bugün

bütçe gelirleri 23,5 MiLYAR TL, BÜTÇE GiDERLERi 22,5 MiLYAR TL OLmuştur.

türkiye ekonomisinin 2011 yılına iyi başladığının göstergesidir.
(bkz: mukadderat)
4 gune bir 36 saat calisan aradaki gunlerde de gorevinin basinda olan doktorun döner sermayesini kesip istanbul gibi yerde 1 milyar kiraya giderken 1.800 lira maaş verilince gayet doğal oluyor tabi. haa bi de belki buna çok memnun olmuş olanlar vardir diye söylüyorum hastalar için daha kötü bir haberim var: sağlik gibi insanin doğuştan kazanmiş olduğu ve devletin bakmakla yükümlü olduğu bir hakki artik ödemeyen bir devletimiz var. bir paket veriyor. diyor ki bunun disina cikarsan ödemem. hasta geliyor. test yaptirmak lazim. istenen testlerin bir kismi ödenmiyor. ya cebinden verecek ya 1 hafta sonra yine gelecek (yaşarsa). yani anlayacağiniz para iyi idare ediliyor evet. benzin 4 tl olmuş, her şey ateş pahasi ama bunun yaninda 1 kere millet vekili olmak emekli millet vekilligi icin yetiyor. 5 yil calis sonra yat 6000 para al. aday olucam o derece.
halkına para koklatmayan devletlerde normal bir durumdur.
yok artık dedirten olaydır, halkta para yok ama bütçe fazla veriyor.

Not: ne yaptınız la paraları?
açık verince işte böyle kötü yönetiyorlar fazla verince halkına para koklatmayan ülkelerde böyle olur diyebilen vicdansız vatandaşlarımız da var. afedersiniz ama birşey söleyecem uşak *
(bkz: atm broker ı başlıklarını artık açmadan bilmek)
çalışana ödenen maaşla alakası olmayan durum. maaşlar bütçe hazırlanırken belirlenir. maaşların azlığına olan kızgınlıklar bütçe'den çıkartılmalı. eleştirilmesi gereken bütçe olmalıdır.

bütçe fazlası ise hükümetin bir senelik planının doğru uygulandığını, ülenin geleceğini görebildiği bir mali plan uyguladığını, daha açık ifade ile kamu yöneticierinin işlerini doğru ve disiplinli yaptığını gösterir. bütçenin uygulanma durumu özellikle yatırımcı, ve sermaye sahipleri için büyük önem taşır. bütçe açığı olan ekonomilerde, mali kontrol yanlış kullanılmış, bütçe har vurulup harman savurulmuş olur.

2011 ocak ayı verileri ise yanıltıcı olabilir. yılın ikinci yarısı, ilk yarıya oranla daha önemlidir. ancak şimdilik verdiği sinyal, "ülke ekonomisi geleceğini görebilen bir düzlemde ilerlemektedir" şeklindedir.

eleştirilecek bir tarafı olmayıp, gönül rahatlığıyla sevinilebilir.
basit bir örnekle hangi vergiler hangi aylarda ödeniyor o ayların bütçe rakamlarına bakın. ya çok az açık verir ya da bir miktar fazla. ocak ayında motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksidi ödenir ve bütçe gelirlerinde önemli bir kalemdir. en azından ay bazında açık verdirmeyecek veya bir miktar fazla verdirecek kadar. ayrıca ayrıntısına bakınca öyle çok sevinilecek bir tarafı olmadığı da görülür. ama ben de hükümet sözcüsü olsam zil takıp, göbek atar ve göz boyardım malum önümüzde seçim var.
2011 ocakta nasıl 5 milyar tl fazla vermediği için düşünülmesi gereken olaydır bunca akaryakıt zammına 10 milyar tl fazla çıksa şaşırmam zaten.
aynı ay için cari işlemler hesabı 5 milyar 860 milyon dolar açık vermiştir.
bok çukuru içinde yüzen bir halk yaratan her devlette oluşan sahte bir bütçe fazlasıdır.
tıpkı arap devletleri gibi açlıktan ayaklanan araplara sıkışınc devletin gani gani para dağıtması gibi.
39 türkün dünyanın en zenginleri listesine girmesi olayıyla türkiye cumhuriyeti ekonomisinin nasıl ve kimlere geliştiğini görüyoruz.
%40'lara varan vergilerle azdır bile.
(bkz: osuruktan vergi almak)
(bkz: 2011 de gelen ilk ekonomik veriler olumlu)