bir milyon canlı para

2 avukat yarışıyorlar ve konuştukça batıyorlar sayın seyirciler!

soru başlıkları; suç ve ceza ile görünmez kaza idi.

bunlar roman sandılar ikisini de. ben de öyle. sonra görünmez kaza hiç tanıdık gelmediği için de suç ve ceza'yı seçtiler. hatta bu 2 avukat arkadaşa okulda hukuk hocalarından biri de suç ve ceza'yı okuyun demiş, bunlar da okumamışlar.

sonra şıklar ve soru, olayın dostoyevski'nin suç ve ceza romanı ile ilgili değil de, bir suçlu olarak al capone'un hangi suçla hapse atıldığı ile ilgili olduğunu gösterdi. sadece suç ve ceza başlığı yanıltıcı olsun diye konmuş. ama bizim çocuklar romanı okumamışlar, hatta hocamız bize okuyun demişti, okumadığımız ortaya çıktı şu an diye, bize kızıyordur dediler. bu da tamam.

ama ulan, hatta ulanlar "suç ve ceza" bir dünya klasiği, orta okul, lise edebiyat derslerinde bile dostoyevski'den bahsedilir, suç ve ceza hakkında 2 cümle edilir. ana karkateri raskolnikov denir. psikolojik derinliği olan önemli bi karakterdir falan. hadi bunu da geçtim..

bre hukuk fakültesi mezunu cahili cühelalar!
dostoyevski 1800'lerin sonunda öldü. al capone amerika'da içki yasağı zamanında en ünlü içki kaçakçılarından biridir. içki yasağı dönemi de 1920'lerdeydi. dostoyevski nasıl romanında onu anlatabilir!!! bunu da mı bilmiyorsunuz! hadi kitap okumadınız. hadi hukuk fakültesinde bunu hiç anlatmadılar. ulan hollywood al capone'la ilgili, içki yasağı ile ilgili, mafya ile ilgili sürüyle film yaptı, onları da mı izlemediniz. yyyuh!!!

valla diyorlar ya "bu kadar cehalet anca tahsille mümkün olur" diye, aynen öyleymiş!

not: bu arada cevap vergi kaçırma.