bugün

sigara yasağının asıl amacı

1- kuran-ı kerim'de sigara ile ilgili hiç bir ifade yoktur.
2- sigaranın hükmü konusunda alimler arasında ihtilaf vardır. kimisi zararlarından ötürü haramlığına hükmetmiş, kimisi kokusundan ötürü mekruh demiş, saadet-i ebediyyekitabının yazarı hüseyin hilmi ışıkgibi bazıları direk helal demiş, hatta bunun için söz konusu kitabında sayfalar dolusu saçma sapan iddia ortaya koymuştur(yok her sigara içen hastalanmazmış,yok bunca yıl bir sürü alim içmiş, vs.), arzu edenler için:
http://kitap.ihlas.net.tr...43!29!27]/doc/%7B@4492%7D?
3-doğrudur, batı ülkelerinde sigara yasağı uygulanmaktadır, fakat bizdeki gibi değil. orada sigara içenler için de alanlar ayrılır, sigara içene köpek muamelesi yapılmaz. hollanda gibi uyuşturucunun bile serbest olduğu ülkelerin bulunduğu bir coğrafyada zaten bizdeki gibi bir yasak anlayışı olamaz.bizdeki sigara yasağı abd menşelidir, o yüzden bu kadar serttir. bizimkiler amerikan kaşığı ile bok yemeyi sevdikleri için bu tarzı tercih etmiştir.

son olarak başıma gelen ilginç bir olayı anlatayım da bizdeki sigara yasağının ne kadar hödükçe uygulandığını görün; birkaç ay önce ankara garındaydım. akşam 21.00 civarı, anadolu ekspresi'ni bekliyorum. malum, garın içi kapalı alan olduğu için peronlara çıkıp bir sigara içmek istedim. ankara garını bilenler bilir, eskiden istanbul ve izmir trenlerinin girdiği, şu an hızlı trene tahsis edilen 1. perondan bahsediyorum.
neyse, çıktım dışarıya, sigaramı yaktım. ve yakmamdan birkaç saniye sonra izbandut gibi bir güvenlikçi tepeme dikilerek 1. peronda sigara içmenin yasak olduğunu, doğuya giden trenlerin yanaştığı 2. peronda ya da gar bahçesinde içebileceğimi söyledi. ''iki peron arasında ne fark var?'' diye sorunca da peronun üstündeki sundurmaları gösterdi. neymiş efendim, 1. peronun üzeri daha örtülü olduğu için kapalı alan sayılıyormuş.

yorum sizin. kimse yanlış anlamasın, sigara yasağı kalksın demiyorum ama bu kadar dangalakça uygulamalara ne gerek var? başbakan sevmiyor diye sigarayı bırakmak zorunda da değilim. sağlığım beni ilgilendirir. ayrıca bu ülkede sigaradan daha çok can alan şeyler var, hükümet önce onlarla uğraşsa daha iyi olur.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar