bugün

sürprizlerle dolu bir sıralama turuna ev sahipliği yapmış gp.

webber ilk bölümde, schumi, alonso ikinci bölümde elenirken, herkesin birbirine 0.1 saniye farkla üstün olduğu sıralamada vettel ezber bozan cinsten, 0.5 saniye ile birinci bitirmiştir. yakıt depoları red bull dolu sanırım.

--sıralamalar ilk üç--
1. Sebastian Vettel --- 1m38.086s
2. Lewis Hamilton --- 1m38.410s
3. Pastor Maldonado --- 1m38.475s
mükemmel gececeğini tahmin ettiğim ama yayın haklarını ÖZEL BiR ŞiRKETiN ALMASINDAN DOLAYI BENi dımdızlak ortada bırakılan araba yarışlarının avrupa ayağıdır.
vettel'in açtığı 20 saniye fark güvenlik aracıyla gitti. şimdi de problem nedeniyle yarış dışı kaldı. kendisi için baya şanssız bir durum. alonso'da hayli iyi ve agresif bir yarış çıkarıyor.
Yarışın ilk virajını ilk 3 geçen Vettel, Grojen ve Hamilton yarış dışı kaldı. Hamilton yine kaza kurbanı. Yılın en çok konuşulacak yarışı oldu..
michael schumacher'in geri döndükten sonra ilk defa podyuma çıktığı yarış oldu. alonso'nun kazandığı yarışta kimi raikkonen'de 2. oldu. hamilton'la maldonado son tur birbirine girdi ve hamilton yarış dışı kaldı. kazanın suçlusu tam göremesem de lewis bitmiş lastikleriye çok fazla direnmeye çalıştı diyebilirim.
birçok geçişin ve kazanın yaşandığı, heyecanın had safhada olduğu yarış.

özellikle sebastian vettel'in 35 tur birinci götürdüğü yarışı arıza nedeniyle yarıda bırakması ve son tura üçüncü giren lewis hamilton'un pastor maldonado ile virajda birbirine girmesi ile yarış dışı kalması yarışın dönüm noktalarıydı.

michael schumacher'in de üçüncü olarak bizlere bir oh be çektirdiğini de söylemeden geçmeyelim.

1. fernando alonso
2. kimi raikkonen
3. michael schumacher
son zamanların en heyecanlı yarışı olmuş gp. efsaneyi tekrar podyumda görmek paha biçilmezdi.
renaultdaki eski güzel günlerin şerefine alonso!