göt meme göstermeden de nasıl seksi ve güzel olunur un kanıtı niteliğinde fotoğraflar.. doğallığın ön planda olduğu hanım hanımcık kıyafetlermiş.

şimdi kafamızı nereye çevirsek eti streçle sarmış yağ oranı yüksek kendini estetik sanan kişiler görüyoruz.
Günümüzde insanların çığırından çıktığına delalettir. O memeler götler illa dışarı çıkacak! Rezilsiniz hepiniz gösteriş meraklısı ilgi çekiciler sizi!
Ülkemizde 30 larda mükemmel giyinen kadınlarımız. Böyle bir ülkeden şimdi geldiğimiz duruma bakın.
görsel
makyaj malzemelerinin masal olduğu kanıtları.
görsel
Abartisi yok sadelik harika mukemmel su zamanin kadinlari yahu.
Sadeliğin de güzelliği olduğunu belirten modadır. Yıllar geçtikçe 'daralmış' moda bu düzene dönmelidir.
Hangi ülkeden bahsettiğine göre değişir.
Haklı bir yazar beyanıdır, hala eski zamanlardaki gibi olsak suretlerimiz de bu denli şeytanlaşmazdı sanıyorum. Daha güzel daha seviyeli insanların zamanları...
1930lar ve 1960 arası gençliğini yaşayan kadınlarda geçerlidir. dekolte giyerler ama abartmazlar, kısa giyeni vadır ama götü görünmez. vücutlarının çoğu kapalı oldğu halde günümüzdeki kadınların en azından %60 ından daha zarif ve daha kadınsılardır. hayranlıkla izliyoruz eski fotoğrafları hala. Hele chanel, dior gibi bazı markalar bu aralıkta altın çağlarını yaşamıştır. öyle ki hala günümüz modacıları tarafından taklit edilirler.
kadınların her dönem harikulade giyindiklerini /soyunduklarını unutanların uydurması.
Bence hala güzel giyiniyorlar ben beğeniyorum.
şık ve kaliteliymiş. şimdi hayat farklı akıyor. günlük hayatın içinde daha pratik, daha hızlı olmak zorundayız. bu yüzden hazır giyim diye bir sektör var. hal böyle olunca hem tek tipleştik, hem de zerafetten uzaklaştık. üstüne gitgide muhafazakarlaşan toplumunda etkisiyle kadınlar artık stil sahibi değil. sadece giyiniyoruz hepsi bu.
görsel
Eğitimin, zerafetin önemsendiği, hem kendi bedenine saygıdan, hem de toplumda hoş ve saygın görünmek adına özenli olan insanların yaşadığı bir dönemdi.
Tiyatro, konser gibi sanatsal etkinliklere salaş gitmenin ayıplandığı, sanata ve sanatçıya hakaret sayıldığı, ölçülü ve özenli giyinmenin kalite göstergesi olarak kabul edildiği günlerdi.
Yukarıdaki foto, 1940'lı yıllarda, istanbul' da çekilen, buram buram uygarlık ve zerafet kokan bir fotodur.
Nerden nereye dedirtir.
Hollywood starlarından grace kelly bilenler bilir.
bir taraflarını açmadan nasıl seksi ve çekici olabileceğinin örneğidir. şimdi göbek açık yırtık kıyafetler alakasız renkler ile güzellik algısı yıkılıyor ve bugüne uyduruluyor.
ayasofya önünde,
1940.

görsel