bugün

tekel işçileri eylemi

Tekel işçilerinin haklı eylemidir. Tekel işçilerinin var olan haklarını kaybetmesi tüm emekçilerin kaybı olacaktır. Haklarını direnerek kazanması ise, diğer emekçilere örnek olacaktır. Bu nedenle bu tekel işçilerinin eylemini kötülemek için ya işveren olmak ya da işveren uşağı olmak gerekir.

Akciğer kanseri olan bir tekel işçisi tanıdığım var. Doktoru akciğerlerini inceleyince aşırı sigara içmekle eleştirmiş. Yakınım hayatında içmediğini söyleyince, doktor mesleğini öğrenince, akciğerlerin iflas nedeninin tekelde çalışması olduğunu söylemiş. Bu adamların maaşları üçte bire düşüyor, kadro haklarını kaybediyorlar. 1 yıl sonra işsiz kalıp kalmayacakları belli değil. Yaptıkları eylem sonuna kadar haklı ve onurlu.

işçiler boş oturuyormuş, bu bahane mi? Adamları adam akıllı kontrol et. işini yapmayan varsa gerekli tedbirleri al. Sen ne yapıyorsun, tekeli özelleştiryorsun, tüm işçileri kapının önüne koyuyorsun. Sonra da yüzün kızarmadan "çalışmıyorlardı" diyorsun.

Bir de tekel işçilerinin maaşı yüksek, 700 TL olmalı diyen sivri zekalılar var. Bunlar zenginse, işverense diyeceğim yok. Eğer işçilerse, o zaman ciddi bir zeka problemleri var.

Adam fabrika sahibi, banka sahibi olduğu yerde trilyonlar kazanıyor. Buna ses çıkarmıyorsun, tekel işçileri 2000 TL alıyor diye utanmadan ses ediyorsun. Bana bu çelişkiyi anlatabilir misin?