bugün

cahilden aldığı oy ile okumuşu yönetmek

burada cahil kim, cahil diyen kim soruları sahiplerini bulmalı öncelikli olarak. Az biraz aklımız çalışıyor, mantığımız işliyor, toplumun üreten ve çalışan kesiminde yer alıyor olmaktan mütevellit kendim cahillikten yırtmış olarak şunları söyleyebilirim ki: AKP ye oy verenler bu milletin kendisi, okumuşu, cahili, şehirlisi, köylüsü, memuru, esnafı, işsizi. Dolayısıyla halkın tabanından tavana kadar hitap eden bir lider ve parti var. Bana göre ülkemizde enflasyonun oranları, son zamanlarda başarılı toplu konut projeleriyle halkın büyük kısmının ev sahibi olması, yurtiçi pazar sektöründe tekelleşen ürünlerin halka sunularak tüketicinin en kaliteli ürünü almasına imkan verilmesi, zorunlu ilköğretim-ücretsiz eğitim; bunların yanısıra ülkelerarası düzeyde türk milletinin ve ülkemizin temsil ediliş şekli, komşularıyla, kapitalist ülkelerle geliştirdiği politika beni partiye oy vermeye çeken sebeplerden birkeçı. Ülkemin cahil diye adlandırdığı köylüsü kendi kriterlerine göre değerlendirme yapar, ürettiği sebzeyi, meyveyi daha iyi satabiliyormu, hayvancılıkla uğraşanı kendi hayvanlarını 3 kuruşa alıp piyasaya 300 kuruşa satana dur diyebilecek bir mekanızma var mı, devletin desteği üzerlerinde mi bunun kritiğini yapar. Yoksulu, işsizi evinde çalışacak para kazanacak durumu olmayan belediye yardım yapıp kendilerine en azından bir torba kömür, bi kap yiyecek veriyormu diye düşünür kritiğini yapar. Dolayısyla her insan kendi durumuna göre beklentilerine göre kritik yapıp oy verir, burda seçmeni cahil- elit diye ayırmak tamamen mankafalılıktır.
Bush Haiti'ye gittiğinde selamlaştığı köylülerden sonra elini temizlemek üzere yanındakinin gömleğine silmiştir. Bu tablonun aynısı ülkemizde de var CHP yi hangi gün yoksula muhtaca yardım ederken gördünüz, yapsa bile zorla olduğu nekadar anlaşılıyor, eğrelti duruyor. Tırnakları ojeli feminist-hayvan hakları savunucu-çarşaf yırtıcı bir tabaka kendilerine elit diyen ülkemin asıl gerçeğini onlar mı oluşturuyor.
Halkı ne olursa olsun kucaklamak esas olan, öyle ki insanlar kendinden bir şey buluyor, bir sıcaklık bir samimiyet duyuyor ki oy veriyor parti herkese hitap ediyor; akademisyeni, memuru, işçisi, esnafı, köylüsü, aylak gezeni.........