bugün

ana haber bülteni

yıllar içinde dandik mi dandik, adi mi adi bir hal almıştır bu haber bültenleri.
böyle vıcık vıcık, kalitesiz iğrenç şeyler haline gelmişlerdir. bir de utanmadan "haber" derler bu abidik gubidik şeylere, bir de utanmadan bir enchorman'i olur bu programımsı şeyin.

mesela, eşşek kadar büyüklükteki yazıda seyirciye el sallayan, göz zevkini bozan, hatta sinirini bozan imla hataları mı dersin, bir ilkokul çocuğunun bile üstesinden gelebileceği anlatım bozuklukları mı dersin, harf oyunlarıyla ilginç olduğu zannedilen, iğrenç haber başlıkları mı dersin.

torlasan toplasan, adam gibi, haber değeri taşıyan konulardan çıkartabileceğin yayın süresi 15-20 dk arası.
ama yok, saatlerce haber(!) veriliyor. bir de araya reklam falan sokuluyor. rezillik rezillik üstüne.
ya da youtube'da çok izlenilen bir video - şirin köpek, bebiş, komik kedicikler, cici civcivler, müthiş çocuklar - dahi haber niyetine veriliyor. yakında sözlükten en beğenilen entry'lere yer vermeliler bence. sözlüğün neyi eksik? o da çıksın ana habere.

mesela bugün show tv ana haber'de rastladığım o müthiş ve mutlaka prime time'a taşınması gereken haber şöyleydi;
muhabir kaplıcalara gitmiş, hamamda çekim yapmış dedelerle -hayır lan, o dedeler değil. bildiğin dede işte yanlış anlama-. haber bu. böyle yaşlı yaşlı adamlar hamamda suların içinde, göbek taşının üstünde, keselenirken, yıkanırken, hamam sonrası mayışırken falan... muhaberi de muhabir hani, işini o kadar iyi yapıyor ki, kendisi de girmiş hamama, kameramanını da sokmuş. böyle bizzat yaşayarak bildiriyor seyirciye. vay anasını ya!

bu muhabir şimdi haber yapmış, çalışmış mı oluyor? hamamda geçirdiği dakikalar ve dedelerle yaptığı neyi amaçladığı çözülemeyen röportajımsı şeyler haber mi? bu adam gazeteci mi? dedelerin hamam sefası bir haber mi?

bir de o bahsettiğim muhabirin haber bülteninde özel bir bölümü varmış, adı da dizi haber.
dizi haber ne lan?!

zaten ana haber bültenlerini sikimsonik isimler vererek 5-10 parçaya bölerek iş yaptıklarını zannedenlere de hastayım.
muhteşemler gerçekten, inanılmazlar, dahiyaneler.

bok haber, ot haber, zart haber, zurt haber... yaptığın habere sokayım senin ben.