Kabul edilmiştir. Ve Türkiye sözde soykırımı tanımaya çağırılmıştır.

Edit: Sonuç tavsiye kararı olmak suretiyle her hangi bir bağlayıcılığı yoktur.
demokrasiyi oy çoğunluğu sanan arkadaşlar için güzel bir örnek. bir yerde 'evet' diyen sayısı çok olunca o gerçek yada doğru demek olmuyor efenim. soykırımı 'meclis' kararıyla onaylamak kadar saçma birşey olamaz. bu tarihçilerin işidir, üniversitedeki araştırmların işidir. belgelerin, bilgilerin işidir. 'meclis'e söz hakkı düşmemektedir. 'yüzde 99'u 'var kanka' demiş olsa bile geçersizdir.

2011 yılında Fransa Anayasa Mahkemesi, soykırım yok demeyi suç sayan ilgili yasayı ifade özgürlüğüne engel oluşturduğu gerekçesiyle iptal etmiştir.

bu özgürlük konusunda andaval olan ülkem içinde bir başka örnek; türkiye'de 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' adı altında bir suç vardır. gayet tabi saçmadır. örneğin; hindistan'da bu yasadan dolayı hindu mahkemeleri 'kurbanda inek kestiği için' tüm müslümanları hapse tıkabilir. isveç'te ise benzer yasa şöyledir; 'halk arasında kin ve nefret yaymak, kendi inancı dışındakileri aşağılamak'

geçtiğimiz yıllarda isveç mahkemeleri islama hareket ederek kendi dinini yücelten bir adama hapis cezası vermiştir. seküler (laik) ülkelerde olması gereken de budur. tüm dini değerlere eşit mesafe.

konumuza dönecek olursak; türkiye cumhuriyeti ermeni soykırımı olaylarında siyasi olarak yanlış bir tutum sergilemiştir. hayali bir başbakan yahut dış işleri bakanı çıkıp şunları söyleseydi; söz konusu iddialar araştırılıyor lakin unutulmamalıdır ki 1915 yıllarında osmanlı imparatorluğunda yaşanan bu olayların 1923'de kurulan türkiye cumhuriyeti'yle özdeşleştirilmesi hatadır. gerekli araştırmalar üniversitelerimiz değerleri hocaları x,y,z tarafından türk silahlı kuvvetlerinin arşivlerinden de yararlanılarak yapılmaktadır.

edit: kaynaklar.