bugün

hamile köpeğe tecavüz eden insan

sabah kalkılır (saat 12:15)
saat 15:30'daki rehberlik dersine gitmeden az ötedeki pastanede bir kahvaltı yapılmak istenir. Neşe ve huzurla evden çıkılır -ki hava da güzeldir-
pastaneye girdikten sonra en güzelinden bir kaşarlı bir de zetinli açma seçilir. pastane sahibi tanıdık olduğundan çay ocağına girip demli bir çay doldurulur. en fiyakalı masalardan birine oturup mikrodalgadan çıkmış açmaları çatala takmadan öndeki masada duran posta gazetesi göze çarpar. bünye istiyor tabi, gidip alınır.
ilk sayfada diyarbakır spor taraftarlarının çıkarttığı olay yüzünden diyarbakır'ın ligden ihraç edileceği okunulur. 'yazık lan, keşke olmasa' denilir.
ikinci sayfa direkt es geçilir, nitekim kimin şeyi kimin şeyinde muhabbetleri açmaz. üçüncü sayfada 12 yaşında bir kız çocuğuna ne kadar pislik yapılır sorusunun cevabı yatmaktadır. lanet edilir. bu arada çaydan bir yudum alınır. sayfa değiştirildiğinde bi köpek resmi vardır, koca puntolarla 'masuma tecavüz' yazmaktadır. bir an afallanır, 'ne oluyo lan' denilir. haber okunduktan sonra bu pisliği yapana da, o köpeğin sahibi senem avcı'ya da bir güzel sövülür. kendisi gururmuş gibi sırıtarak o 'metruk binayı' göstermektedir. bu pisliği yapan m.a için çok orjinal küfürler bir kez daha hatırlanır. artık ne o neşe, ne o huzur vardır. o açmalara dokunulmaz, çay da öylece bırakılır ve lanetler olasıca bir haftaya daha böyle başlanır.
(bkz: iğrençsiniz ipneler)