bugün

an itibari ile ki an 2008, 21 yasında olmak demektir.
sovyetlerin dağılışına,almanyanın birleşmesine,körfez savaşlarına, amerika'nın ırağa girişine şahit olmak demektir.
eğer normal yaşında okula başlanmış ise, 8 yıllık kesintisiz eğitimin ilk ürünleri olmak demektir.
türümüzün ilk örneğiyiz...
ilkokul besinci sınıfta iken lgs sınavının ortaokul versiyonuna hazırlanıp o sene sınavın kalkmasıyla hayattan ilk tokadı yemis olan nesildir.
(bkz: bebe)
dedenin 1987 model beyaz renault 12 * tx arabasi ile ayni yasta olmak. onun motoru var degismek, ic aksami var yenilenmek, araba gicir gicir olmak; ama ben yaslanmak, got-gobek seksen kilo olmak.
(bkz: sozlukteki 87 liler birlesin platformu)
89 doğumlu olan bir kişinin kendinden 2 yaş büyük ağabeyi veya ablasıdır.
çernobil çocukları diye geçen gruba dahil olmaktır.
citirperest, marisever, manitaperver ran agabeylerine hazir olmak fiilinin 87li hali.
88
89
90'i da gorduk.

yuce yaradan, cok tapinarak huzur buldugum buda gunahlarimin kaydini tutmasin, 25'ten sonrasi cokuyor be abi. kenya'da 2000 fahrenayt ultriviyole yemis fil tassagi gibi sarkiyor derileri, bir viraneligin uc yil yillik isparta halisi sanki, toz pul , icler acisi dokuluyor bedenleri pitir pitir.
tamamen anne ve babanın kişisel zevkine kalmış bir hadisedir.
eğer anne ve baba o tarihten dokuz ay önce evli ise yada en azından imalata başlayabilir durumda ise tamamen anne ve babanın kişisel zevkine kalmış bir hadisedir 1987 doğumlu olmak...
anne ve babanın o tarihten 9 ay önce ilişkiye girmesi durumunda, tamamen anne ve babanın kişisel zevkine (korunup korunmamasına) kalmış bir hadisedir.
arda turan'la yaşıt olmak, "lan adamlar trilyonla oynuyor, ben daha babamdan harçlık dileniyorum" diye düşünmektir.
lionel messi ile yasıt olmak.
ahmet jack koy ile yasit olmaktir.
88li kardeslerden buyuk olmak, miniminilerim.
zorlu gecen seksenli yılları yasamıs ama hatırlamıycak kadar kucuk olmak ve bu yuzden sanslı olmak demektir.
susam sokagı ile buyumek demektir.
2008 - 87 = 1921 yaşında olmaktır.

edit: başlığın aslı 87 doğumlu olmak idi. o yüzden böyle demiştik. şimdi düzeltilmiş. az biraz kafanız bassa anlardınız zaten. öperin...
üniversitede alttan ders aldıklarında muhtemelen 90'lı, 91'lilerle aynı sınıfta olurlar.

-olum 90'lılarda artık üniversitede lan! ne garip di mi?

şeklinde garipsemeler içine girerek kendilerini abi/abla zannedebilirler. halbuki 3 sene de sen büyüdün de adam mı oldun? 84'lüyle aynı sınıftayken kendine toz kondurmazsın ama yok, 9 sayısı girdi ya işin içine istersen 89'lu ol yine de sen büyüksün.

dolayısıyla eğitim süreçleri, değişik bir dönemin, 80 furyasının bitip 90'ların başladığı hassas ayrımın düğüm noktasına denk gelir. kişi kendinden bilir işi düsturuyla çıkardığım sonuçta şudur ki, 87 öncesi ve sonrası arasındaki büyük uçurumda serbest salınım halinde dengesiz bir ruh haline sahip olmaktır 87'li olmak.

(bkz: kıçından sosyolojik analiz yapmak)
* içerisinde bulunduğumuz şu yıllarda genç yeteneklikten çıkıp, tecrübeliler kervanına karışmaktır. artık neyin tecrübesiyse... sustum..
90'lıların çok küçük olduğunu düşünmek ve kendini bütün 80 kuşağıyla yaşıt sanmak demektir. eğer hazırlıklar atlanmışsa ve üniversite ilk senede kazanılmışsa üniversiteden mezun olmak demektir. * **
yaptığım uzun araştırmalara göre ki buradan isviçreli bilim adamlarına da yardımlarından dolayı teşekkür ederim, şu günlerde 21 yaşında olmaktır.
abla abi olmak demektir.