bugün

en güzeli de 10 haneden 20 şampiyon çıkması. evet beraber çalışmışlar bariz. zeka seviyeleri de aynı burası zaten kesin. hepsi tam yapıyor. e bunda şaşılacak ne var canıım.
tekrar sınava alıp, benzer sorulardan sınav yapacaksın. çok zekilerse yine aynı başarıyı gösterirler.
Zaytung'ta olaya şöyle yaklaşmıştır efendim.
http://zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=33591
sınavda tek soruyu boş bırakmamasına rağmen sınav sonuçlarında epeyce bir "boş bırakılan soru" görmüş kişilerden sonra çok da sansasyonel gelmeyen iddiadır.
hakkında soruşturma açılan iddia.
bu kopya olayının altında gülen cemaati vardır. tıpkı polislik sınavında olduğu gibi.

"önceden devlet sosyal demokratların elindeydi, şimdi bizim elimizde. bizden olmayan yükselemez. sadece bizden olanlar yükselebilir."

bu cümleyi gülen cemaatinin dersanelerinden birinin bölge başkanı söyledi. inanmak istemeyenler inanmasın ama durum bu. ve bunu söyleyebilen insanların kpss de bir müdahalesi olmadığını düşünmek saflık olur.
şimdi beni korkutan olay artık soruların ösym den de alıyor olması.meb (lgs,oks) ve polis koleji sınavlarının sorularının verildiğini zaten biliyoru[z]m.geriye kalan kurum ösym idi oda gitti.artık geriye tek bir çare kalıyor eğer başarılı bir öğrenci olmak istiyorsanız namaza başlayın ne bileyim sohbetlere felan gidin.

(bkz: takiye)
(bkz: ibretlik bir paylaşım)
kanıtlanmadığı sürece iddaadır ve iddaa olarak kalacaktır.Kişiler arasında hakkıyla 120'de 120 yapanlar bulunabilir,mümkündür,ve bu iddaa nedeniyle onlar da iftiraya maruz kalmış,töhmet altında kalmış olabilirler.Yapılması gereken kopya çektikleri iddaa edilen kişilerin kitapçık sorgulama işlemlerinin gerçekleştirilmesi,kopyaya delil olabilecek herhangi bir işaretin bulunmasıdır.Ayrıca Osym gibi sınav hazırlama ve değerlendirme konusunda uzman bir kurumun,lys sınavında göstermiş olduğu özeni,binlerce öğretmen adayının umudu olan kpss sınavında da göstermesi gerekmektedir.Sorulan soruların dağılımda,güçlük derecelerinde,ayırd ediciliklerinde bir standart oluşturulması ve her sene oluşturulan bu standarda göre soru dağılımlarının gerçekleştirilmesi gerekmektedir.Sınav ve sınav sonrası yaşanan bu durumlar her yıl alışıldığı üzere adayların kaos yaşamasına,ruh sağlıklarının bozulmasına sebebiyet vermektedir.
hayır bu adamlar diyelim ki kopya çektiler. bilirsiniz ki biz soruları aldığımız veya kopya çektiğimiz zaman bile hele test sınavındaysa en az bir iki soru boş bırakırız veya yanlış yaparız. bu adamlar bu kadar salaksa bu işe kalkışmazlardı. takıldığım tek nokta bu.
kanıtlanmış fakat hala bazıları tarafından "ne var canım bunda?" tarzında abuk savunmalara sebebiyet veren iddaa.

yapılacak tek şey sınavdaki soruların aynılarını sözlü olarak sorup cevabını istemek. o zaman ortaya çıkar kim ne yapmış. ulan 120 de 120 nasıl bir rakamdır? hem de karı koca. çok ilginç gerçekten.
kazanamayınca söyleyeceğim bahaneyi buldum.
konuya ilişkin en çarpıcı tespiti nihat genç yapmış bence.

" benim rüyama adriana lima, nurgül yeşilçay girer, adamın rüyasına kpss soruları giriyor "
ne yazık ki doğru olması çok yüksek bir olasılıktır. cemaatin yıllardan beri yürüttüğü kadrolaşmanın halkta hezeyan yaratacak boyuta gelmesinden başka bir şey değildir. cemaat kendisine gelen lise öğrencisine iş ve eş sözü verir. bunu tabi ki cümlelere dökmez ancak öğrencilere bu güveni verecek her şeyi yapar, örnekler gösterir. cemaat dersanelerinde meslek günleri aslında "eğer bize katılırsanız bu noktalara gelirsiniz." demekten başka bir şey değildir.

cemaat emniyet güçleri dışında okullara da sızmış durumda. hatta bu öyle bir noktaya geldi ki öğretmenler bazı okullarda cemaatçi - cematçi değil olarak ikiye ayrıldı. aynı branşın, aynı sınıfın farklı şubelerdeki öğretmenleri birbiriyle konuşmaz hale geldi. bu sessiz kavga da herkes cemaatçi olana kadar sürecek.

cemaatin orduya sızma politikası ise yavaş da olsa ilerliyor. ordu içinde az adamı olan cemaat bu sorunu aşmak için de kolları sıvamış durumda. örneğin orduya sokmak istediği öğrencilerin kendi dersanelerine olan kayıtlarını siliyor ya da öğrencileri farklı isimlerle kaydediyor. tıp fakültesine gitmek isteyenleri gata' ya yönlendiriyor. çünkü ordu oldukça nihai amacına ulaşamayacağını biliyor. ordunun da cemaat dersanesine giden öğrencilerin üstünü çizmek istemesi haksızlık gibi gözükse ve cemaatin yapmak istedikleri ve yaptıkları ordunun bu tutumunu meşrulaştırıyor.

