bugün

metalci

Yanlış önermedir, doğrusu "metal müzik dinleyicisi" dir. Ayrıca çok rahatsız edici, egoist vari bir söylemdir. Kelimelere pek takmamak lazım aslında ama insan kendisi rahatsız olmakta. Özellikle lise yıllarında metal müzik dinleyen insanlar arkadaşlarından 'sen metalci misin ?' sorusu ile karşılaşır. Berbat birşey, eğer bi kelimeyi doğallığınızla kendiniz için kurarsanız daha kötü. Çünkü diğer otoriteler, size gereksiz ve özenti, müzikten anlamayan tavırları ile önyargılarıyla yargılaya yargılaya içinizi çürütmeye çalışacaklar.

Ben de sevmem gösterişi ama gelip de 'ne anlıyosun metal müzikten ıyy' diye boş boş konuşan insana da kafa atarım. Anlıyorum ki; dinliyorum. Sen ne zaman otorite oldun, neyin anlamlı neyin anlamsız olduğunu nereden biliyorsun be adam. Sorun şu ki çoğu heavy metal dinleyicisi, dinlediği müziğin isyankar olduğunu bilir. Hatta bazen bokunun çıktığının farkındadır, bi bakarsın bu ne lan ota boka isyan ediyoruz, memnuniyetsiz miyiz lan biz !? Diye sorunsala düşebilir ama bazı diğer müzik otoriteleri en başından beri bunun berbat bir müzik tarzı, gürültü olduğunu savunur. Ulan götüm, bir şeye sinirlendiğin zaman sen kibarca mı karşı gelirsin. Elbette sert olmalı, sözlerin arkasında durması gerekir müziğin çünkü. Önce bunu öğrenmeli ki bu otorite, Elvisi seviyor rock n' roll olduğu için. Öğrenmesi gereken Elvis 'Mavi süet ayakkabılar' diye söz geçerken arkasına ona uygun ritm koyar, Skid Row ise "vahşi gençler" diye bi parça yaptığında arkaya koyabildiği en melodik gürültüyü koyar. Söz ve müziğin birbirini tanımlaması. Bunu öğrenmek için bol bol Sezen Aksu dinlenebilir. Çünkü bu söz ve müziği en iyi harmanlayan sanatçılardan biridir. Öğrenip, sonra yargılayın madem yargılamadan duramıyorsunuz.

Ha bir çok metal müzik türevi sıçılmıştır, ben heavy metal' den bahsediyorum. Çünkü diğer türler hakkında kulak duyumları ve bir kaç makale dışında bilgim yok. Öncelikle Heavy Metal berbat müzik ve berbat yaşam tarzı diyenler, bu tarzı yaşayamadığı için kıskanan bir çok masa başı işçisidir;

Çünkü imkanı olan rock n roll dinleyicisi;
Bu hayatı sömürebildiği kadar sömürür
Yer, içer, sıçar ve temizler. Sonra yine yer, içer, sıçar ve temizler.
Dünya barışı gibi kavramdan öteye gidemeyen bir saçmalığa bile destek verir, o 'vahşi' parçaların kazandığı paraları çocuklara, yaşlılara ve çoğu sosyal kuruluşa bağışlar.
Afrika' ya yardım için küçük ve neredeyse varlığından haberi olmayan ülkelerde bile konser verir.
Bir heavy metal devi Türkiye' de kolay kolay bi yardımda bulunmaz. Çünkü bizim süper müzik dinleyicilerimiz bu vahşi melodiyi gürültü olarak nitelendirir. Buldukları her köşeye yazarlar.
Çoğu Heavy Metal dinleyicisi uzun saçlı, küpeli, dövmeli falandır. Özenti diye nitelendirilir, çünkü böyle nitelendirenler ne saçını uzatmaya* ne de dövme yaptırmaya götleri yemez.
Vahşi' liği satanizm ile, ırkçılık ile falan karıştırır bu otoriteler. Siktirip gidebilirler.
Arada ki fark parası ve imkanı çok olmayan bir rock n roll tutkunu ve buna gürültü olarak bakan müzik otoritesi köşe yazarını ele alalım.
ikisinin de imkanı yok, biri elindeki herşeyi kullanıp bu hayatı sömürmeye, alabildiği tüm zevki almaya, yanlışları fark ettiği zaman dünyaya haykırmaya çalışır.
Diğeri ise köşesinden bunları eleştirip köşesini sabitler, para kazanmaya çalışır.
Hangisinin yaşam tarzı zavallı size kalmış.

Kısaca hiç bi metal müzik dinleyicisi bu kelimeyi kullanmamalı bence, hem rahatsız edici hoş olmayan bir kelime hem de yüce müzik dinleyicileri tarafından topa tutulma sebebi.