bugün

avrupa nın sadece ispanya ve yunanistan dan ibaret olduğunu sanan bünye söylemi.
delik büyümektedir. evet efendim doğru bir tespittir. deliğe artık kolunuzu sokabilirsiniz.
- arrrğğhhh.
+ acıttım mı din kardeşim?
- ben bu acının müptelasıyım hocam ne demek..
+ okay maan.
- kaamonnn
+ bismillah.
Verilen oyların hakkının verilmesidir.
içimizde büyüyen birşey var. allah sonumuzu hayır etsin. götü başı dağıtmadan küçülmeye geçseydik iyiydi.
kaynağı belli olmayan sıcak para girişi bu büyümenin nedeni. tüketerek büyümek sanal bir büyümedir , üreterek büyümek esas olandır. bunu başaramayan bir ülkenin sanal büyümesi göstermeliktir. büyüyen bir ekonomide zam olması beklenmez. ama hem büyüyüp hem de her şeye bu kadar zam gelmesi zaten sanal bir büyüme olduğunun kanıtıdır. kör millet anca bu büyümeye sevinir. cari açığı görmezden gelmek imkansız.
bu sıralar götümüze giren kazıkların dahada büyümesiyle kendini iyice belli etmiş büyümedir. o kadar büyüdük ki devlet 6 aydır memuruna zam veremiyor. elektrik, doğalgaz ve petrol fiyatları almış başını gidiyor bizim beyin amcıklaması geçiren şakirtler ise hala toz pembe hayaller çiziyor.
''ay canım bu da mı tesadüf?'' dedirtendir. olum ya siz acayip zenginsiniz ondan türkiye ekonomisi büyüyor falan sanıyorsunuz ya da ben türkiye'de yaşadığımı zannediyorum. emeklinin, işçinin aldığı üç kuruş paraya göz dikenler sayesinde büyüyorsa bu ekonomi ve siz bunu destekliyorsanız, söylenecek söz kalmamıştır zaten.
hayali büyümedir. memura verilen zammın önceki yıllardan farklı olmaması işin gerçekliğini ortaya çıkarmaktadır.
avrupa'da "büyüme" demek genelde boyuna olduğu için orası durmuş vaziyettedir. türkiye'de ise bu enine büyüme olarak benimsenmiştir. türkiye ileriye değilde olduğu yerde büyüyor sözde.

ayrıca kime göre bu büyüme? sokakta hala açlıkla boğuşan çocuklar olduktan sonra s.kerim böyle büyümeyi. vekilimiz olacak adamlar kuş tüyü yastığını, kaz tüyüne çevirmesiyse büyüme gerçekten çok büyüdük.
büyüyor, doğrudur. büyüyüp büyüyüp götümüze giriyor. hala bu palavraya inanan angut var mıdır çok merak ediyorum.
sosyal alana birtürlü yansıyamayan büyüme.
büyüdüğü doğrudur. ama bu büyümenin büyük kısmı özelleştirme sayesinde gerçekleşmiştir. ama türkiye'nin avrupadan daha büyük bir ekonomiye sahip olacağı görüşüne bende katılmaktayım.
fakirin daha fakirleşip zenginin daha zenginleştiği büyümeyi ne yapalım biz diye sorarlar adam. hani refah nerede. büyüme diyorsan refah düzeyine bakmak lazım.
götüne büyümedir. son verilen memur zammı teklifi de bunu kanıtlar niteliktedir.
büyümemiş şişirilmiştir. Akp'nin götünde patlayacaktır.
sayın başbakan rte nin kendi ağzından olduğu söylenen sözlerdir;

"Başbakan, masadan kalktıktan sonra kendilerini arayan Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'ya, "Bütçe açığı, cari açık, Orta Vadeli Mali Plan ve kamu mali disiplinini" gerekçe göstererek "Bu son teklifimiz" dedi. Başbakan'ın bu cevabı üzerine Memur-Sen de iş bırakma eylemini gündemine aldı."

http://finanshaber.mynet....-son-sozunu-soyledi/78924

büyüyen bir ülke de "cari açık, bütçe açığı" gibi sorunlar olur mu ki?. biz 10 yıldır büyüyoruz ya ondan soruyorum, peki büyüen bir ülke memuruna zam için enflasyonun altında bir oran teklif eder mi, bu ülkenin başbakanı rte ise olur, büyüyen bir ülkenin memuruna aylardır zamları verilmiyor olabilir mi? bu ülkenin başbakanı rte ise olur, bir ülkenin milli eğitim bakanı 40.000 öğretmen ataması sözü verip onun yerine gelen bakan o eski bakanın sözüdür diye atamanın yapılamayacağını söyler mi? o bakan rte nin bakan ı ise olur.

büyüyen bir ülke değiliz biz. yandaşları büyüten bir iktidara sahip devletiz, gsmh artıyor ise ben aylık alım gücümün neden azaldığını bana biri açıklarsa inanırım büyüdüğümüze haa büyüdüğümüz için alım gücümüz düşüyorsa bir daha düşünelim bu büyüme iyi bir şey mi diye?
bazılarına göre 2023'de tavan yapacak olaydır.
doğru olaydır efendim. özellikle göt çevremiz giren şemsiyeler sebebiyle giderek büyümüştür. ulan madem inanıyorsun büyüdüğümüze bre insaf be adam. sana giren çıkana bir bak hele. tüm büyüme toplumun küçük bir kesmine yansıyorsa ve kalan büyük kesim bildiğin sürünüyorsa bunun adına büyüme değil milletine geçirme derler. senin memurun üç kuruş zam için kıçını yırtarken sen kendine bir kaç yüz milyon dolarlık başkanlık sarayı yaptırmak için kolları sıvıyorsan, memura bütçemizde büyük sorunlara yol açar diye %1 daha fazla zam veremiyorsan, bakanların kırım kırım açıklamalar yaparken sen hebele hübele konuşuyorsan bunun adı büyümek değil halkı uyutmaktır. ulan zaten tüm medyayı ele geçirmişsiniz ülkede savaş çıksa medya sayesinde onun bile olmadığına inandırırsınız şu milleti.
bazı parazitler dışında kimsenin iddiası olmayan durumdur. işsiz güçsüz avantadan para kapan kimi reziller dışında savunusunu yapacak kadar alçalan yoktur.
sağlıkçılara verilemeyen zamdan dolayı oluşmuş hazine birikimi söz konusudur. bu cimrilikle daha çok büyürüz.
amerikan rüyasının türk versiyonudur.
(bkz: tümör)
avrupa'nın telaşlanması için yeterli bir sebeptir.(türklerin güçlenmesi)
emekciye faydasi olmayan buyumenin rakamini seveyim.
o kadar büyümüştür ki yarım puanlık ek memur zammı artışında bütçesi allak bullak olmaktadır.