bugün

22.11.2015'te yapılacak ales sınavıdır.

başvuru tarihleri 10. ayın 1'i ve 14'ü arası.

şimdiden herkese başarılar. inşallah benden düşük yaparsınız aq.
90 civarı puan hedefleniyorsa en azından benim için insan üstü çaba gerektiren sınav. "bir hafta çalıştım 90 aldım" dönemleri geçti malesef.
Gireceğim sınav hedef 95 şu kodumun mantık sorularıda olmazsa çok güzel olurdu.
öyp sisteminin değişmesiyle birlikte mülakatın gelmesi nedeniyle artık girmeyeceğim olan sınavın güz dönemidir.
22 kasımda osym tarafından gerçekleştirilecek sınavdır. Soruları çalan varsa dm den bildirim yapabilir. Söz kimseye söylemicem.
Yarın saat 9:30' da başlayacak olan sınavdır. Kimisi umutlarını başka bahara bırakacak kimisi için ise yeniden umut dolu günler başlayacaktır. 120 soruluk bir sınavdır. Girecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Mantık sorularına yüklenin hacılar. Standart sapmadan yırtarsınız direkt.
Öncelikle ALES puanı ile ne yapmak istediğinize karar vermeniz gerekir. Çünkü bu karar sizin sınavda çözeceğiniz alanlarıda değiştirecektir.
Örn: işletme mezunu biri Hakla ilişkilerde Yüksek Lisans yapmak isterse Sözel puanını eğer ÖYP ile Akademisyen olmak isterse Eşit Ağırlık puanını kullanmalıdır.

ALES'te Sayısal-1, Sayısal2, Sözel-1 ve Sözel-2 olmak üzere 4 bölümden oluşmaktadır. Tüm puanların hesaplanması için bu bölümlerin hepsini çözmek gerekir ancak 150 dk'da hepsini çözmek zor olacağı için amacınıza yönelik alanları çözmenizi tavsiye ederiz.

Sözel Mezunuyum Hangi Alanları Çözeceğim?
Sözel1, Sözel2 ve Sayısal1 alanlarını çözeceksiniz toplamda 120 soru. Sayısal2 alanı size hiç bir puan getirmez.
(Sözel puanınızın hesaplanmasında ağırlık Sözel1, Sözel2 alanlarıdır bkz: görsel

Sayısal Mezunuyum Hangi Alanları Çözeceğim?
Sayısal1, Sayısal2 ve Sözel1 alanlarını çözeceksiniz toplamda 120 soru. Sözel2 alanı size hiç bir puan getirmez.
(Sayısal puanınızın hesaplanmasında ağırlık Sayısal1, Sayısal2 alanlarıdır bkz: görsel

Eşit Ağırlık Mezunuyum Hangi Alanları Çözeceğim?
Sayısal1, Sayısal2 ve Sözel1 alanlarını çözeceksiniz toplamda 120 soru. Sözel2 alanı size hiç bir puan getirmez.
(EA puanınızın hesaplanmasında ağırlık Sayısal1, Sözel1 alanlarıdır bkz:görsel
Bu sabah gerceklesecek olan, hazirlanmadigim, sirf deneyim olsun diye girecegim sinavdir. Tum öğrencilere basarilar diliyorum.

Ayrica her sinav oncesi gibi burnum tikandi, reflum azdi. Tum gun dugun dernek davul zurna kosturduk, misafirler daha biraz once evden cikti falan.

Bu kafayla yarin adimizi dogru kodlarsak iyidir.
yaklaşık 8.30 saat sonra başlayacak olan katılacağım sınavdır.
Zamanın ne kadar değerli olduğunu tekrar tekrar hatırlatan sınavdır. Bazı sorulara 10 dakikamı ayırdım sanırım. Sınava giren herkese tekrar geçmiş olsun.
Anlatım bozukluğu vardır.
kol gibi sınavdı.

sorular kolay değildi, zordu da demiyorum. ama sınavın bütününü ele alınca o soruların o süre zarfında yetişmesi imkansızdı.

zor değil bakın, imkansız.

edit: bir de sözel 1 kısmında birbirine çok yakın şıklar vardı. ikilemde bırakan falan.
Sozel 1 mantik sorularinin ilk silsilesi, kafalarina meteor dusesice leyla ile kemal'in anketleri yanlisti. Kim hazirladiysa fena kufur yedi bugun. Allah nasil biliyorsa oyle yapsin. Sozelin mantik sorularinin tamamina 1 saate yakin harcadim pislikler ya. Sozel sorularini da daha hizli cozerdim normalde ben naapmislarsa bu sinava hadi bir daha girsinler diye ebemizi bellemisler! Sinavda oturdum mantiksiz miyim ben diye hayatimi sorguladim. Sonradan ogrendim ki herkese zor gelmis, rahatladim.
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı adı altında zeka testi yapan sınavdır, oharararara bu ne amına koyim ya sınavdan çıktım çocukluğuma falan indim kendi kendime, okulun kapısında kendimi sırtımda çanta birinci sınıfa yeni başlamış gibi hissettim.
Daha önceden sayısal puan türünde 98 almama rağmen, master mülakatında hiçbir işime yaramayan sınavdır. Üstelik başvuranlar arasında bana en yakın ales puanı 86 idi. ingilizce dil puanımda ales puanıma çok yakındı. ingilizce haricinde ispanyolca ve Çinceyi de iyi bilmeme ve bunu belgelememe rağmen; mülakatta sadece aferin, helal olsun, kendini yetiştirmişsin gibi gazlamalarla uğurlandığım bu sınav türünde sınava gireceklere başarılar diliyorum ama çok kasmayın. Nasıl olsa istediklerini alıyorlar.
çok zorlayıcı bir sınavdı ilk defa girdiğim için bir kıyaslama yapamam ama bu soruları 150 dk da yetiştiren adam olduğunu sanmıyorum. sözel ve sayısal mantık sorularının iyiden iyiye artık hayatımıza daha fazla girdiğini göstermiştir.
uyarı +18 ifadeler de vardır ne yazık ki, kullanmak istemezdim ama durum bu

2010 dan beri neredeyse tüm aleslere girdim, övünme amacım yok ama 2011 de sayısal dan 90 ea dan 89 geçen sene ise sözelden 91 almış bir kişiyim, son sınavda ise güç bela sözelden 86 aldım, ilkbahardaki sınav da zordu ama bu sınavda resmen eşeğin bir tarafına su kaçırmışlar, soruları hazırlayanlarda hiç ölçme değerlendirme kurallarına bağlılık kalmamış galiba nasıl soru hazırlıyorsunuz aq bu sınava einsteinlar girmiyor, akademisyen olmak ya da yüksek lisans yapabilmek için genius olmaya da gerek yok belirli bir alanda söz sahibi olabilmek yeterli, eskiden girdiğim aleslere laf edemiyorum çünkü yapamasam da tüm soruları okuyacak zaman oluyordu, şimdi bazı soruları yapabilecekken bakmak ya da geri dönüp sonradan çözmek bile mucize, sayısal 1 de en az 4 soruyu şimdi vaktim varken yaparım ama sınavda o kadar vakit kaybettirdi ki atlamak zorunda kaldım ve geri dönecek vaktim de olmadı ha bu sınavdan 70 i bile alamayan birinin serzenişleri değil bu. şu soruları hazırlayanlara şu sınavın bir benzerini hazırlayın yapın 150 dk da o 120 soruyu bırakın 100 soruyu yapsınlar giderim tanrı diye taparım adamlara, ulan zaten bir soruya verilen süre 1dk 15 sn, sözelcilere vermişsin 4 ayrı( sözel mantık sorusu(4x4=16 soru eder) ki soru da değil bildiğin bulmaca süre olsa çözersin de o sürede bilgisayara ver bu kadar bilinmeyeni o bile error verebilir ilk anda bu ne aq diye. velhasıl kelam ösym nin yine nefretlerimizi kazandığı sınav olmuştur, şu rezillikte bile yine 80 üstü alırım ama sınava mı daşşak geçilmeye mi gidiyoruz öncelikle bunu netleştirmemiz lazım, ayrıca ösym seni vereceğin o çürük kurşun kalemleri sikeyim aq 70 tl veriyoruz ya adam gibi faber sınav kalemi ver silgisini verdiğin gibi ya da aq biz vermiyoruz de biz istediğimiz kurşun kalemi alıp gelelim. ayrıca kasımın ortasında kaloriferi yakmayan buz gibi sınıfta bizi sınava sokan üniversitenin de, zihniyetin de ta.....( şikayet etmenin bir yolu varsa biri bilgilendirsin mümkünse). son olarak entryi okuyan arkadaşım, küfürlü ifadeler yazdığım için üzgünüm ama bu duyguların dışa vurumu da çiçekle böcekle olmuyor.
ekşi sözlükte bugün hakkında 222 entry girilmiştir. çoğu sınavın zorluğundan dem vurmaktadır.
Bugün gerçekleşen sınav. Söylenenlere göre sınav zormuş.
soruların gittikçe zorlaştığı bir ales sınavı daha. geometri sorularını hazırlayanları tebrik ediyorum, kaliteli sorulardı. yiğidi öldür, hakkını yeme.
2009 yılından beri (2 sınav hariç) hepsine girmiş biri olarak diyorum: yok böyle bir sınav. kazık ötesi. tanımlayacak kelime bulamıyorum. o derece yani. hayır, sürenin yetmemesi bi yana o sorular hele de o mantık soruları neydi öyle allasen? soruları hazırlayanların türkçe bildiklerinden emin değilim. saçma sapan ifadeler, devrik cümleler, cevabı olmayan sorular. adamlar bir soruda "kesin yargı" bulmamızı istemiş ama şıklarda kesinlik içeren bir cümle yok. acayip bir sınavdı işte. soruları hazırlayanları ıslak sopa ile döveceksin. o derece kızgınım...
Hala açıklanmamıs sinavdır.
Ustumdeki etkisi hala gecmemis olan sinav. Yillardir girdigim ales'te kendimi garip, başarisiz ustune bir de gerizekali hissettirmis borulara geldik sinavi. Hala mantik sorularini kendimce kafamda cozmeye calisiyorum yaklasik 1 saat ayirinca ezberlemek normal malum.
Altüstü akademisyenlik icin bir sinav sanki bana bir universite giris sinavi sanki bir liselere giris sinavi. Sanki bir yere yerleştirme zorunluluğu var. Hiç.
Aciklanmis sinavdir.
kendimi sorgulamama neden olan sınavdır. sonuçlar açıklanmıştır. sonucu bana kalsındır.
güncel Önemli Başlıklar