bugün

iran israil savaşı

bir çok gerçeğin yahudi düşmanlığıyla unutulduğu savaştır.

zira iran savaşcak durumda değildir; çünkü %50 ye varan bir muhalif nüfusu vardır. yani savaş durumunda iran da amerikan desteğiyle "karşı" devrim olabilir. şahlık geri gelmez ama demokrasi gelebilir. iran da yaşayan insanların büyük çoğunluğu, en azından yarısı bunu istiyor.

diğer taraftan savaş bize her türlü yarar kanaatindeyim; çünkü sınırlarda geçilecek savaş alarmı pkk nın yedi sülalesine her şekilde zarar verecektir; amerika nın kuzey ırakta oluşturmak isteyeceği tampon bölge için kürtleri kullanmayacağı aşikardır. hatta musul ve kerkük ün türkiye tarafından ilhakı dahi gündeme gelebilir. tabi bu başbakanla hakkari yle diyarbakır ı ilhak ettirmeyelim, ayrı konu.

israil ise savaştan her şekilde kârlı çıkacaktır. israil de mecburi askerlik kadınlar ve erkekler için 4 senedir. yahudilerin çoğu israil dışında yaşamaktadır. israil de yaşayanların zaten çok önemli kısmı askerdir ve meslekleri savaşmaktır. evlerini de yıksanız, fabrikalarını da uçursanız yenilerini yapacak güçleri olduğu için hiç bir şeyden korkmaları gerekmemektedir.

"savaş çıktı" narası ile gazzeyi hamastan sonsuza kadar temizleyebilirler.

bm son oylama ile nerede yer alacağını göstermiştir. her halükarda iran ın karşısındadır.

ırak yönetimini değiştiren abd, şimdi demokrasi yanlısı muhaliflerle beraber iran yönetimine göz dikmiştir; olay bundan ibarettir.

bu, türkiye nin son derece dışında gelişen bir durum olsa da; "makul ve mantıklı" bir yönetimle savaş çıkarsa çok kârlı çıkılabilir.

ama iran desteği abartılırsa; bm de söz sahipliğinden tutun, natodaki yerimiz bile tehlikeye girebilir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar