bugün

17 temmuz 2010 fc köln fenerbahçe maçı

hazırlık maçında bile olsa fener yenilince ortaya çıkan akbabaların yine sevindiği maç. hele bi de 5 yiyince iyice tepede dönmeye başlamış bu akbabalar. hazırlık maçıdır. yenilen gollerin biri serbest vuruştan biri volkan babacanın pas hatası sonucu diğerleri de kontraataktan defans arkasına sarkan oyunculara atılan toplarla gelmiştir.

bu hazırlık maçı gösteriyorki ilhan eker büyük takım defansında yer bulamaz. sadece sert girerek top kapmaya çalışan bir stili var. hakem iyi niyetli olmasa ikinci sarı karttan atardı kendisini.

sağda gökhan olmayınca ilk yarı önder ikinci yarı bekir o noktada görev yaptı. ilk yarı önder - kazım ikilisi hiçbir olumlu iş yapmadı o kanatta. ikinci yarı oyuna giren bekir ve sağ kanada geçen stoch ile sağdan etkili olmaya çalıştılar. fakat hemen hemen her atakta bekir ileri çıkınca onun kademesine giren bilica sadece seyirci olarak görev yaptı. bu yüzden de topu alan her kölnlü sol açığa doğru vurmaya başladı. orada mutlaka bir kölnlü bilica'nın refakatçılığında ceza sahasına kadar girdi.

orta sahada da selçuk - cristian ikilisi intihar gibi bir şey. normalde bir tanesi bile tehlike iken emre olmadığı için ikisi birden sahadaydı. yokları oynayan bir orta saha ikilimiz vardı.

solda ise önce santos - stoch ikilisi ikinci yarıda da santos - caner ikilisi oynadı. santos bir çok pozisyonda depar atmak yerine yana ve geriye oynayarak atakların başlamadan bitmesine sebep oldu. ikinci yarı caner girip stoch sağa geçince en azından iki kanattan da gelebildi fenerbahçe

forvet kısmı daha büyük sorun gibi. hiç değilse guiza pozisyona girip şut felan çekiyodu diyorum. ilk yarı semih sadece ofsayta düşüp durdu. başka bir pozisyonu yoktu. top da indiremedi fazlaca. ikinci yarı giren gökhan ise ikinci golde yaptığı asist dışında pek ortada gözükmedi. küsüp küsüp sağa sola boş koşular yapıp durdu.

hazırlık maçında yenilmek bütün takımlar için iyi bir şeydir. hataları eksiklikleri net olarak görürsünüz. gidip amatör küme takımlarıyla güle oynaya oynayıp lig başlayınca balyoz yemiş gibi olmak yerine böylesi daha iyi.
beşiktaş 100.yıl öncesinde hazırlık maçında da aek'dan 5 yemişti. sonra ne oldu 1 tek diyarbakır deplasmanı dışında yenilmeden ligde rekor puanla şampiyon oldu. ertesi sezon bu sefer de basel'den 5 yedi. meşhur samsun maçına kadar da ligin tozunu attırmıştı.

fener de everton'a 5 attığı hazırlık maçının olduğu sezonu da gördük.

hazırlık maçında 5 atınca ya da 5 yiyince bişey olmuyor merak etmeyin. önemli olan resmi maçlar.