bugün

allah gerçekten varsa arabistan a kar yağdırsın

allah'ın kendi varlığını meteorolojik olaylar yoluyla kanıtlamasını bekleyen saf insan söylemi.

yani gün olur da arabistan'a kar yağarsa allah'ın varlığına o zaman inanacaktır kendisi.
hatta şimdi inanmış olmalıdır, çünkü arabistan'da kar yağdığını gösteren bir link de mevcut yukarılarda bir yerde...

belki bir gün, "allah gerçekten varsa arabistan'a kar yağdırsın" diyen bir kişiye gerçekten rastlarım diye ona sözler hazırladım:

eğer ateistsen, lütfen daha tutarlı gerekçeler bul. allah'ın yokluğunu savunacaksan, sırf iklimsel bir özellik yüzünden bir yere kar yağmamasını bir kanıt olarak kabul etme. ateizm, katılanlar olsun ya da olmasın, kendince bir düşünce biçimidir; düşünce, anlıyor musun, meteorolojik olgu değil. ateizmi küçültme.

bir dine inanıyorsan, allah'tan daha gerekli şeyler iste; "allah varsa dünyadaki savaşları durdursun" de örneğin, ne bileyim, "masum çocukları korusun, çocuk tecavüzlerini engellesin" de. "açlıktan ölenleri korusun, kimse açlıktan ölmesin" de...
lütfen inancını bir meydan okumaya dönüştürme. dini inancı küçültme.

yok eğer sadece aptalın tekiysen, sırf arabistan'a kar yağdı diye allah'ın varlığına inanacaksan; inanana da inanmayana da saygısızlık ettiğini öğrenecek kadar çok yaşamanı dilerim, ama kimse sonsuza dek yaşayamayacağı için saçma olur bu. aptallar, aklının ermediği yerde durmayı bilen insanlardır*, lütfen aptallığı (bile) küçültme.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar