyonel tezlere dayandırması gerekiyor. mhp'nin de akıllı dokunuşlarla kendini yenilemesi ve meclise daha çok kadın sokması gerekiyor. yoksa bu iki parti de üzerlerindeki önyargılardan ömrü billah kurtulamaz ve iktidar istediği gibi at koşturmaya devam eder.
göt olur.
Yeni çıkan güvenlik paketinden sonra bir sikim olmaz. Polisin ateş açma yetkisi var artık tatlişkolarım. Dıkşın dıkşın yaparlar. ^^
-avrupa'da kimse türkiye'deki seçimlerin meşruluğunu falan sorgulamaz. çünkü yüzde 9 alan bir partinin -ki hdp bu oranı alabilir mi?- mecliste olmamasından çok çok daha sikindirik bir sistem fransa'da var, ama fransa'da kimse iki turlu vekil seçim sistemini ciddi ciddi sorgulamıyor. kaldı ki kürdlerin avrupa'da bir itibarı falan yok, 90larda fransa'da ve almanya'da iyi tutuluyordu ama şimdi nüfus oranın arttığı her yerde olduğu gibi orada da kürdler sorun olmaya başladı. keza isveç'Te de öyle.

-parlamento kurarlar ve özerklik söylemlerini attırırlarsa çözüm sürecinin sonu gelir. müzakere, silahların bırakılması, imralı postacıları ve benzeri zırvalıklar bir tarafa bırakılır ve sri lanka modeli gelir. devlet bunu yapar ve yapacaktır da. rte pkk ile oynadı oynadı en sonunda da bir tarafa bıraktı. istediğini elde etti, kürd oylarına ihtiyacı yok artık. ülkenin üçte birinin gözgöre göre elden çıkmasına izin vermeyecektir.

-sokak olayları artarsa bu kürdlerin zararına olur. devletin son güvenlik yasası sırf bununla ilgiliydi zaten. 15 milyon kürd var ama 15 tane tankları var mı? öyle 13 yaş zekası ürünü 'halk ayaklanır', 'molotof atarız' vs vs gibi söylemler 20. yüzyılda bile işe yaramıyordu. bunun yanında artık 90lardaki türk halkı da yok. o yıllarda kürtlerle değil pkklı ermenilerle savaşıyoruz derlerdi, bugün bi baktık aynı pkk=kürd olmuş hem de bunu bizzat kürdlerin kendisi diyor. içinde hala saflar olsa da türkler uyanmaya başladı artık.
ben hdp'nin baraj problemi yaşayacağını sanmıyorum.
ben hdp'nin baraj problemi yaşayacağını sanmıyorum.
hdp zaten meclise girmek istemiyor. tut ki girdi bu sefer partiyi kapatıracaklar. parti propagandasında diyanet kaldırısın diyor. fakat hiç bir partinin bunu demeye hakkı yok. al sana kabak gibi kapattırma sebebi. bir şikayette gidecekler. kendileri bile edebilirler. çünkü amaç tayyip'in istediği başkanlık sistemine geçmek, kürtlere özerlik tipi bir yapı vermek ve bunun için 400 milletvekili toplamak. boşalan hdp koltuklarını en çok oy alan akp dolduracak.
Bu karari aldiysalar baraji gececeklerdir. Baraji gecemeseler bile akp ye kazandirdiklari ekstradan 30 koltuk ile istekleri vuku bulacaktir.
halkların demokratik partisi(hdp) ve ahmet türk'ün tehditlerinden bir tanesinin sorgulanması hâli.

pkk terör örgütü 2001-2002 yıllarında artık etkisiz hâle getirilmişken, günümüze baktığımızda hiç olmadığı kadar güçlenmiştir. Bir çok ülke de "özgürlük savaşçısı" olarak görülen pkk,avrupa ülkeleri ve amerika tarafından resmen silahlandırılan ve türkiye silahlı kuvvetleri nce eğitilen (bkz: eğit donat) bir hale getirilmiştir. pkk terör örgütü bu kadar yol almışken, tabiri caiz ise; bindiği dalı kesmez, kesemez! hâlâ türk silahlı kuvvetlere dayanabilecek gücü yok. polisle çatışabilir, askerlere arkadan saldırabilir, fakat göğüs göğüse çarpışabilecek düzenli bir ordusu yoktur.

hee! yürek yemişlerse ve yeniden saldırıya geçerlerse, dünyanın kabul ettiği terör yasalarınca gereği yapılır. bu sefer onları kurtarmak için hiç bir ülke arkasında duramaz. özellikle terörizm dünyanın bu kadar gündemindeyken...

edit: bu tehdit başka bir amacı olmalı bakıldığında mantıklı bir dayanak gündemde yok! akape dışında hiç bir parti terör ile görüşmez! chp destekler gibi görünse de, chp' yi yıkarlar...!
58 molyon kotr ayoklonorsa dovlet kolmez olug.
Hâlâ bilmeyen salaklar var.

HDP meclise girmezse (ki bu daha çok işlerine gelir) Diyarbakır'da gayri meşru bir Meclis kuracaklar. Eğer girerlerse kürtçülüğü "seçilmiş" insanlar sıfatıyla mecliste yapacaklar. Haziran seçimlerinden sonra ülke kaosa sürüklenecek.
dersim de kürtler vardı
çanakkale de kürtler vardı
roboski de kürtler vardı
şengal de kürtler vardı
kobane de kürtler vardı
tbmm diye bir yer varsa orada da kürtler olacaktır.

not: kobane düştü diyenler şimdi hdp barajı aşamaz diyorlar kaç kere g.t edeceğiz sizi anlamadım ki.