bugün

çaykovski'nin ünlü eseri. v for vendetta'da da muhteşem bir sahne ile harmanlanmıştır.
caykovski'nin siparis uzerine yaptıgı, kendisinin gurultulu olarak nitelendirdigi, pek sevmedigi eseri.
davul sesleri patlayan bombaları, topları andıran, v for vendetta sayesinde anarşik gençliğin entel müziği olmuş süpppppeeer çaykovski(tchaikovsky) eseri**...
çaykovski'nin 49 numerolu eseri -ki yaklaşık 15 dakika, olası süresidir.

editlendi bu. zepoha heampe'ye teşekkür etmeli.
* (bkz: overture 1928)
v for vendettada adliye binasının yıkılması sırasında çalan eser.
Ayrıca risk 2 adlı oyunun soundtracki. Çok fena gaza getirir. bütün dünyayı ele geçirmek istersiniz.
http://www.youtube.com/watch?v=-dDljd_7Yq0
(bkz: borodino savaşı)
piyotr ilyic caykovski nin harika, muhteşem, güzel, bir eseri.

1812 yılında napolyon ordularının moskova üzerine yürüdüğünde, çarlık rus ordularının fransızlara karşı zaferini temalandırır.
başlangıçta; barış içinde yaşayan rus halkını temsilen sakin gelişen müzik, art plandan yükselen marsellais in duyulması ile yükselmeye başlar. moskova ya yaklaşıldığında artık top sesleri savaşın şiddetini tüm açıklığıyla yansıtmaktadır. sonra, zafer elde edilir. artık fon da zaferi müjdeleyen kilise çanlarının neşeli tıngırtıları, maarsellais in bu sefer kırık dökük bir melodi nağmeleri ile sönmekte olan seslendirmesine karışır ve zafer kutlanır.

çaykovki nin eserini gürültülü bulup sanat değeri yok dediği özeleştirisine bir çok müzik eleştirmeni de katılmaktadır. olsun, katılsınlar. ben çok beğeniyorum, loop a alıp döndüre döndüre dinliyorum.
aman ben çok mu militaristim yoksa, ya da, ya da fransız düşmanı olmayayım... hiç biri değil. gönül kimi severse güzel odur çünkü. budur.
çok sesli batı esintileri taşıyan mehter marşı'dır aslında.
"The only winner in the War of 1812 was Tchaikovsky" *
büyük rus bestecisi piyotr ilyic caykovski'nin en ünlü eserlerinden biri olmakla kalmayıp, tüm müzik tarihinde yer alan en ünlü müzik savaş tasvirlerinden de biridir. bilindiği gibi napolyon yönetimindeki fransız ordusu ile rusların 1812 kışında kar fırtınaları eşliğinde yaptıkları savaşın galibi ruslardır, fransızların çoğu donmuştur! bu savaşın müzikli anlatımında besteci, esere çeşitli efektler katmaktan geri kalmamıştır: zafer havasını tamamlayan kilise çanları ve fransızların yenildiğini bildiren savaş topu! dolayısıyla bu eser, konser salonlarında çalınamaz, açıkhava gereklidir. ama diyebilirim ki, bu kadar gaza getiren müzik azdır! eserin son beş dakikasında gaza gelip önüne gelene dalmak bile gelir insanın içinden, orgazmik enerji patlaması yaşanır. hele ki antal dorati'nin yönettiği ünlü kaydı dinliyorsanız, bu iş bitmiştir.
--spoiler--
v for vendetta filminde ingiltere saat kulesi patlarken çalınan ve zafer duygusunu anlatan eşsiz yapıt.
--spoiler--
dead poets society'de mr keating'in ıslıkla seslendirdiği eserdir. piyotr ilyic caykovski belki de en ünlü eserini fazla gürültülü olduğu için pek sevmemektedir.
yaklaşık 16 dakika süren eser. genellikle son dört dakikası bilinir.
v for vendetta'nın harcadığı pyotr ilyich eseri. gerçi v for vendetta'yı inci sözlük harcadı. o zaman bu şarkıyı inci sözlük harcamış oluyor. ulan 2-3 çocuk yüzünden adamı mezarında ters döndürüyosunuz. ibne ol emi serkan inci.

edit: zuhtu memeli çaykovski'nin ismini düzeltti. tanks a lot.
V for vendetta'nın son sahnesine hayat vermiş mükemmel bir yapıt.
amerika bağımsızlık günü ile ilgili birkaç kaynak okurken karşıma çıkmış müthiş eser. meğersem amerikalılar bu uvertürü çok sevmiş, her 4 temmuzda ülke genelinde çalınıyormuş.
Sanat eseri şaheser.
çaykovski'nin ünlü bestesi.

napolyon'un komutasındaki fransız ordusu ve rus orduları arasındaki büyük savaşı ve rusların zaferinden bahseden harika eser.

bazı versiyonları gerçek top ve çan kullanılarak hazırlanmış. bestenin son kısımları favorim.

bu popülerliğini v for vendetta'ya borçlu olduğu da bir gerçektir.
güncel Önemli Başlıklar