bugün

israil türkiye savaşı

ıı.dünya savaşından sonra gerçekleşecek en büyük savaş olacaktır ve çok büyük ihtimalle taraflardan biri diğerine karşı galip gelemeyecektir.

savaşın başında israil savaşı kazanmasının tek yolunun türkiye'den daha güçlü olan hava kuvvetleriyle olacağını bildiği için, tüm gücüyle türk hava sahasına saldıracaktır. f-15, f-16 block 50 tipi savaş uçaklarıyla bunu kısmen gerçekleştirebilir. güney doğu, doğu, içanadolu ve kısmen akdeniz bölgelerimizde ki hava üslerini vuracak ve hava savunmamızı kırmayı deneyecektir ama tabi ki bunu yapması zaman alacaktır.

türkiye ise hava savunmasının kırılması durumunda çok ağır kayıplar vereceğini bildiği için, bu olmadan önce savaşı sonlandırmak isteyecektir. suriye üzerinden israile yönelik bir kara harekatı başarısız olacağı için buna kalkışmayacaktır. bunun yerine deniz kuvvetlerinin sayesinde kıbrıs'ın etrafını güveli konuma getirip, komando birlikleriyle kıbrıstakilerle birlikte israile çıkarma yapmaya çalışacaktır. böyle bir çıkarma yapılabilir ama oraya ulaşan birlikler çok ağır bir direnişle karşılacakları için başarılı olma şansları çok düşecektir. zaten böyle bir çıkarmanın amacıda türkiye'ye zaman kazandırmaktır.

bunlar olurken türkiye filistinli direniş gruplarıyla irtibata geçip onların savaşa dahil olmasını ve israil birliklerine kayıp vermelerini sağlayacaktır. tabi ki aynı şeyi israilde pkkyı kullanarak bize yapacaktır.

türkiye israilin yalnızca küçük bir bölgesine çıkarma yapabilir ve filistinli grupları iyi bir şekilde kullanabilirse bu israilde kaosa sebebiyet verir ve israil bizim hava savunmamızla uğraşmak yerine bunlarla uğraşır. işte bu noktada suriye üzerinden bir kara harekatının başarı şansı artar. oraya giderken birliklerimizin çoğu yok olur ama türkiye israile göre kat ve kat üstün olan asker sayısını sürekli arttırabilir. cepheye herzaman sürecek askeri bulabilir ama israil bunu yapamaz.

türk birlikeri orada savaşı devam ettirir ama bir sonuca ulaşamazlar. başkente kadar ulaşıp savaşa son veremezler. işte bu noktada savaş kitlenir. iki tarafta kayıp vermekten başka bir şey yapamaz ve karşılıklı ateşkes imzalanır.

elbette bir savaşın kaderi çok küçük detaylarla değişebilir ve yazılanlardan hiçbiri olmayabilir.
''bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu, bir ordu bir ülkeyi kurtarır.''