bugün

bu seneden sinyalleri verilmiş olan sınavdır.
bize tüm hocalar sınav kolay olucak siz başarılı öğrencilersiniz takmayın bu kadar dediler.
takmadık.
ama bu sene önümüze gelen lys sınavında gördük ki herşeyi ama herşeyi bilmeden (hatta bazen bilmek bile yetmiyor) o sınavdan başarılı bir sonuç alamayacaksınız.
bundan sonra geçmiş sorularıda çözmenin bir anlamı yok, çünkü eskiden gerçekten önceki sınavlarda çıkan sorulara benzer nitelikte bazen aynıları bile çıkarken bu sene nerden ne bulalımda nasıl soralım diye düşünmüş ibneler. 86 dan bu yana çözdüğüm çıkmış integral ve türev soruları içinde yapamadığım max 10 tane soru varken bu sene en iyi bildiğim konuları türevi integrali yapamadım.
çöktüm, hayata umudum kalmadı, bitkisel hayata geçtim resmen.

o yüzden benden söylemesi hocalarınıza götürdüğünüz absürd uçuk sorulara karşılık bu ne ya bu çıkmaz derlerse (ki artık diyemezler) siz bi yolunu bulun çözdürün, öğrenin, bu konuyu artık biliyorum deme gafletine düşmeyin.
uzanın yatağa soruyu hayal edin mesela bi integral sorusu, koordinat düzleminde bi kadın silüeti hayal edin göbeğinin alanını bulmaya çalışın orangutan hayal edin hacmini hesaplayın.
hiç bir konuya çıkmaz gözüyle bakmayın en çokta o koyar insana çünkü.
''hocam yıldızlar yıldızsılardan soru gelmez dimi?''
''yok bee. sanmıyorum''

22 haziran 2013
30. soru
hangileri bilmmne hayat döngüsünün bilmemne bilmemnedir.

''hocam stroboskoptan nasıl bi sor gelir?''
sayıların katlarına bakın olmayan genelde cevaptır.
4 6 12 18 36 cevap 12
herşeye önem verin herşeyi ezberleyin insanlıktan çıkın her an ezberledikleriniz tekrar edin.
işte o zaman başarıya ulaşacaksınız.
edit: bide sıkmayın canınız bu soru nası yanlııış diye genelde hatalı çıkıyor.*
15 haziran günü yapılacak olan sınav.
Zor olacak sınav.
zikimde olmayan sınavdır.

Geçtik biz oraları canısı darısı diğerlerinin başına eheheh.
Basvuruyu yapıp onaylamayan ve bu sınava gıremeyecek olan arkadasım ıcın cok uzuldugum sınav,boyle olan arkadaslara gecmıs olsun,her ıste hayır vardır.
matematik zekasina sahip olmayan biri olarak özür dileyerek anasinin amini sikmek istediğim sinav. neyseki fizikkimyabiyolojim üst düzey. onlar da olmasa canlarim.
keyfi olarak gireceğim sınavdır. kendimi sıkmadan gayet rahat sınava girip full sallama yapıp çıkacagım.
6 gün kalmış sınavdır. pazarı saymıyorum. sabah kalkıp ders çalışacaksanız orası başka.

matematikten istediği neti yapamayan arkadaşlar, bırakmamanızı öneririm. 6 günde 5, 6 net yükseltebilirsiniz ki 30 yapıyorsanız 36'ya çıkmak demektir.
kamayı yutacağımız sınavdır. benim yapamadığım konulardan zor kazık sorsunlarda kimse yapamasın dedirtir.
14 ünde Türkiye de ki öğrenci milletine girecek olan sınavdır .
götün götün korkulan sınav.

Zall bana dua et lan allahsız.
Aynı gün, haziran ehliyet yazılı sınavı vardır.
Geçen seneki gibi olursa ciddi ciddi sınava girenlere girecek sınav.

Ulen osym. Bari gazetelere verinde soruları kaç net yapacağımı ögrenseydim. 2 sene önce ki ben ile şimdiki ben arasında ne kadar fark var görürdük.
Geçen yıl girdiğim sınav bu zaman kadarkiler içerisinde en zoruydu. Ben yil boyunca sadece matematik çalıştığım için bu durum çok işime gelmişti. Bu yil da o kadar zor sorarlarsa girecek arkadaşlar morallerini bozmasinlar. Sınavin zor olması herkesin puanini düşürür. Ama sıralamanıza etki etmez ve size üniversite kazandıracak olan şey sıralamadır.
tıpkı geçen seneki gibi epey
zorlayacağını tahmin ettiğim sınavdır.
böyle olacağını sene başından beri
tahmin ediyordum, ancak 2014 ygs
sınavının geçen senekine oldukça
benzemesi bu kanımı iyice güçlendirdi. geçen sene matematik sınavının zor
olması, oldukça başarılı bi okuldan
mezun olan benim dahi arkadaşlarımın
geometriyi çözmeden çıkmasına veya
her şey bitti gözüyle bakıp
geometriden birkaç soru çözüp çıkmasına yol açmıştı. sınavın o an
yarattıığı psikoloji, onlara 'sınavın
herkese bu denli zor olduğu' fikrini
unutturmuştu. bu sene de sınava
girecek adayların bunu aklında
bulundurması yararına olacaktır, keza geçen sene düşük gibi görünen
netlerle çok iyi yerler kazanılmıştı. he ben rakiplerime niye böyle bi tüyo
veriyorum? bilmiyorum lan, harbi niye
yaptım ki şimdi bunu? neyse hayırlısı,
artık sınavda aklınızda sınavdan çıkma
düşüncesi belirir de bu yazdığım
aklınıza gelirse, bi hayır duanıza talibim.

herkese başarılar şimdiden.
resmen sikilmek için verdiğim 25 liraya acıyorum. hepsine acıyorum, 125 lira amk. o paraya biraz daha ekler rus'a giderdik de içimiz yanmazdı.
bugün gerçekleşmiş sınavdır. yaklaşık 38 boşum var. hadi hayırlısı.
belamı veren sınavdır. geçen sene yaptığım berbat netten sonra zaten bu iş olmaz diyip bırakmıştım (bkz: mezuna kalma) ama bu sene gerek çalıştığımdan gerek ise kendime güvendiğimden daha iyi yaparım lan ben diye düşündüm. geçen türev,integral,limit,karmaşık,trgionometri,dizi seri bilmememe rağmen mat-geo toplam 40 net yapmıştım ki geçen yıl standartlarına göre kötü değildi. ama gel gör ki bu yıl o konuların hepsini bilmeme rağmen yine de yapamadım. çünkü adamlar vermiş 50 soru. her sorunun çözülmesi için gereken süre 1 dakika civarı. e sen de 3-4 tanesi ile uğraşınca süre müre kalmıyor. hayır yani verirsin bi 10 tane soru her biri 30 sn falan sürer, belki daha kısa. süre arttırırsın boşlarını çözersin. ama yok lan polinom sorusunu bile boş bıraktım vicdansızlar. sonradan yine sadece 10x'i bulup kalan kısmını bişeyler salladım.

denemelerde en az 35-40 matematik yapan biri olarak sadece 35 tane işaretlemem de zaten işin cabası oldu. hayır belki her soruya 2 dk verseler böyle olmazdı ama girdiğim onca lys denemesinin hiç birinde elim ayapım birbirine bu kadar dolaşmadı. 1 sayfada takılınca bitiyorsun. her soruyu sınavda çözmeye çalıştım. çok uğraşmadım çıkmayanlar ile ama yine de süre nasıl bitti anlamadım. bi baktım 15 boşum var orda sınav benim için bitti zaten. geometriyi de kafam çok yerinde olmayarak çözdüm 21 tane işaretledim ondan da. işaretlediğim 56 soruda 50 netim çıkarsa ne ala.

velhasıl ı kelam olmayınca olmuyormuş işte. insan elinden geleni yapınca sınavda iyi olacağını düşünüyor ama sınav iyi geçmeyince de aptallaşıyorsun. şu an ne yapacağımı bilmiyorum. bir sayısalcı olarak fizik, kimya biyolojinin yüzüne bakmak istemiyorum. hayır bakıyorum da noluyor. ygs'de çözdüm dedim fen'de max. 4-5 yanlışım çıkar adam dayadı 8 taneyi sesimiz çıkmadı. Allah haksızlık yapanların belasını versin. hayır şimdi burdan sen neye dayanarak bunu söylüyorsun diyenler olur diye söyleme ihtiyacı duyuyorum fen lisesi çıkışlıyım ve ygs'de ilk 20 bindeyim.

ha bu arada hepiniz full çektiniz mi kolay geldi mi sorular hepnize. ilk 1000'de misiniz. e allah hayırlısını versin. aferin.
Matematik kısmında 22 soru işaretledigim sınav.

Ama yine ilk bin bizim sözlükten çıkacak hissediyorum bak. *
Matematik de 20 soru isaretleyebildigim sinavdir. Evet kazanamayacagim. Lanet olsun.
Bir tane kolay Toplam çarpım sembolü sorusu cikar da yapariz deyip toplam sembolü sorusunu görünce ara verdiğim sınav. O neydi öyle.
bu soruları yapana şöyle bir soru sormak istediğim sınav.

görsel
bugün erkek kardeşimin girdiği sınav. abisi olarak ben götürdüm sınava.

kendi sınavımda hiç heyecanlanmamıştım amk.. ama bu çok farklı birşey.. 3 saat acı içinde acaba ne yapıyor diye merak ettim çocugu..

sınavın bitmesine son 15 dakika kalmış bahçeye girdim. Kardeşimle geçen anılar paldur küldür geliyor aklıma.. küçükken çok hastalanırdı başında beklerdim bu tarz şeyler durmadan aklımdan geçmeye başladı.. niye bilmiyorum..Normalde de hiç duygusal bir insan da değilimdir ha..

Arkamı döndüm baktım bir ebeveyn topluluğu.. Çok ciddi bir enerji yayıyorlar.. Ama hüzün dolu.. Dokunsan ağlayacak gibiler.. Karıştım aralarına..

öğrenciler dışarı çıkmaya başladıkça orada bekleyen ailelerle beraber hüngür hüngür ağlamaya başladık. aileler ağlıyor ben ağlıyorum.. salya sümük ammuna koyduk ortalığın.. herhalde akıl birliği ile aynı şeyi düşünüyorduk.. evlatlarının veyahut kardeşlerinin o sınava çalıştığı zamanları, karşılaştıkları zorlukları akıllarımızdan geçiriyorduk.. Çok yoruldu bu çocuklar diye.

Sonra benim bilader çıktı.. duygusallığım doruğa ulaştı amk.. gözüme birşey kaçmış numarası hapşırma ayakları elimden ne geldiyse yaptım. ama yemedi.. hiçbir şey söylemeden geldi sarıldı bana..

Allah hepinizin gönlüne göre versin gençler.. Çok klişe ama dünyanın sonu değil..
Uzun bir sinavdi. Sureyi yetistirmek icin islem adimlarini zihinden islemlerle azaltirken islem hatasi yapip kendime yazik ettigim sinavdir.
75 dakika olduğuna hala inanamadığım sınavdır. 23 tane işaretleyebildim. ve bu sınav bence geçen yıldan daha kolaydı ve 2012 ye aşırı derecede benziyordu. ama cevapları çok uzundu. soruyu okuduğumda ne yapacağımı hemen anladım ama çözümü o kadar uzundu ki yapcağım işlemi unuttum amk. geometriden de 4 soru yaptım.