bugün

feysbuk kullanan türk insanındaki mantık hatası

karakter sınırına takıldı tamamı ''feysbuk kullanan birtakım türk insanlarındaki inanılmaz mantık hatası'' olacaktı.
efenim bildiğiniz üzere etrafımızda gördüğümüz her insanın feysbuk hesabı var, gayet normal bir şey diyosunuz dimi? evet normal ama türk insanın feysbuk ortamındaki davranışları normal değil değinmek istediğim nokta bu.
türk insanı feysbukta tamamen kendisini kolpa ve yanlış bir şekilde gösteriyor, bakıyosunuz mesela tanıdığınız bi kız aşırı asosyal kültürsüz hatta zorunlu olmadıkça muhabbetten kaçınıyorsunuz ama feysbukta bu kızcağızımızın ismini arattığımızda görüyoruz ki kız kendini dünyanın en sosyal dünyanın en kültürlü insanı gibi göstermiş. resimlere bakıyosunuz arkadaşlarıyla dışarı çıkmış falan felan çekmiş hemen deniz kenarında resmini direk feysbukta paylaşmış, izlediği diziler bölümüne bütün cnbc e dizilerini yerleştirmiş*,hobilere kitap okumak yazmış, yüzmek yazmış. ama biliyosunuz ki bu kız gerçek hayatta embesilin teki ve tek izledikleri saçma sapan senaryosu sktiriboktan yerli diziler.
gelelim delüanlı gençlerimize, mesela reelde tanıdığınız bi arkadaşınız var* biliyosunuz ki bu genç bomboş bir insan, kültürsüz, pop müzik dinleyen ve hayatında gazeteyi sadece spor sayfasını okumak için eline almış fakat feysbuk profiline tıkladığımızda görüyoruz ki bu koftiden eleman bir anda değişmiş derin ve felsefik bir insan haline gelmiş mesela kendi duvarına ''hissetmek...'' yazmış bi bakıyosunuz kendi gibi 10 tane tırt arkadaşı bunu beğenmişler ve altına 40 tane yorum girmişler. e bu eleman reel hayatta malın önde gideni bırak derin duygular yaşayıp bunu etkileyici bi şekilde kaleme dökmeyi hayatında bi kitabın kapağını bile açmamış. kendini sırf sosyal göstereblmek için hayatında bir kere gördüğü insanı bile arkadaş olarak eklemiş feysbukta hatta tanımadığı elemanları bile eklemiş.
bütün arkadaşlarını kardeş olarak ekleyen zeka küplerine ise hiç değinmiyorum dikkat ettiyseniz.
bakıyorum herkes kendini farklı, kültürlü ve sosyal bir insan gibi göstermiş. adam bildiğin serdar ortaç dinliyor yahu reel hayatta ama feysbuk profiline bi giriyosunuz '' ulan biz boşuna yaşıyomuşuz adama bak mk(!)'' diyerek çıkıyosunuz profilden. bi de güzel kızlarımızın yazdıkları var ki onlar çok komik oluyor. kız mesela bodrum'a gitmiş ''@bodrum'' diye ileti giriyor, bize ne mk senin bodrum'da olmandan, bu gösteriş budalılığı değil de nedir?
herkesin profilinde 500 tane komik vidyo var paylaşıyolar sürekli hatta bazıları emesen'den yazıyor şu vidyonun altına bi yorum çaksana, diye. hay skicem vidyonu da feysbuk'unu da deyip bi daha hiç açmamak üzere kapatıyosunuz hesabınızı doğal olarak. hatta bu tür insanlar feysbuk profili olmayanlara ezik gözüyle bakıyolar ki bizzat şahit oldum buna biri hakkında bahsederken arkadaş*: ''feysbuk profili yokmuş kro mu lan bu yoksa?'' demişti ve iq seviyesini iyice belli etmişti. tabi yapılacak tek şey dönmemek üzere ortamdan uzaklaşmak.
bu bahsettiğim insanlar saatlerini feysbuk denen saçma yerde geçiriyorlar, feysbuku bi bok sanıyolar ve paylaştıkları bir fotoğrafın altındaki beğen butonuna biri tarafından basılmışsa deli gibi seviniyorlar.
hayatta bi skim yere gelemiyecek ot gibi yaşadıklarının farkında değiller, boş insanlar. *

edit: yazım hatası