cemaat birçoklarına sempatik gelse de ve hatta gerçekten güzel şeyler yapsalar da sonuç olarak yaptıkları ülkeyi bölüyorlar. bugün üniversite öğrencileri arasında cemaatçi olan büyük bir grup var. bu grup diğer öğrenciler üzerinde huzursuzluk yaratıyor. belki böyle olmasını o öğrenciler de istemiyor ancak değer yargılarındaki farklılıklar nedeniyle asla diğer öğrenciler ile kaynaşamıyor.

sonuç olarak bugün cemaatin geldiği nokta, edindiği siyasi ve ekonomik güç tehlikeli boyutlarda ve büyümeye devam ediyor. bu süreç ne yazık ki iki şekilde sonuçlanacak, ya herkes onlar gibi olacak ya da tarihteki diğer fanatik gruplar gibi halkın etkisiyle silinip gidecekler.
kopya çekerek aldıkları kesin olan 120 de 120 puanın gerçekten azıcık zekaları olsa dikkat çekmemek için 3-5 yanlış yapmayı düşünürlerdi dedirten haber olmuştur. aynı soyadlı karı kaca tüm soruları full yap aynı akla, zekaya, bilgiye, yanılgıya sahip ol bu mümkün mü anında enselenirler tabi, sınavda ortalamanın yükseğe çekilerek tabanın tavan yapmasından mütevellit kimse hakettiği puanı alamadı malesef.
cumhuriyet savcılığının üzerinde soruşturmayı başlattığı iddadır. hakedenler için hayırlısı, şakirtlerin belası olsun..
800 bnden fazla kişinin katıldığı 300den fazla adayın da eğitim bilimleri testinden 120 sorunun tümünü doğru yanıtladığı ve bu kişilerden 20'sinin aynı evde yaşayan eş, kardeş ya da akraba olduğunun ortaya çıktığı sınavdır.önceki yıllarda bu karı kocaların puanlarının toplamının barajı bile aşamadığını görünce bu seneki puan patlamalarını big bang olarak adlandırıyoruz başarılarından dolayı onları yürekten kutluyoruz(!)bunun ardından da ülkemizde bu denli zeki insanlar varken bir yerlere tutunamayacağımız endişedine tekrar tekrar kapılıyor her şeyden vazgeçip limon mu satsak yoksa içimizde yine bir parça ümitle çalışmaya devam mı etsek kestiremiyoruz.
kamusal alanda, "türbana hayır kopyaya evet" demek.
kopyacılar için Bir YILMAZ ÖZDiL tanımlaması:
''Dönem arkadaşının cebindeki parayı, geleceğini çalan ahlaksız öğretmen bozuntuları !''

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/15620973.asp
(bkz: ülke nereye gidiyor)
cemaatin yaptığı kopya iddiasıdır.

kopya yapılmıştır. üstü deniz feneri gibi bir güzel sıvanıp kapanmak isteniyor. zaten kapanacaktırda. ergenekon denen zımbırtıda sanal sunal iddianameler yazan muhteşem savcılarımız, önünüzde 20 tane evli çiftin türkiye birincisi olduğu bir sınav var. hadi totonuz yiyorsa generalleri bile hapse attıran eyy savcılar cemaatlerle uğraşsanıza. uğraşında görelim totonuz ne kadar büyükmüş.

bu ülke de ayakta kalan son 2 kurumu (hsyk ve anayasa mahkemsi) eline evet ile geçirmeye çalışan hükümet. Allah belanızı versin. cemaatler kadar allah belanızı versin. sizin gibi müslüman olmaz olsun. daha ne diyim bilemedim.

bir de siz körlere. ulan ülkeyi fetoş cemaatine sattınız. hani şu israilden izin alıp yardım edecek olan fetoşa. allah sizin de binbir türlü belanızı versin. her hıyarım var diyene tuz ile koşmayı adet haline getirmişsiniz. bende müslümanım ulan.
polislik sınavından sonra bu olaya sasırmadım zira kpss de full çekenlerin neredeyse tamamı fem dershanesi ve cemaat kokenlı öğrencilerdir bu bile soz konusu iddanın kanıt olması için yeterlidir.
ergenekoncuların, faşistlerin sınavda başarılı olamadıkları için dindarlara attıkları iftiradır. dikkate alınacak hiçbir tarafı yoktur.
yaptıkları incelemenin çok saçma olduğunu belirtmeden edemiyeceğim ortada bir şüphe var bu insanlar 120 soru üzerinden değerlendirilen bir sınavda 120'ye yakın bir net çıkartmışlar, buraya kadar herşey normal değil mi? ama ösym araştırma yaptık birşey çıkmadı diyör. ulan sizin yaptığınız araştırma cevabı işaretlenen soruların yanlış cevaplarının benzerliği üzerine hadi çıkıpta söyle, de ki eğer 3-5 tane benzer yanlış yapmış olsalardı enselerdik, bizim teknolojimiz bu de, bize bunlarla gel sanki çok bir uğraş sergilemişler gibi "bir sonuca varamadık" siz işin peşini daha fazla kurcalamayın deniyor resmen!. olayların buraya geliceğinin kendileri de farkına varamadılar aslında en başında yada onlara olayların bu kadar ileri gideceği haberi verilmedi tamamen bir koordinasyon sorunu var.
tam bir ele verir talkını kendi yutar salkımı vakasıdır. malûm cemaatin kulakları bol bol çınlatılmıştır...
bütün soruları doğru yapanlar kadar, farkedilmesin diye birkaç tanesini yanlış yapan ya da boş bırakanların da olduğundan adım gibi emin olduğum iddia.

ayrıca bu kopya olayı sonrası kpss'den mağdur olup hala referanduma evet diyecekler varsa iyi ki mağdur olmuşlar. o beyinle ne kendilerine ne de devlete faydaları dokunur zaten.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar