bugün

atatürkçülerin din düşmanlığı

dinsizliğe kötü bir şeymiş gibi bakılıp, yanılınması sonucu, solcu kesimin yine, yeniden yanlış anlaşılmasıdır.

solculuk, temelde hümanistliğe, insan haklarına saygıya, toplumca uygar yaşamaya, her şeyden öte bencil olmayıp, kendi dışında ve kendinden önce diğer kimseleri de düşünme mantığına dayandığı için, zeki, eğitimli ve kültürlü kişilerce benimsenir. aynı zeka, eğitim ve kültür nedenlerine dayanarak da, "dinsizlik" yine bu zeki insanlar tarafından tercih edilir.

zeki insanlar, aptallara göre dünyada olup biten tüm olayları daha farklı açıdan görebilme, algılayabilme ve anlayabilme yetisine sahip olduğu için, dinin insan ürünü bir sömürü aracı olduğunu anlayacak kapasiteye sahiptirler. dinin bu zamana kadar yalnızca fakirlik, vahşet ve acı getirdiğini bilen bu insanlar, haliyle böylesine saçma ve gereksiz bir yolun yolcusu olamazlar.

insanca yaşayan ve düşünen bu solcu kesim, mantıken de kendilerine uyan atatürkçülüğü benimser. genelde de bu insanlar, dinsiz olup, atatürkçülüğü benimsediklerinden, mantıksız ve boş insanlar tarafından bir genellemeye maruz bırakılırlar. birbirinden çok farklı kavramlar olan atatürkçülüğün ve dinsizliğin de aynı kefede değerlendirilip, atatürkçülerin "dinsizler" olarak yaftalanması sonucu, yeterince birbirinden kopuk ve ayrı olan türk milleti, biraz daha birbirinden uzaklaşır, zıt kutuplara çekilir.

din, bir sömürü amacı olup, yayılmacı bir politika izlediğinden, aynı çıkar amaçlı kapitalist yöntemler gibi, daha çok kesime mal olmayı ister. bu yüzden, diğer insanların hayatına karışma hakkını kendinde bulup, dinsiz kesime müdahale eder. dinsiz kesim, kendi topluluklarına dahil olmayıp, kendi çıkarlarına hizmet etmediği için, bu dinci kesim tarafından topa tutulur.

gerçekten "insan" olan bu solcu kesimin dünyaya katkısı, bütün gün bi bok üretmeyip, paso ibadet ederek, sadece kendi çıkarını gözeten, yalnızca öbür taraftaki rahatını düşünen bu insanlardan çok daha fazladır. en büyük erdemlerden biri olan, cömertlik, fedakarlık, özveri ve en önemlisi de kendinden önce başka insanları düşünebilme yetisi, yalnızca bu zeki ve değerli ama dinsiz kesimin özelliği olduğundan, paradan önce diğer insani değerleri düşünmek, bunu benimsemiş insanları bu boş insanların gözünde aptal olarak göstermektedir. yalnızca bu sebeplerden ötürü kendilerine nefret besleyen dindar kesim tarafından yaftalanıp, din düşmanlığı yaptığı gerekçesiyle yargılanan bu insanların tek suçu, insani değerleri gözetip, bu yolda hizmet etmeleridir.