bugün

(bkz: portakaldaki vitamin olmak)
(bkz: C vitamini)
kick box yaptığım dönemlerde yaşadığım durum.

ben de 87'liyim. ilk başladığım zamanlarda yaşça benden 7-8 yaş küçük, boyu yarım kadar olmayan çocuğun biri ringde resmen beni kovalamıştı. milli maçlara hazırlıyorlardı piçi. biz de kobaydık halihazırda.

hoca, bize "spor salonunun parasını vermiş, 3-5 gün sonra sıkılıp gidecek, ayak işleriyle uğraşsın gerçek sporculara kobay olsun." mantığıyla bakıyordu. formaliteden bir şeyler öğrenince bir yerlerimiz kalkıyordu tüm dünyayı tek başımıza dövebilecek gibi hissediyorduk antreman çıkışlarında. daha guard almayı doğru düzgün beceremezken, kum torbasına uçan tekme atmaya filan çalışıyorduk.

gel zaman git zaman senelerce kick box yaptım. kendimden yaşça da fizikçe de çok üstün durumda olan kişileri ringde serdiğim de oldu, konsantrasyon eksikliğinden dolayı kaybettiklerim de.

uzun lafın kısası mentallik önemli bu tip durumlarda. yani 88 li birini dövmüş olman, seni kral yapmaz. ben ondan daha yaşlıyım; bir tur gelsen, üç tur kaçarsın mesela *
anaokulu açıldı dedik, daha ikinci günden okuldan kaytaranlar var. ailelere burada büyük görev düşüyor.
Madalya takın aslan parçasına.Bu işler yaşla mi oluyordu, mesela bu zeka seviyenle 2010lu bir çocuğun zekası da senin zekanı ezer geçer.
görsel
kavga etmesinin sebebi yerine, kimi dövüp kimi dövemeyeceğiyle ilgilenen bir beyinin bu hale gelmesi için, hangi aşamalardan geçtiği merak konusudur.

(bkz: geri zekalı)
1999 doğumluyum 1944 lü adamı dövebiliyorum...
1983 doğumluyum, 1997'de doğmak nedir amk diyorum.
öğretmenini döven yavşak liseli beyanı.
Okul disiplin kurul başkanıyım hiç birinizin disiplin cezasını kaldırmıycam amk liselileri.
bu başlığı açanın harbiden daha büyüyememiş bir çocuk olduğunu gösteren durum ahahah. o kendisini biliyor. oğlan yemiyor içmiyor boş muhabbet kovalıyor.

edit: entry silmiş hemen fırlama.
ben daha doğmadım.

kendimi bile dövemiyorum.

t: minik bir kardeşimizin haklı ricası.
büyük meziyettir.
Bende 1996 doğumluyum 1997 li çocuğu dövebiliyorum demekki doğum tarihine değil diğer değişkenlere bakmak lazım tekmuğu yersin büyüklerine saygılı ol.
(bkz: Tekvando)
görsel
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar