bugün

2012 ygs sınavının utanç verici tablosu.

tam rakam; 50.805'tir.

hani, "evlat olsa sevilmez" deriz ya, sanırım bunun tanımı budur.
iki evladım var böyle bir sonuçla karşılaştığım taktirde ne tür bir tepki vereceğimi şu an kestiremiyorum. allah anne ve babalarına sabır versin...

kaynak; http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20384977.asp
bildiğim kadarıyla cevap kağıdına 'halı motifi' işleyen gençlikten oluşan bir toplumdur.
matematik sonuçları ise daha vahimdir.

matematikte 700 bin öğrenci sıfır çekmiştir. bu da sınava giren adayların 1/3'üne tekabül etmektedir.
eğitimin kendi geleceğine yatırım olduğunu farkedememiş, liseler de zamazingoluk yaparak okul bitirmişlerin de, bu sınava girdiği göz önüne alındığında makul sonuçtur.
bu eğitim sistemiyle az bile çıkmış rakamdır.
eline yapışan telefonu bir köşeye koyup derslerine çalışmazsa olacak budur. beter olsun ameleler.
içlerinde (bkz: sözlük yazarı) olup olmadığı, şayet varsa gerekenin yapılmasının kuvvetle ihtiyaç olduğu ve tarafımıza bildirilmesi hususunda...
suçu sisteme atmaya bayılırız dönüp kendimize bakmak yerine sistemin yetiştirdiği çocuk zamazingosunu bırakın artık 20 net bile yapamayan malların savunulmasına gerek yok.
sıfır alan öğrencilerin sistemi kurcalamasına bayılıyorum herhalde kişinin kendini teselli etmesine buna derim. hiç çalışmamama rağmen ve yeni sınav sistemini bile bilmeden sınava girdim 233 puan aldım başarısızlara duyrulur.
önümüzdeki sene sırf bunları utandırmak adına sınava gireceğim. sonuç mühim değil, ama sıfır çekmeyeceğim ve 20 net barajını asacağım kesin...

şimdi bu 50 bin kişi ne yapacak? hedefleri ne?
devlet bu hususla ilgili bir birim kurmalı, bu 50 bin kişinin topluma zarar vermesi önlenmeli...
üniversite sayısı artılarak çözüm bulunacak sorundur. *
yarısı kaydırmış,
yarısına kayılmıştır.

not:var ben başka izah bulamamak.
sikik sokuk bahaneler bulacak öğrencilerdir. bizde geçtik o yollardan, allahtan kafamız basıyordu da geç olmadan farkına vardık, şimdinin gençlerinde o akıl da yok.
bir kısmı ise full yanlış yapmak için giren üniversite öğrencileridir.**
yakında 50.000 olsaydı keşke diyeceğimiz ama bugünün koşullarında bile şaşırdığımız sayıdır.

acele etmeyin düşüncesiz-üretimsiz-sorgusuz öğrenciler hızla geliyor daha çok dindar yetiştirelim ki sayı 500.000 olsun.
bu 50.805 tane çocuğun baba ve peçetelerinden* hesap sorulmalıdır.
bir de dershaneye falan gidiyorsa evlat olsa sevilmez terimine uyan öğrencidir. senin anan, baban çalışsın dershanelere göndersin sen barajı geçeme.
herkes değil ama, kaydırma yapan çoktur diye düşünüyorum. türkçeden 30 net çıkardığını hesaplayan arkadaşımın 10 doğru 23 yanlışa sahip olması başka bir anlama gelmiyor..
Batı özentisi bir gençliğimiz olduğu için okulda popülerlik, finigirdeşme, video oyunları oynama, boş boş gezme, kimileri için kavgacı biri olma hocaya kafa tutma kimi için kız ayarlamak daha cazip ayarlıyımda elliyim falan daha cazip geliyo bunlar he bunları nerden mi biliyorum kendimden lise yıllarımda yedim bazı haltları doğrudur.he aklıma dank etti mi evet.önce zihniyetlerimizin değişmesi gerek bazı şeylerin farkında olmamız lazım babamızın verdiği o paraları boşa çıkarmamamız lazım ama önce bilinç sahibi olmamız gerek ki oda çok zor ha evet sistemdede hata var ama tüm olay sistemde değil.%70 önceride biter iş e 1.800.000 kişi giriyor napıcaklar eliycekler seyrekleri lys ye 700 bin kişi gircek nerde diğer 1.100.000 ? kimi yazmış gitmiş.kimi kahvede işsizler masasına oturur ordan ahkam keser kiminin malvarlığı iyidir.umuranda olmaz sistem falan maksat sınava girmektir onun için.haa lys de kazanamayanları saymıyorum bile.hadi kazandın her üniversiteyi kazanan iş mi buluyo nerdee onlarıda ele ne kaldı hiç birşey.aileler 3 çocuk yapmaya devam edin ygs ye giren sayısı 3 milyon olsun.
Elli bininin (ininin ne amk) de sıfır çekmesinin garip olduğunu düşünüyorum. Bir insan mat-1'den de mi soru çözemez? Türkçeden basit kavramları da mı yapmaz? Ya gerçekten - tamamı değil bir kısmı - sınavla dalga geçiyorlar, ya da kafalarının içinde beyin yerine et parçaları var. bir insan nasıl 0 çeker o siktiğimin sınavından?

kimse bana gelip de yok hayallerini yaşayacaklar, efendim onlar aslında çok cool'lar, dayatılan hayatı değil istedikleri hayatı yaşıyorlar diye nutuk çekmeye kalkmasın; özellikle de hayatta bi' bok yaşamamış ama her şeyi bildiğini sanan ergen tayfası. bir insanın hayalleri elbet farklılık gösterir, ama o sınavdan herkes ilk 1,000'e girsin denmiyor zaten. Hayalin müzik ya da resimse, barajı geçersin yeter. Yetenek sınavlarına kasarsın sonra da. Hayalin öğretmenlikse, zaten düşük puanlarla bir sürü okul kabul ediyor. Yok eğer mühendis, işletmeci, diplomat vs. olucam diye düşünüyorlarsa, o zaman çok daha fazla kasıp kaliteli bir okula girmek şart evet, ama öyle hayalleri olan insanlar da, buna paralel bir çalışma temposundalardır.

kısacası, bahanesi ne olursa olsun, o mal sınavdan sıfır çeken bir insandan hayır geleceğine inanmıyorum. kaydırma vs. gibi çok uç noktalardaki şanssızlıklar dışında elbet.
insanı "twitter senin, facebook benim diye sabahtan akşama kadar bilgisayar başında takılırsan olacağı o amına kodumun çobanı seni!" diye isyan ettiren durumdur.
"fazla göz önüne geldik bu sene dikkatli olalım şifre mifre vermeyelim." kararının sonucudur. yoksa o elli bin yavru bir doktor, bir mühendis, bir öğretmen olamaz mıydı sanıyorsunuz?

ve hala eğitim sisteminin belini doğrulttuğunu iddia eden terbiyesizlerin elinde yap boz misali bu memlekette "eğitim." 4+4+4 diye bir şey çıkardılar ki hayretlere gark oldum.

4x3 demeyi akıl edemeyenlerin yaptığı sınavdan dahiler çıkmasını mı bekliyorsunuz anlamadım ki arkadaş.
siz çocukları tamamen ezberci, düşünme ve analitik çözümlemeden yoksun yetiştirirseniz hiç şaşırılmaması gereken ve beklenen sonuçtur. konuları ezberledikleri ve hep aynı tip örnekleri gördükleri için bekledikleri sorular çıkmadığında afallayıp kalmışlardır. aslında suç bu genç dimağlarda değil sınav sistemini yap-boz tahtasına çevirip nesli ezberci bir yarış atına sokan eğitim sisteminde ve yöneticilerinde.
karma eğitimin sonucudur.
ülkemizin eğitim sisteminde ki çarpıklıkların hazin bir sonucudur, acilen sorumlu okullarda soruşturma başlatılması gerekiyor.