bugün

Başrolde Gerrard depardeu'nun oynayarak mükemmel bir oyunculuk dersi verdiği,müthiş rol kestiği tarihi-belgesel ağırlıklı filmdir.Kristof Colomb'u canlandıran usta oyuncu,Amerika'nın keşfi sırasında yaşananlar ve orada yerlilerle çıkan olayları çok iyi anlatan filmde işinin hakkını vermiştir.Yine verilse *yine izlenebilitesi yüksek olacağını düşündüğüm güzel bir sinema eseridir,izlenmelidir.
yüksek bir bütçeyle çekilmesine rağmen gişede hüsrana uğrayan ridley scott filmi.
1992 yapımıdır. vangelis imzalı soundtrack'lerinden conquest of paradise efsane haline gelmiştir.
Film, Christopher Columbus'un kim olduğunu, neler başardığını ve daha da fazlasını başarmak isterken herşeyin aleyhine dönmesiyle harcanan bir kaşif olduğunu anlatıyor. Yeni dünya'yı keşfetmek için verdiği mücadelerle, yaptığı fedakarlıklarla ama zaman zaman da yanılmış olabileceğinin endişesiyle, Columbus yıllar geçtikçe yıpranırken beni de hafakanlar bastı. Yolculuğunun, tepsi gibi düz olduğuna inanılan dünyanın sonuna geldiğinde uçurumdan düşerek sonlanacağına inananlara inat, Columbus nihayet birilerini ikna etmeyi başarıyor, ve sonunda Yeni Dünya'nın yakınlarında bulduğu cennet misali yerde medeniyet kurmaya soyunuyor. Yerlilerle
karşılaşınca, kendini orada yabancı bir misafir gibi hissetmesini ve o büyük rüyasının kabusa dönüşmesini izlerken Columbus'a çok acıdım. Amerigo Vespucci ise, Edison'ın Tesla'ya yaptığı haksızlıklar misali, Columbus'a son darbeyi indirince, kendisinden nefret etmeme sebep olmuştur.
Colmbusun ilk seyahetini arastirirken youtubedan gorup izledigim ve gayet begendigim filmdir. senaryoda Colombusun seyir defterine bagli kalinmis olmasi belgesel degeri de katiyor filme depArdeu cogu holywood yildizina sapka ciakrtacak performans sergiliyor. Kostumler mekanlar oldukca gercekci. 1992 yilinda cekilmis demezsiniz yani yeni gibi kaliteli goruntuler. Zaten soundtrack hepimizin kesinlikle en az 1 kere duydugu bir muzik yunan vangelis filmin havasina mukemmel uyan bi sarki bestelemis.

http://www.youtube.com/watch?v=QPYL9swf2_k

Gise yApmamasinin nedeni de kalitesizligi degil seks satar anlayisini yerine getirmeyisi oldugunu dusunuyorum. Zira yerli kabile kadinlari disinda filmde sadece 2 kadin var: ispanya kralicesi ve colombusun karisi.

Colombusun ispanyaya goturdugu ve tercumani yaptigi yerlinin firtina sirasinda tufegi kacmasi ve onu goren colomba sen benim dilimi hic konismaya calksmadin demesi nankorlugun hainligin dibidir.