bugün

2015 te hdp meclise giremezse ne olur sorunsalı

-avrupa'da kimse türkiye'deki seçimlerin meşruluğunu falan sorgulamaz. çünkü yüzde 9 alan bir partinin -ki hdp bu oranı alabilir mi?- mecliste olmamasından çok çok daha sikindirik bir sistem fransa'da var, ama fransa'da kimse iki turlu vekil seçim sistemini ciddi ciddi sorgulamıyor. kaldı ki kürdlerin avrupa'da bir itibarı falan yok, 90larda fransa'da ve almanya'da iyi tutuluyordu ama şimdi nüfus oranın arttığı her yerde olduğu gibi orada da kürdler sorun olmaya başladı. keza isveç'Te de öyle.

-parlamento kurarlar ve özerklik söylemlerini attırırlarsa çözüm sürecinin sonu gelir. müzakere, silahların bırakılması, imralı postacıları ve benzeri zırvalıklar bir tarafa bırakılır ve sri lanka modeli gelir. devlet bunu yapar ve yapacaktır da. rte pkk ile oynadı oynadı en sonunda da bir tarafa bıraktı. istediğini elde etti, kürd oylarına ihtiyacı yok artık. ülkenin üçte birinin gözgöre göre elden çıkmasına izin vermeyecektir.

-sokak olayları artarsa bu kürdlerin zararına olur. devletin son güvenlik yasası sırf bununla ilgiliydi zaten. 15 milyon kürd var ama 15 tane tankları var mı? öyle 13 yaş zekası ürünü 'halk ayaklanır', 'molotof atarız' vs vs gibi söylemler 20. yüzyılda bile işe yaramıyordu. bunun yanında artık 90lardaki türk halkı da yok. o yıllarda kürtlerle değil pkklı ermenilerle savaşıyoruz derlerdi, bugün bi baktık aynı pkk=kürd olmuş hem de bunu bizzat kürdlerin kendisi diyor. içinde hala saflar olsa da türkler uyanmaya başladı artık.