bugün

16 haziran 2010 la lakers boston celtics maçı

nba 2009-2010 sezonunun buyuk gunu. seride 3-2 onde bulunan underdog celtics'in sampiyonlugu koparmak ve seriyi son maca tasimamak icin var gucuyle asilacagi, lakers'in da kendi sahasinda 2 mac arka arkaya kazanip sampiyonlugu almak isteyecegi mactir. playofflara lakers 3. boston ise 9. siradan girmistir.

serinin son macinda lakers bynum'un da sakatligiyla defansta dagilmis ve buyuk guven kaybina ugramistir. oyle ki kobe -the black mamba- "son iki maci alma hususunda takimina ne kadar guveniyorsun?" sorusuna "pek guvenmiyorum (i have no confidence)" tarzi cevap vererek herkesi sasirtmistir ki kobe kendine guveniyle unludur. ama ne olursa olsun lakers lakersdir ve mucadelesini verecektir gucunun son damlasina kadar. serinin 4. macinda boston yedeklerinin -davis ve nate robinson- cevirdigi momentumu hala tersine ceviremedi lakers ve kobe vucut dilinden anladigimiz kadariyla isyan ediyor arkadaslarina ki sonuna kadar hakli.

ote yandan celtics torunlara anlatilacak kivamda, belki de 2008'den daha degerli bir sampiyonluk elde edecek kazanmasi durumunda. kaybederse seri 7. maca tasinacak ama ne taraftar ne de takim aklindan bile gecirmiyor kaybetmeyi. normal sezon kapandiginda playofflara kalan 16 takim arasinda sadece 4 takim kendilerinden daha kotu dereceye sahipti (miami, chicago, charlotte ve milwaukee), oklohama, san antonio ve portland ile dereceleri ayniydi. rocky gibi her yumruk yediklerinde ayaga kalktilar ve takim oyunuyla tecrubeyi birarada sunup en baba takimlari(miami, cleveland ve orlando) ve nba yildizlarini(wade, lebron ve dwight) safdisi biraktilar. bu veteran ekip bir daha sampiyonluk daha gorur mu mechul. o yuzden bu seruveni mutlu sonla bitirmek icin ellerinden geleni yapacaklardir.

hani bizim super lig'de taraftarlarin bol bol tekrarladiklari "basarilar gelir gecer / asaletin bize yeter" lafi iste bu iki takim icin "cuk" diye oturuyor. diger tum nba takimlarindan daha farkli bir kazanma kulturu var bu iki takimin da.

gonul boston diyor fakat iyi oynayan kazansin.