bugün

bir kıza kur yaparken ortaya çıkan mal arkadaş

Hoş bir kıza kur yaptığınız ve hareketlerle, bakışlarla karşılığını da aldığınız esnada, birden densiz bir şekilde çıkıp gelen arkadaştır. Maldır, Malın karesi hatta küpüdür.
Defalarca yaşamışımdır. Belki de hayatımın aşkını bulmama engel olan bu insanlardır. insan da demek istemiyorum artık onlara. Çünkü onlar mal, bir çeşit verimsiz sığır bunlar.

Mesela geçenlerde bir plajda halka güzel atlama teknikleri hususunda bir seminer vermekteydim. Efendim kırlangıç vurmalar, ters takla atmalar, yüksekten atlamalar artık ne ararsan var gösteri menüsünde. ben bunları yaparken bir yandan da gözüm plajda gördüğüm ve çok beğendiğim bir kızdaydı. Yanındaki arkadaşı ile beni izliyorlar ve gülüşüyorlardı şaşkın bakışlarla. Artık ben tekniğimin en üst seviyesinde artistik pozlarla falan kızlardan gerekli elektriği almıştım. Geriye birkaç başlangıç cümlesi sarfetmek kalmıştı. Gösteri bittikten sonra yürümeye başladım, hoşlandığım kızın olduğu tarafa doğru. Baktım ki kızlar denizde yengeç bulunduğundan falan bahsediyorlar. Hemen girdim konuya.

"korkar mısınız yengeçten" dedim. Kızlar da

"ay evet, burada çok varmış" dediler. Ben de en kadir inanır halimle

"korkmanıza gerek yok, bişey yapmazlar" şeklinde çok bilimsel bir yorum getirdim duruma.

Bu şekilde bir girizgahtan sonra, Artık diyaloglar isimlerin öğrenilmesi, okul-iş falan filan devam etti. Kıza baktıkça aklım gidiyor, gözlerimin içi gülüyordu. Belki de bu kız hayatımın aşkıydı. Taa ki o arkadaşım, daha doğrusu o artık benim arkadaşım değil, o mal gelene kadar.

"Homuğa goyum la var ya, fdogjkrwjbvrbfdlömfv"

evet tam olarak böyle dedi gelirken, bir şeyler anlatmak istiyordu ama ben ilk kelimesinden sonra elimden uçup gidecek olan hayatımın aşkını, yaşadıklarımızı, zihnimde güneşli bir gün fonu ile anılaştırmaya başlamıştım bile. Dolayısı ile artık ne dediğini anlamıyordum.

Gel, canım kardeşim gel tabi, ama gelirken bir bak. Neler oluyor orada, ne yapıyor bu adam orada bir bak değil mi? Bak yani. Kim var kim yok etrafında. Dikkat et. Hem belki sana da bir ekmek çıkar oradan, bak yengenin yanında da arkadaşı var.
Ama yok illa cinsini belli edecek şekilde gelecek. illa gerizekalı bir hareket yapacak.

Ve zaten kızlara dönüp baktığımda çoktan yol almaya başlamışlardı benim hüzünlü limanımdan. Muhtemelen "bu da arkadaşı gibi maldır diye düşünmüşlerdir.