bugün

askere gidip adam öldürmek

serhat yıldızın yapmak istemediği şeydi mesela. serhat yıldız antepte er iken bir gün maltepede oturan ailesini aradılar. oğlunuz intihar etti dediler. bu haberler mardine, diyarbakıra çok gider... istanbula gelmesine alışık değildik... önce intihar dediler, sonra kaza dediler. yüzünü bile göstermeden apar topar gömdüler. babasının zoruyla yapılan otopsinin raporunda g3 ile sırtından vurulduğu yazıyordu.
serhat ölmek öldürmek istemiyordu. emekçi bir ailenin çocuğuydu. mahallesinde herkesin sevdiği biriydi. yaşama dair planları vardı, umut dolluydu. intihar ettiğine inanmadık zaten. kaza olduğunu da düşünmüyoruz. serhatı geri getiremeyeceğimizi biliyoruz. ama başkalarının yüreğine acı düşsün istemiyoruz.

eğitim zaiyatı adı altında yılda 40 jandarma eri ölüyor. davullarla zurnalarla gönderilenler tabutlar içinde geliyor. kana doymayanlar gidip bilmem kaç tane kardeşini öldüreceğini hesaplıyor. nedene değil sonuca bAkıldığı sürece serhatlar ölecek. bu ölümleriyse ancak vicdanlar durdurabilecek...