bugün

imam hatip liselerinin kapatılması

imam hatip liselerinin miadını çoktan doldurmuştur kanımca. çünki burada okuyanlar (biri de bendim) siyasal olmasa bile sonuçta bir misyon yükleniyorlar ve bu da toplumda baskı görmelerine sebep oluyor, imam hatiplere iyi bakanlar tarafından mükemmel olmanız beklenirken kötü bakanlar tarafından da gerici/yobaz şeklinde tek tipleşmiş olduğunuz düşünülüyor ve örneğin bir iş görüşmesinde imam hatipli olmanız işin rengini tamamen değiştiriyor. (yaşadım)

sonuçta imam hatipler kapatılmalıdır, hayatın gerçeklerinden uzaktır ve insan izole bir ortamda ne kadar okursa okusun sonuçta hayat müşterektir ve izole olmanın zararını çekersiniz. bu sebepten okullarda ahlak sağlanmalı ancak eğitim karma olmalıdır, sonuçta hayatımız beğenirsiniz beğenmezsiniz karmadır, iş hayatı karmadır. imam hatipte herkes dindarken gerçek hayatta dindar olmayan arkadaşlarımız olacaktır, bu kişilerle aynı ortamlara girebilmemiz gerekmektedir.

fikrimce din eğitimi daha küçük yaşta kontrollü bir şekilde diyanetçe verilebilsin, halk eğitim merkezleri ve yaz kursları bu iş için aile desteği de alınınca yeterlidir. burada söylüyorum ki imam hatip bana din bilgisi yönünden çok şey katmamıştır çünkü ailemden ve kurslardan aldığım eğitim gayet akılcı ve çağa uygundu. bunu diyanet kontrol etsin ancak bu eğitimin içi dolu olsun, kuranı hem arapça hem türkçe öğretsinler ve lütfen din eğitimi denilince artık atatürkün dine bakışı falan olmasın, zira atatürkün dindar olup olmamasının artık kimseyi ilgilendirmemesi gerektiği de anlaşılsın.