bugün

vatan böldürtmeyince başı göğe eren türk

evet ülke içerisindeki açlık sefalet huzur vs. bunlar insanların insan gibi yaşamaları için çok önemli kavramlardır. bir ülke içerisinde insanlar eğer huzurlu ve tok yaşayabiliyorlarsa mutlu olurlar ve ülkeleri için daha istekli şevkli çalışırlar. ancak bazı şeyler hemen olmaz. avrupada baktığınız o ülkeler çok büyük dönemlerden geçmiş çok büyük savaşları atlatmış çok büyük devrimler görmüş ülkelerdir. bütün bu süreçler sonucunda da kendi sınıflarını oturtmuş bu nedenle işleyişin çarklarını bir bir aktif etmiş ülkelerdir.

bu ülke ise diğer bütün büyük ülkeleri düşündüğümüz zaman henüz yeni sözlük deyimiyle çaylak bir ülkedir. yaptığı devrimler ile diğer bu avrupa ülkelerindeki bütün demokrasiyi bütün olması gereken ilim irfan altyapısını sunmuştur ancak elindeki halk savaştan yeni çıkmış henüz cumhuriyet demokrasi gibi kavramları bile bilmeyen birden öyle yaşamaya başlayan bir halktır. bu nedenle cumhuriyetin ilk dönemlerinde atatürk tarafından zorunlu olarak sınıflar oluşturulmaya çalışılmıştır ancak bu sınıfların tohumları hızlı yetişmez, dediğim gibi çok uzun yıllardır varolan büyük devletlerin bile bu geçiş süreçleri çok sancılı ve kanlı olmuştur.

bu nedenle bu gelişmeler zamanla olacaktır ve bu zaman içerisinde eğer bahsettiğiniz o ülkeyi böldürtmeyip tek parça halinde tutmayı başaranlar olmazsa sonunda bu gelişim süreci tamamen heba olacaktır.

eğer elinizde bütünüyle topraklarına hakim bir ülke olmazsa, gelişecek, o istediğiniz ferah ve tokluk seviyesine erişebilecek bir ülke de olamaz. doğru orantı. kapiş?