bugün

tc nin kürtlere uyguladığı asimilasyon politikası

kürtler'in yıllardır "övünme" kaynağı olarak kullandıkları "olmayan" politikadır.

adı geçen tc, kürtleri ne gibi bir asimilasyona tabi tutmuştur? asimilasyon; benzetme, harmanlama mantığı güden bir politikadır.asırlardan beri devlet olmuş, tarihi ve soyu, kollarına boylarına kadar var olan ve bilinen bir halk olan türkler neden birilerini kendisine benzetmeye çalışsın? veya benzetmeyi başardığında benzettiklerini binlerce yıllık tarihinin hangi sayfasına dahil etsin?

asimilasyona tabi tutulduğu iddia olunan grubun vasıflarını düşündüğümüzde ise; dil, tarih, kültür, edebiyat, alfabe..vs alanlarda zaten varlığı olmayan bir halktır ve asimilasyona tabi tutularak ne gibi bir kayba uğratılacağı ayrıca merak konusudur.

pratikte ise kürtler, onları asimilasyona tabi tuttuğu iddia edilen türklere benzemeyi hep marifet sanmışlardır. dili daha güzel kullanmak, alışveriş yapmak, kız vermek(almak maalesef az oluyo) onlar için hep maarifet sayılmıştır. güneydou vilayetlerinde bir dükkana girdiğinizde türkseniz(muhtemelen memursunuzdur) yeryüzünün hiçbir kesiminde göremeyeceğiniz saygıyı ve iltifatı görürsünüz. ama kürtseniz sıradan bir alışveriş yapıp çıkarsınız. asimilasyona uğradığını iddia ederek övünme kısmı bu mantıktan gelmektedir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar